26/7/11

«Casus Belli» από το ΡΚΚ στην Τουρκία…

Δε είναι δυνατόν η Άγκυρα να εκτοξεύει με περισσό θράσος απειλές πολέμου εναντίον όσων είναι προδιατεθειμένοι να υποκύψουν (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε…), ωστόσο, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει και αυτή το ίδιο πρόβλημα…«Αν η Τουρκία εκδιώξει τους φυλακισμένους ανεξάρτητους Κούρδους βουλευτές από το κοινοβούλιο, η κίνηση αυτή θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά του Κουρδικού λαού», δήλωσε ο ηγέτης του ΡΚΚ Μουράτ Καραϊλάν, απειλώντας ανοιχτά την Τουρκία με πόλεμο.

Η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, τον τελευταίο καιρό, «παραπατώντας», ανάμεσα σε σκοπέλους που δεν είναι σε θέση να ελέγξει, όπως η κρίση στη Συρία, ο συνεπαγόμενος αυξανόμενος κίνδυνος στο Κουρδικό, και η κρίση στη Λιβύη.

Η αυξανόμενη οργή του κουρδικού στοιχείου, μετά και τη συνεχιζόμενη κράτηση έξι Κούρδων που εξελέγησαν βουλευτές στις πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία και η άρνηση των υπολοίπων 30 Κούρδων εκλεγμένων βουλευτών να συμμετάσχουν στις εργασίες του τουρκικού κοινοβουλίου, φαίνεται να πυροδοτεί μια νέα σοβαρή κρίση στην κατά τα άλλα «ισχυρή» Τουρκία, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί ιδιαιτέρως δυσάρεστα για τους νέο-οθωμανικούς οραματισμούς του Αχμέτ Νατβούτογλου.

Ίσως να είναι και αυτός ο λόγος που η Τουρκία σταμάτησε τους λεονταρισμούς κατά του Ισραήλ και επιχειρεί να εμφανιστεί και πάλι ως «υπάκουο παιδί» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφού κατανόησε ότι οι επιπτώσεις θα ήταν και άμεσες και εξαιρετικά δυσμενείς…
http://www.defence-point.gr/news/?p=13569 

4 σχόλια:

  1. Το μυρμήγκι όταν βγάζει φτερά πεθαίνει, έτσι και η Τουρκία, απλώνεται όπου δεν φτάνει. Οι Κούρδοι χωρίς πλάτες δεν θα σήκωναν φωνή. Ο μεγάλος ασθενής κινδυνεύει περισσότερο από την ετοιμόροπη Ελλαδίτσα και θα εξελιχθούν γεγονότα στον μασογειακό χόρο στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ό,τι και να γίνει, εμείς δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα. Συνηθισμένοι είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ήξερα ότι τα μυρμήγκια βγάζαν φτερά πριν πεθάνουν όχι πλωτές γέφυρες... http://www.defencenet.gr/defence/media/gefires.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oxi ioannes,πολλα εχουμε να κερδισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.