11/7/11

ΗΠΑ: Όπλα του Ιράν χρησιμοποιούνται κατά Αμερικανών στο Ιράκ

Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λιόν Πανέτα, ισχυρίστηκε πως το Ιράν στέλνει όπλα σε σώματα πολιτοφυλακής στο γειτονικό Ιράκ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατευμάτων και πολιτών που εδρεύουν στην χώρα αυτή.

Στην μη προαναγγελθείσα επίσκεψή του στην Βαγδάτη, ο Πανέτα δήλωσε πως οι ΗΠΑ μπορεί να πιέσουν τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Νουρί Μαλίκι να επιτρέψει την παραμονή μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα μετά τη λήξη της προθεσμίας απόσυρσης τους στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο Πανέτα δήλωσε την Κυριακή πως τα όπλα που προμηθεύει το Ιράν βρίσκονται πίσω από τις κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και ενόψει της απόσυρσης τους μέχρι το τέλος του 2011.

"Βλέπουμε όλο και περισσότερα τέτοια όπλα να εισέρχονται από το Ιράν και μας κάνουν πραγματικά ζημιά" τόνισε ο Πανέτα. Τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 15 Αμερικανοί στρατιώτες - περισσότερο από κάθε άλλο μήνα της τελευταίας διετίας - σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι μισοί από τους θανάτους προκλήθηκαν από ρουκέτες με τις οποίες, όπως επισημαίνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, προμηθεύονται μουσουλμάνοι Σιίτες από το Ιράν.

Ο ναύαρχος Michael G. Mullen, πρόεδρος του Joint Chiefs of Staff, αλλά και άλλοι Αμερικανοί επίσημοι δήλωσαν επίσης δημοσίως πρόσφατα πως το Ιράν είναι πίσω από την όξυνση της βίας κατά των 46.000 αμερικανικών στρατευμάτων που παραμένουν στο Ιράκ.
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.