22/7/11

Στη Βουλή τροπολογία για τη λειτουργία τεμένους στον Ελαιώνα

Στη Βουλή κατατέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής τροπολογία με την οποία «ανοίγει ο δρόμος» για τη λειτουργία λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στον Ελαιώνα.
Συγκεκριμένα, το ισλαμικό τέμενος, η κατασκευή του οποίου αναβάλλεται για σχεδόν δύο δεκαετίες, προβλέπεται να λειτουργήσει «σε τμήμα δημοσίου κτήματος» της περιοχής του Ελαιώνα και ειδικότερα «σε υφιστάμενο κτίριο, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα».

Οπως αναφέρεται στην τροπολογία, η οποία συνυπογράφεται από πλειάδα συναρμοδίων υπουργών, για την ταχεία εκτέλεση του έργου, η ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του θα γίνει στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι σχετικές δαπάνες θα βαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, η χρήση του τεμένους θα παραχωρηθεί, σύμφωνα με την τροπολογία, από το Δημόσιο δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», που συστάθηκε με νόμο του 2006.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

8 σχόλια:

  1. Εφ' όσον το κράτος δεν κτίζει χριστιανικές εκκλησίες, ή άλλα κτήρια λατρείας, γιατί θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος με την κατασκευή του τεμένους αυτού και μάλιστα σε περίοδο ισχνών αγελάδων;
    Είναι οι μουσουλμάνοι (λαθρο)μετανάστες πιο ... "ίσοι" απέναντι στον νόμο, από τους αυτόχθονες της χώρας αυτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελιά είναι το ποιο εξελιγμένο δημιούργημα της χλωρίδας, εμφανίσθηκε, καλύτερα δόθηκε ως δώρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα προ πενήντα χιλιάδες χρόνια.
    Η τιμωρία όταν ξερίζωνε κάποιος ελιά ήταν θάνατος στην αρχαιότητα. Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί με πείσμα επιδοτώντας το ξερίζωμά της.
    Ο εναπομείνας Ελαιώνας παραμένει ένα από τα ελάχιστα Οικολογικά Σύμβολα της Αττικής γης.

    http://etwinning.sch.gr/projects/elia/klaisiki.htm

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. * Nativist

    Min perimeneis isotita(!) apo diakybernisi Pasok, giati i Psifothiria einai pleon thema epibioseos fiafto to Komma.

    Gnorizoun oti oi aftoxthones ektos apo ta kommatoskyla kai orismenous afeleis den prokeitai na tous psifisoun, alla oi (lathro)metanastes os prosforo dynamiko tha einai i sotiria tous kai fysika kanoun kai tha kanoun ta panta giaftous, eis baros bebaia ton aftoxthonon, pou gia tous Anthellines pou mas kybernoun eimaste pleon kokkino pani kai prepei na afanistoume...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξενοκράτη,

    1) Δεν περιμένω ισότητα από ΚΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Όλοι τα ίδια έκαναν και η αριστερά υπερθεματίζει. Μην αυταπατάσαι, η ΝΔ με τον Παυλόπουλο δεν ήταν καθόλου καλύτερη. Προς Θεού, μην κάνεις το λάθος να κομματίζεσαι, διότι τα κόμματα μας κατάστρεψαν. Είναι η κατάρα της Ελλάδας.

    2) Το θέμα είναι ότι, αν το κράτος πληρώσει για τζαμί σε λαθρομετανάστες(*), θα ζητήσουν και οι Έλληνες χριστιανοί εκκλησίες, οι Έλληνες ισραηλίτες (αν και λίγοι) συναγωγές και οι Έλληνες μουσουλμάνοι της άλλης Ελλάδος τζαμιά. Όπως είπα, το κράτος στην Ελλάδα δεν κτίζει λατρευτικούς χώρους. Μένει να δούμε κατά πόσο είναι ο νόμος συνταγματικός.

    3) Αυτό με την ψήφο δεν ισχύει, διότι οι λαθρομετανάστες δεν ψηφίζουν.

    (*) χρησιμοποιώ την λέξη λαθρομετανάστες, διότι στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστοι νόμιμοι, δηλαδή που ήλθαν νόμιμα στην χώρα. Οι άλλοι, αυτούς που συνηθίζουν να ονομάζουν "νόμιμους", είναι κι αυτοί λαθρομετανάστες (μπήκαν λαθραία στην χώρα) και τους νομιμοποίησαν ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. Δεν κομματίζομαι, αλλά για να αποτρέψω κι εσένα από το να το κάνεις, σου θυμίζω ότι οι μαζικές νομιμοποιήσεις έγιναν επί των ημερών της ΝΔ (Παυλόπουλος: ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν την χώρα μας").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά Nativist. Περιμένω οψέποτε γίνουν οι εκλογές να δω τι ψηφοδέλτιο θα κατεβάσει ο Σαμαράς. Αν δω κανα Παυλόπουλο, καμμιά Κουτσίκου και φυσικά καναν Μαγγίνα και άλλους λαθρο και τουρκο lovers ας με έχουν παρητημένον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. * Nativist

    1) Den kommatizomai agapite alla problimatizomai, dioti afti tin stigmi yparxei katakravgi kata tis Kybernisis GAP kai tou kommatos tou kai ean exoume syntoma nees ekloges, kai theloume na parameinoume dimokratiki xora (as ypothesoume oti tora eimaste) tha ypoxreothoume na pfisisoume kapoio allo Komma, pou na exei tin ypodomi kai tin dynatotita na kybernisi kai afto to allo Komma pou ekplirei simera aftes tis proypotheseis kai exei kapoio programma einai monon i ND, eite mas aresei eite oxi. Kai ean den psifisoume tin ND, tote tha kindynefsoume na perielthoume apo to simerino Xaos sto epomeno tis akybernisias...

    Os politis omos aftis tis xoras kai epeidi eimai kata tis apoxis i tou lefkou, tha klitho na psifiso anangastika i tin ND (ypo proypotheseis bebaia, opos grafei kai o Ioannis) i to Xaos kai afto den einai oposdipote "kommatismos", alla logiki synepeia ekplirosis dimokratikou dikaiomatos....

    2) Legetai oti I Kybernisi GAP exei moirasei Ithageneia me dikaioma psifou se 780.000 (lathro+mi) metanastes. Den akosa pote oti to idio synebei pote kai epi Neas Dimokratias.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξενοκράτη,

    Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αν και δεν συμφωνώ με την άποψη να ακολουθηθεί η πεπατημένη του δικομματισμού. Ο Σαμαράς δεν κάνει τίποτε καινούριο, αφού χρησιμοποιεί τα ίδια φθαρμένα υλικά. Επεσημάνθη ήδη.

    Αυτό με τις 780.000 ιθαγένειες πού το είδες; Εγώ πρώτη φορά το ακούω. Δεν με ενδιαφέρει τι γράφει ο ένας και ο άλλος στα διάφορα ιστολόγια, αλλά τα επίσημα στοιχεία. Έχεις; Μήπως μπερδεύεις την ιθαγένεια με την πράσινη κάρτα; Διότι περί τους 700.000 είναι οι εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξενοκράτη,

    Ίσως αυτό σε διαφωτίσει κάπως για τον αριθμό των ιθαγενειών που έχουν χορηγηθεί.

    Καλή νύκτα και να μου χαιρετάς την Βιέννη. Αν πας στο Grinzing, πιες ένα Heurig και για μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.