13/7/11

Αθώα η Ελλάδα για το θάνατο του Πατριάρχη

Με χθεσινή απόφασή του, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απάλλαξε την Ελλάδα από την κατηγορία ότι, στην περίπτωση της πτώσης του ελικοπτέρου στο Αιγαίο, στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και των 16 μελών της συνοδείας του, δεν είχε πραγματοποιηθεί διεξοδική έρευνα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου και, κατά συνέπεια, είχε παραβιαστεί το δικαίωμα στη ζωή των επιβαινόντων.

Εκβιάζοντας την προσφυγή που είχαν καταθέσει επτά Κύπριοι και τρεις Ελληνες συγγενείς των θυμάτων, το Δικαστήριο, αφού εξέτασε όλα τα πραγματικά γεγονότα εκείνης της εποχής, τα πορίσματα των ερευνών που διεξήχθησαν, αποφάνθηκε ότι η όλη έρευνα που διεξήχθη από τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, με τη συνδρομή επιτροπών από τις ΗΠΑ, υπήρξε αποτελεσματική και συμπέρανε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση στο δικαίωμα της ζωής από την πλευρά της Ελλάδας.

3 σχόλια:

  1. ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΗΤΑΝ,

    "..γονότα εκείνης της εποχής, τα πορίσματα των ερευνών που διεξήχθησαν, αποφάνθηκε ότι η όλη έρευνα που διεξήχθη από τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, με τη συνδρομή επιτροπών από τις ΗΠΑ"

    Τώρα έλαμψε η αλήθεια))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A/A (πιθανότατα stinger) από πλωτό μικρού μεγέθους μέσα στο πέλαγος ή Η/Μ παρεμβολή;
    Τα ευρύματα συνομολογούσαν για έκρηξη στον αέρα αν δεν απατώμαι george... Τυχαία πάνω από την περιοχή με το μεγαλύτερο βάθος σε εκταση πολλών km2.
    Υπάρχει δήλωση ανώτατου αποστράτου σε Ραδιοφωνικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης για το θέμα που αφήνει πολύ έντονα να εννοηθεί το σενάριο της εσκεμμένης κατάρριψης για να αρχίσει η κούρσα της διαδοχής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και να το πάρουν -ει δυνατόν τότε- Κόπτες ή μη Έλληνες Ορθόδοξοι.
    Ούτως ή άλλως οι "πρόσφατοι φίλοι μας" απαλλάχτηκαν από έναν πολύ ενοχλητικό Πατριάρχη με έντονο φιλανθρωπικό, μορφωτικό και επουλωτικό ρόλο στα δεινά του Παλαιστινιακού λαού (μέχρι και κατασκηνώσεις για τα παιδάκια τους είχε ο μακαριστός).
    Αιωνία τους η μνήμη και ο λαός τα ματάκια του ανοιχτά προς τιμή τέτοιων ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως εκτός όλων των άλλων, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, είχε δείξει πολύ περίεργες διαθέσεις. Σχεδόν θα χαιρόταν να πέσει το blame στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, ξεχνώντας ακόμα και το γεγονός ότι κατά βάθος, αυτό που βαλλόταν ήταν το κύρος της χώρας.
    Ευχάριστο που ξεκαθάρισε το θέμα από το ΕΔΑΔ. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.