31/7/11

Πορεία μνήμης για Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑτων μοτοσυκλετιστών από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, την Κυριακή, 7 Αυγούστου, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα τιμήσει και φέτος τη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τους γκρίζους λύκους και τον κατοχικό στρατό, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Η πορεία θα καταλήξει στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, και σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρώων, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν στην πλατεία Παραλιμνίου, με την επίδοση τιμητικής πλακέτας στους γονείς των δολοφονηθέντων, χαιρετισμό, έκθεση φωτογραφίας και συναυλία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Σάββας Γεωργιάδης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, είπε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί το μήνυμα ότι «δεν ξεχνούμε».Πρόσθεσε ότι η «Πρωτοβουλία Μνήμης» τιμά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και την πορεία των μοτοσυκλετιστών σχεδόν κάθε χρόνο τους δύο ήρωες που δολοφονήθηκαν το 1996.

Αναφερόμενος στις ημερομηνίες των δολοφονιών των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, στις 11 και 14 Αυγούστου του 1996 αντίστοιχα, είπε ότι «έμελλαν να χαραχτούν στην καρδιά μας σαν μαχαιριές», με τις πληγές να είναι ακόμη ανοιχτές.

Ο Ξένιος Κασινίδης, επίσης εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, αναφερόμενος στα διαδικαστικά της πορείας των μοτοσυκλετιστών, είπε ότι η πορεία θα ξεκινήσει στη Λευκωσία, από το περίπτερο Οκτάγωνο στις 7.30πμ, στη Λεμεσό και Πάφο από την υπεραγορά Ορφανίδη επίσης στις 7.30πμ, στη Λάρνακα από τον κόμβο Ριζοελιάς στις 8.00πμ και στην Αμμόχωστο από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις 8.30πμ.

Συμπλήρωσε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην πορεία, πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν κράνος, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της πορείας και να φορούν τη φανέλα που θα τους διανεμηθεί.

Είπε επίσης ότι δεν θα επιτραπεί σε κάποιον να συμμετάσχει αν δεν τηρήσει τους παραπάνω κανόνες και πρόσθεσε ότι ο λόγος που δεν επιτρέπονται φανέλες άλλων οργανώσεων, σωματείων ή ομάδων, είναι ότι «θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι είμαστε μακριά από οποιοδήποτε άλλο σχηματισμό, είτε κομματικό, είτε αθλητικού σωματείου είτε οποιοδήποτε άλλο». Η εκδήλωση είναι υπερκομματική και σκοπός της διοργάνωσης είναι να τιμήσει τη μνήμη των δύο ηρώων, είπε ο κ. Κασινίδης.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 30/07/2011

3 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΑ κάνετε που συνεχώς δημοσιεύετε τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου μας και όσα μας προκαλούν διαχρονικά οι βάρβαροι και πανάθλιοι εξ ανατολών γείτονες.

    Ο ισχυρισμός πως δήθεν "Το Κυπριακό δεν πουλάει" που μας προσπαθούν να μας σερβίρουν κατά κόρον τα διάφορα δημοσιογραφικά φύλλα είναι όχι μόνον ανακριβής αλλά και αισχρός, διότι προσπαθεί να καλύψει την δική τους συστηματική παραπληροφόρηση ελαίω ανωτέρων διαταγών λόγω συμφερόντων!

    Ο Ελληνικός Λαός πάντοτε ήταν πατριώτης και η ονομαζόμενη "σιωπηλή πλειοψηφία" πάντοτε ήταν έτοιμη να τα δώσει όλα για την Πατρίδα


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον τουρκικο Φασισμο υπαρχει μονο μια απαντηση - η τελειωτικη εξολοθρευση.

    - Βίντεο Βασίλειος Μαρκεζίνης, "Από το «Μολών λαβέ» στο ... «Πωλών λαβέ»!"
    http://www.antibaro.gr/node/3107

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτι έκαναν κάποτε το έκαναν για τους πολλούς κι ας ήξεραν ότι θα τους θυμούνται ελάχιστοι.
    Ηταν το τελευταίο που είχαν στο μυαλό τους..
    Ωρες-ώρες έχω την εντύπωση πως αυτές οι δύο χώρες που είναι μία πατρίδα δύο είδη ανθρώπων βγάζουν ήρωες και προδότες..

    ΥΓ.
    Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας κάντε μου μία μεγάλη χάρη μην στεναχωριέστε με ανθρώπους-ανέκδοτα που ο μόνος λόγος ύπαρξης είναι να διασκεδάζουν τους γύρω τους..
    Με την ευχή να καταφέρετε να παραμείνετε "προβληματικός" για κάποιους σε όλη σας τη ζωή.

    Με εκτίμηση,
    ΒΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.