28/7/11

Ερώτηση στον Υπουργό Πολιτισμού για τον «Εζέλ»

Η τουρκική σειρά «Εζέλ» που προβάλλεται από την συχνότητα του ΑΝΤ1 έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις πολλών Κύπριων αλλά και Ελλήνων. Ο λόγος που ξέσπασε η θύελλα των αντιδράσεων αυτών, είναι η προβολή περιοχών της κατεχόμενης Κύπρου ως τούρκικα μέσα από τη σειρά. Πάνω από 250 διαμαρτυρίες έχουν σταλεί στο Ελληνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, οι οποίες καθώς φαίνεται έχουν μπει στο συρτάρι, χωρίς να υπάρξει σύσταση στο κανάλι ή οποιαδήποτε απάντηση στους διαμαρτυρόμενους.
Αρκετές κινητοποιήσεις έχει κάνει η «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» με πρόεδρο τον συγγραφέα Πάνο Ιωαννίδη η οποία έχει κινητοποιήσει πολύ κόσμο για το θέμα της προβολής κατεχόμενων περιοχών στο τουρκικό σίριαλ. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι διαμαρτυρίες που έχουν γίνει έξω από το κανάλι του Αμαρουσίου θέλοντας έτσι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ελπίζοντας να εισακουστούν ώστε να σταματήσει η προβολή της σειράς.

Το θέμα όμως έχει φτάσει ως τη Βουλή και ήδη από τις 19 Ιουλίου ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κος Αθανάσιος Πλεύρης έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού με θέμα «Διαφήμιση του ψευδοκράτους από σειρά που προβάλλεται στην Ελληνική τηλεόραση» αναπτύσσοντας το σκεπτικό πως η προβολή της εν λόγω σειράς, προσβάλει τους Κύπριους και δυσχεραίνει κατά πολύ την ελληνοκυπριακή επιχειρηματολογία περί ψευδοκράτους, αναφέροντας χαρακτηριστικά το πως είναι δυνατόν να επιδιώκουμε την άρνηση αναγνώρισης του ψευδοκράτους, την ίδια στιγμή που αυτό παρουσιάζεται μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι ανά την επικράτεια, αλλά και ενδεχομένως πιθανότατα προσβάλει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.
http://www.gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.