4/7/11

Η Ελλάδα παραμένει ζωντανή. Συγχαρητήρια στον ευρωβουλευτή κ. Αρσένη!

Γιορτή με άρωμα Αιγαίου στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο

Εορταστική εκδήλωση για την αναβίωση των παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Αιγαίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο στις 5 και 6 Ιουλίου.
Ομάδα από 20 νέους μουσικούς θα πλημμυρίσει το κοινοβούλιο με τις παραδοσιακές μουσικές τους Αιγαίου ενώ θα παρουσιαστεί και έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Πίττα με θέμα τα «Πανηγύρια του Αιγαίου».

Η γιορτή διοργανώνεται με την επιμέλεια του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, με τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, τη στήριξη του ΕΟΤ και της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.
Με αφορμή την εκδήλωση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το πρόγραμμα, ανέφερε ότι «μια ομάδα νέων μουσικών, διάσπαρτων στα νησιά του Αιγαίου ξαναδίνει ζωή στα παραδοσιακά όργανα (τσαμπούνες, σουραύλια, τυμπάκια), που για χρόνια είχαν σταματήσει να χρησιμοποιούνται».
Δήλωσε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η υπό τη διοργάνωσή του εκδήλωση γίνεται «για να τα τιμήσουμε, αλλά και να δείξουμε σε όλη την Ευρώπη, την άλλη Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι προικισμένη με πολιτιστική κληρονομία, φυσικό πλούτο και παραδόσεις.Το κλειδί της εξόδου από την κρίση βρίσκεται, όχι στην ανάπτυξη μαζικού τουρισμού χαμηλών εσόδων, αλλά στην ανάπτυξη τουρισμού που αναδεικνύει τη μοναδικότητα κάθε τόπου».
NAFTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.