19/7/11

Να δείς που κάποτε θα μας πούνε και Μαλάκες, να δείς που κάποτε θα μας πούνε και Χαζούς

... Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου,(Η Δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και των υπόλοιπων εγκάθετων του Τουρκικού κράτους στην Θράκη, η κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο με την αμφισβήτηση κυριαρχικών Ελληνικών δικαιωμάτων, η κατοχή 37% Ελληνικού Εδάφους στην Κύπρο, οι χίλιοι και αγνοούμενοι, οι χιλιάδες εκτοπισμένοι οι εκατοντάδες εγκλωβισμένοι οι οποίοι ζούν το μεγαλείο του τουρκικού πολιτισμού, οι εκατοντάδες εκτελεσθέντες απο τον τουρκικό στρατό κατοχής Τι σημαίνουν για εσάς κύριοι του ΑΝΤ1 ;; Τι;;) είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά. Ωστόσο, αυτά τα συγκεκριμένα άτομα η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού δεν τα δικαιώνει»....
Ο ΑΝΤ1 απαντά στις καταγγελίες για το «Εζέλ»

Την επίσημη απάντησή του σε όσα του καταλογίζουν σχετικά με την προβολή της τούρκικης σειράς «Εζέλ» έδωσε ο ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για επικρότηση τούρκικης προπαγάνδας, καθώς μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης σειράς έχει γυριστεί στην Βόρεια Κύπρο. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η συγκεκριμένη παραγωγή ανήκει στο είδος της μυθοπλασίας και όχι στο είδος του ντοκιμαντέρ ή του ριάλιτι. Το σενάριό της επικεντρώνεται στην προσωπική ιστορία ενός φανταστικού χαρακτήρα και δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο εθνικά ζητήματα. Η μοναδική αναφορά στην εθνοτική ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων έγινε στα πρώτα επεισόδια της σειράς και για περιορισμένο χρόνο μέσω ενός μικρού ρόλου (ενός Τουρκοκυπρίου που είχε ρόλο «κακού»). Και βέβαια, ο ΑΝΤ1 προέβη σε διάφορες ενέργειες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι τυχόν αναφορές στα κατεχόμενα εδάφη και σε καμία περίπτωση δεν αδιαφόρησε. Ωστόσο, εφόσον έχουμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα μυθοπλασίας, ο ΑΝΤ1 θεωρεί ότι οι τοποθεσίες όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα από μόνες τους δεν μπορούν να θίξουν την εθνική ταυτότητα κανενός.

Άλλωστε, στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην πρώτη τουρκική παραγωγή που μεταδόθηκε από μεγάλο ελληνικό κανάλι, τα γυρίσματα είχαν πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, αλλά δεν ετέθη κανένα ζήτημα προπαγάνδας παρά την ιδιαίτερα ευαίσθητη γεωγραφική θέση του νησιού αυτού. Και καλώς δεν ετέθη ζήτημα, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα εθνικό ζήτημα παρά μόνο στα μυαλά ορισμένων ατόμων που θέλουν να δημιουργούν δήθεν κρίσεις εκ του μη όντως και να τις χρησιμοποιούν για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης. Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά. Ωστόσο, αυτά τα συγκεκριμένα άτομα η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού δεν τα δικαιώνει».

Δικαστικά εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 είχαν προχωρήσει η «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη» στην Κύπρο. Αιτία, η τουρκική σειρά «Ezel» που προβάλλει το κανάλι, η οποία σύμφωνα με την «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» προπαγανδίζει το "κατοχικό καθεστώς"..

http://www.turkishgreeknews.org/agogi-enantion-ant1-6315.html

6 σχόλια:

  1. Αυτο που εγραψες μας το εχουν πει ηδη και δεν αφηνεται για το "καποτε".Αλλα δεν υπολογησανε οτι ολα εχουν ορια και αν βρεθει εμπρος μας η ...τρυπα τοτε το συζηταμε ξανα το θεμα...
    Παντως δεν ειναι μονο ο αντεννα που βομβαρδιζει με τα Τουρκικα τα αυτια μας.Συνολικο και οργανωμενο σχεδιο αυτο που μας επεβαλλαν για να δουμε βασει του δογματος συμπλησιασης ποσο...καλοι ειναι οι γειτονες και οτι ειναι "σαν και εμας"...και να ανοιξωμε τα...μπουτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κάθε ιδιωτικό κανάλι αγοράζει σίριαλ όταν έχουν ακροαματικότητα.
    Όταν λοιπόν η ακροαματικότητα του Ονουρ με την άλλη την Τουρκάλα ανέβαινε στα κόκκινα από τους Ελληνες που τώρα κόπτονται και φωνάζουν ήταν αναμενόμενο να αγοράσουν όχι ένα ακόμα σίριαλ αλλά μια σειρά από αυτά.

    Κατεβάστε την ακροαματικότητα και δώστε τους τα σίριαλ να τα φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστίνα

    Ακριβώς,εμένα προσωπικά με ενοχλεί περισότερο η τηλεθέαση του σήριαλ απο την προβολή του,όπως επείσης και η μειωμένη Εθνική συνείδηση των Ελλήνων πλέον,δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκλέξαμε για Πρωθυπουργό κάποιο με μηδαμινή Εθνική δυνείδηση,ο άνθρωπος ήταν γνωστός για τις απόψεις του.

    Οι μαλακίες πληρώνοντε,και όταν είναι και μεγάλες πληρώνοντε ακριβότερα,καλή ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστίνα δέν έχει νά κάνει μέ καμμία ακροαματικότητα. Οι Τούρκοι πληρώνουν αδρά γιά νά πατήσουν στήν Ελλάδα μέ όλους τούς τρόπους καί γιά νά γίνει αυτό πρέπει νά μάς μειώσουν τίς εθνικές μας αντιστάσεις. Εγώ πιστεύω ότι τά πορνοκάναλα όχι μόνο δέν πληρώνουν γιά νά αγοράσουν τά σήριαλ αλλά αντιθέτως πληρώνονται.

    Τήν πλύση εγκεφάλου πού γίνεται μέσω τής προβολής τουρκικών θεμάτων τήν γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι καί τήν εφαρμόζουν άριστα στήν Δυτική Θράκη εδώ καί χρόνια.

    Δυστυχώς οι Έλληνες γιά τά χρήματα είναι ικανοί νά πουλήσουν ακόμα καί τήν ίδια τους τή μάνα. Σιγά μήν ασχοληθούν μέ τήν Κύπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο μειωμένη εθνική συνείδηση είχε πάντα ο Ελληνας γιατί πάντα ήταν καλοπερασάκιας .Ενίοτε ενωνόταν για να αντιμετωπίσει τον εχθρό και μετά πάλι πίσω στον ωχαδερφισμό του.
    Αν κοιτάξουμε πίσω την ιστορία μετά από κάθε πόλεμο ,άρχιζε ο εσωτερικός καβγάς.Ας δούμε τι έγινε μετά την επανάσταση του '21 (Αλλά και κατά την διάρκεια) .
    Δεν έχουμε αλλάξει σε τίποτα .Απλά τώρα η τηλεόραση και γενικότερα η δυνατότητα να μαθαίνεις τι γίνεται στο ''διπλανό χωριό'' μας έδωσε την είδηση μέσα στο σπίτι μας.
    Η εθνική συνείδηση προϋποθέτει και συλλογική συνείδηση κάτι που στην Ελλάδα μάλλον είναι σε χειμερία νάρκη.
    Αγαπητέ fstav η πτώση ακροαματικότητας έχει επίπτωση στις τσέπες των καναλιών από την πτώση εσόδων λόγω περικοπής διαφημίσεων.
    Συμφωνώ για την πλύση εγκεφάλου που λες και πως γίνεται μέσω της προβολής των θεμάτων αλλά το είπες και εσύ Προβολής.
    Πόσο μπορεί να σε επηρεάσει κάτι που προβάλλεται αλλά εσύ αρνείσαι να δεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναί τα τουρκικά σήριαλ, ξελάσπωσαν οικονομικά τα κανάλια.
    Δέστε όμως σε ποιά περίοδο τα πούλησαν οι Τούρκοι-στη χειρότερή μας, όπου ο κόσμος όλος είχε πιάσει την έννοια του με την επιβίωση, τα Μνημονιακά μέτρα κλπ.
    Σε μια τέτοια περίοδο, οι αντιστάσεις είναι καθηλωμένες-το υπολόγισαν αυτό οι Τούρκοι.
    Και χτύπησαν...Πώς το πάθανε αλήθεια; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.