27/7/11

Τριανταεπτά χρόνια μετά και η τούρκικη εισβολή συνεχίζεται στο Ριζοκάρπασον

"Ένοιωσα ότι ζούσα τις μέρες του '74 όταν αντίκρισα έτσι το σπίτι μου" Ξεκινώντας με αυτά τα λόγια και με σφιγμένη τη καρδιά, ένας χωριανός μας μάς ενημέρωσε πως ένιωσε όταν αντίκρισε καταερειπωμένο το σπίτι του. Μέχρι το 1999 στο σπίτι κατοικούσαν οι γονείς του . Όταν το 2003 άνοιξαν τα οδοφράγματα, η μητέρα τους που νοσηλεύεται στις ελεύθερες περιοχές, αποτάθηκε στην "αστυνομία" για να τους δώσει τα κλειδιά του σπιτιού που τα κατείχε αυτή. Τους έδωσαν τα κλειδιά και τους είπαν κατά λέξη: "Το σπίτι είναι δικό σας και μπορείτε να το κάνετε ότι θέλετε". Μετά από 3 χρόνια ένας έποικος μπήκε μέσα και εγκαταστάθηκε στο σπίτι. Οι ιδιοκτήτες το έμαθαν και παραπονέθηκαν στην "αστυνομία" η οποία ενήργησε άμεσα, συνέλαβε τον έποικο και τον ανάγκασε να αδειάσει το σπίτι. Έκτοτε το σπίτι ήταν κλειστό με παρένθεση ένα συμβάν που ίσως το καταγράψουμε αργότερα.

Κατά το πρώτο 10ήμερο του φετινού Ιουνίου ο ίδιος έποικος ξανακατάλαβε το σπίτι (πληροφορίες λένε ότι του δόθηκε επίσημα από τον "νέο δήμαρχο" του Ριζοκαρπάσου ο οποίος είναι γκρίζος λύκος). Έβαλε μπουλντόζες χάλασε ότι είχε γύρω το σπίτι, έβγαλε όλα τα πορτοπαράθυρα και αφαίρεσαν όλους τους εσωτερικούς σουβάδες. Προφανώς για να το δορθώσουν και να κατοικήσουν μέσα.
Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα σπίτια στο Ριζοκάρπασον των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσφατα πεθάνει. Έχουν καταληφθεί όλα τα ακατοίκητα σπίτια και παραδώθηκαν στους έποικους καταχτητές. Μερικά, τα οποία ακόμα δεν κατάλαβαν, είναι θέμα χρόνου για να το κάνουν σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Δόθηκαν επίσης και δεκάδες "άδειες οικοδομής" με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η ανέγερση δεκάδων καινούριων σπιτιών στο Ριζοκάρπασον.

Η αποχή, η απραξία και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης μας, παρά τις παρεμβάσεις και προσπάθειες κάποιων, είναι παντού και σ' όλο της το μεγαλείο. Τολμούμε να πούμε ότι είναι και συνυπεύθυνη (Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε σύντομα με λεπτομέρειες)

Αιωνίως Ριζοκαρπασίτης
http://www2.cytanet.com.cy/rizokarpaso/

1 σχόλιο:

  1. Αν Περιμένετε απο τον Χριστόφια να κάνει κάτι γαλιέστε.!!! Η Τουρκολαγνεία του δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.