22/7/11

Νότιο Κουρδιστάν: Ένας Στρατηγός και επτά Ιρανοί ανώτεροι αξιωματικοί σκοτώθηκαν από το PJAK

του Maxime-Azadi        22 Ιουλίου 2011 
Ένας Στρατηγός και επτά Ιρανοί Διοικητές σκοτώθηκαν από τους αντάρτες του PJAK, ενώ ο ιρανικός στρατός συνεχίζει τις μεγάλες καθαριστικές επιχειρήσεις του κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ από τις 16 Ιουλίου.
«Ένας Στρατηγός και επτά διοικητές σκοτώθηκαν την Πέμπτη 21 Ιουλίου από τους αντάρτες σε ενέδρα στην Dola Koke, στην περιοχή του όρους Καντίλ», δήλωσε ο Shirzad Kamankar, εκπρόσωπος του PJAK, του Κόμματος για μια Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν.

Πρόκειται για τον Στρατηγό Αμπάς Ασεμί του Σώματος Φρουρών της Επανάστασης του Κομ (κέντρο), τον Συνταγματάρχη Delavar Ranjbarzadeh, τον Διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης (Pasdaran) στην περιοχή της Sardasht (ιρανικό Κουρδιστάν, βορειοδυτικό Ιράν ), τον Διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων Hadjiagha Maroufi και πέντε άλλους ανώτερους αξιωματικούς: τους Ali Akhbar Jamrassi, Mahmoud Tabar, Moussavi Najat, Mahdi Khabir, Rohoullah Sehrahi.

Το ιρανικό καθεστώς επιβεβαίωσε τον θάνατο του Στρατηγού Ασεμί άλλα σιωπά για τους άλλους. 
 Μια μέρα πριν από το θάνατό του, ο Ιρανός Συνταγματάρχης Delavar Ranjbarzadeh είχε ανακοινώσει την ανάληψη του ελέγχου τριών στρατοπέδων του PJAK σε ιρακινό έδαφος, αλλά αυτή η πληροφορία είχε διαψευστεί από το PJAK και τις κουρδοιρακινές αρχές.   Όλες οι προσπάθειες να διεισδύσουν στρατιώτες στην αυτόνομη κουρδική περιοχή έχουν αντιμετωπιστεί από τους μαχητές του PJAK, είχε δηλώσει εκπρόσωπος της εν λόγω οργάνωσης.

Μια σειρά επιθέσεων
Οι Κούρδοι αντάρτες ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων μεταξύ 20 και 21 Ιουλίου, σε αντίποινα για τη στρατιωτική επιχείρηση στα σύνορα. Ένας διοικητής και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε στις 20 Ιουλίου σε ενέδρα των ανταρτών στο δρόμο μεταξύ Mariwan και Sanandaj.
Την ίδια μέρα, οκτώ Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν στο Berdanaze στην περιοχή Piranshar, σε συγκρούσεις με το PJAK.
Στις 21 Ιουλίου, οι αντάρτες επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιό στο χωριό Savan στο Bane, κουρδική πόλη, σκοτώνοντας τέσσερεις στρατιώτες. 
Ο ιρανικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες από την αρχή της επιχείρησης.    Περισσότεροι από 150 στρατιώτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το PJAK που ανακοινώσε τον θάνατο επτά ανταρτών από τη πλευρά του.

Πέντε χωρικοί τραυματισμένοι
Ζημιές στο σχολείο του χωριού
Το ιρανικό πυροβολικό βομβάρδισε κουρδικά χωριά στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν. Τέσσερεις χωρικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την Πέμπτη έως Παρασκευή, από τον ιρανικό βομβαρδισμό του χωριού Sune, κοντά σε Qala Dize, πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν.   Μια γυναίκα 27 ετών, που ζει στο χωριό Sune, τραυματίστηκε στις 17 Ιουλίου στο σπίτι της από τη βομβιστική επίθεση που έπληξε επίσης ένα σχολείο, ένα τζαμί και αρκετά σπίτια.
Οι βομβιστικές επιθέσεις της Πέμπτης και Παρασκευής έκαναν εκτεταμένες ζημιές στα χωριά των περιφερειών Choman και Haji Omran.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη του Choman Abdullwahid Giwayi, το πυροβολικό χτύπησε μέχρι 4 χλμ στο εσωτερικό της αυτόνομης κουρδικής περιοχής.
Κούρδοι χωρικοί που εγκαταλείψαν το χωριό τους
Πηγή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.