2/7/11

Λαριτζανί: «Πολιτικό και ανυπόληπτο» το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο

Το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο είναι «πολιτικό» και «ανυπόληπτο» και η ενοχοποίηση της Χεζμπολάχ «δεν είναι σημαντική», δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του κοινοβουλίου (Majlis).
Το δικαστήριο που εδρεύει στη Χάγη εξέδωσε αυτή την εβδομάδα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τεσσάρων στελεχών του σιιτικού κόμματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ύποπτων για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι το 2005.

«Ξέραμε εδώ και καιρό ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να εμποδίσουν το σχηματισμό της κυβέρνησης (του πρωθυπουργού Νατζίμπ) Μικάτι, αλλά χάρη στην εγρήγορση των λιβανέζων ηγετών (οι ΗΠΑ) δεν τα κατάφεραν», δήλωσε ο Λαριτζανί που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.
«Καθώς οι Αμερικανοί δέχτηκαν ένα ράπισμα, δημιούργησαν την ιστορία αυτή (με την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου). Ωστόσο το δικαστήριο αυτό είναι τόσο ανυπόληπτο που κανείς δεν δίνει σημασία στις αποφάσεις του», πρόσθεσε. «Μέσω του δικαστηρίου αυτού, οι Αμερικανοί θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Λιβάνου.»
Η σιιτική Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από τη Συρία και το Ιράν, είναι εχθρός του Ισραήλ, ενώ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ. Στη νέα κυβέρνηση του Λιβάνου που σχηματίστηκε τον Ιούνιο υπό τον Νατζίμπ Μικάτι, το ισλαμικό σιιτικό κόμμα κυριαρχεί μαζί με τους συμμάχους του.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, NAFTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.