14/7/11

Toυς έθαψαν τυλιγμένους στην ελληνική σημαία και ο κ. Μπεγλίτης που δήλωσε ότι δεν πέθαναν Έλληνες, είναι ακόμα υπουργός Εθνικής Αμύνης! Βγάλτε συμπέρασμα.

Λεμεσός: Κηδεύθηκαν οι δίδυμοι πυροσβέστες

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα έγινε στη Λεμεσό η κηδεία των δίδυμων 19χρονων ναυτών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Οι δύο ναύτες υπηρετούσαν ως λίγες μόνο μέρες στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί ως πυροσβέστες, προερχόμενοι από άλλη μονάδα της Εθνοφρουράς.

Αλλα τρία θύματα της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί κηδεύθηκαν σήμερα. Σε έντονα φορτισμένο κλίμα έγινε στη Λεμεσό η κηδεία των δίδυμων 19χρονων ναυτών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Οι δύο ναύτες υπηρετούσαν ως λίγες μόνο μέρες στη ναυτική βάση ως πυροσβέστες, προερχόμενοι από άλλη μονάδα της Εθνοφρουράς.
Την ίδια ώρα στα Λειβάδια Λάρνακας γινόταν η κηδεία του Αρχιλοχία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Παπαδόπουλου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα.
Χθες Τετάρτη τελέστηκαν οι κηδείες του Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη, του Αντιπλοίαρχου Λάμπρου Λάμπρου, του Αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους, των πυροσβεστών Βασίλη Κρόκου, Παναγιώτη Θεοφίλου, Αδάμου Αδάμου, Σπύρου Τταντή και του Αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή.
Αύριο Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία του ΕΠΥ Μιχάλη Ηρακλέους, από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά.
Οι κηδείες τελούνται δημοσία δαπάνη.

Γνώριζαν από το Φεβρουάριο...
Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε το τηλεοπτικό κανάλι «Mega Κύπρου», ο κίνδυνος έκρηξης των εμπορευματοκιβωτίων με τα εκρηκτικά είχε επισημανθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρακτικό σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο κυπριακό υπουργείο Αμυνας, όλοι οι αρμόδιοι (υπουργεία ’μυνας και Εξωτερικών και διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας) γνώριζαν από τον περασμένο Φεβρουάριο τον κίνδυνο έκρηξης των 98 εμπορευματοκιβωτίων με την πυρίτιδα. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το πρακτικό, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου (ΔΥΠ) του ΓΕΕΦ ήταν ξεκάθαρος για τους κινδύνους που υπήρχαν μιλώντας στη σύσκεψη για το ενδεχόμενο έκρηξης.
Από τα 98 εμπορευματοκιβώτια τα 65 περιείχαν διάφορες πυρίτιδες. Τα υπόλοιπα περιείχαν πλάκες γραφίτη, σωλήνες και άλλα μεταλλικά υλικά.
Η πυρίτιδα εμπεριέχει σταθεροποιητή, η σύνθεση του οποίου «σύμφωνα με τις εργοστασιακές προδιαγραφές, αλλοιώνεται με τον χρόνο και με την επίδραση των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών. Συνεπώς σημειώνεται ο κίνδυνος να αλλοιωθεί το μίγμα της πυρίτιδας αντιδρώντας με ανάφλεξη ή ακόμα και με έκρηξη», επισήμανε ο διευθυντής της ΔΥΠ.
Ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Λεωνίδας Παντελίδης, πρότεινε να γίνει διαχωρισμός του στρατιωτικού από το μη στρατιωτικό υλικό και η Κυπριακή Δημοκρατία να απευθυνθεί δύο φορές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να απαλλαγεί από τα εμπορευματοκιβώτια: αρχικά θα μπορούσε να ζητηθεί η άδεια του ΟΗΕ για την καταστροφή των επικίνδυνων υλικών (πυρίτιδα) και σε δεύτερο στάδιο να προωθηθεί αίτημα για εκποίηση των μη στρατιωτικών υλικών στο ελεύθερο εμπόριο. Ο κ. Παντελίδης σημείωσε πως σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε, η Συρία και το Ιράν θα ικανοποιούντο με ένα συμβολικό ποσόν.
Από την πλευρά τους, ο υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης διατύπωσαν φόβους για την επικινδυνότητα της πυρίτιδας, λόγω της αλλοίωσης της από τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με το πρακτικό, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση της εισήγησης του υπουργού Εξωτερικών για αποστολή δειγμάτων της πυρίτιδας σε χημεία της Κύπρου και του εξωτερικού και να ερευνηθεί το ποσόν που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το κράτος από την πώληση της. Ωστόσο, επισημαίνεται στα δημοσιεύματα, αν και πέρασαν πέντε μήνες από εκείνη τη σύσκεψη δεν υπήρξε κάποια ενέργεια.
Ναυτεμπορική

10 σχόλια:

  1. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ...και να δίνει κουράγιο στους οικείους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακομα δυο θυσιαστηρια της Πατριδας ανεβηκαν στον Αγγελικο Κοσμο τους αλλα αφησαν χαροκαμμενους γονεις πισω τους.Το μυαλο μου γυριζει αλλου και σκεφτομαι τον Καραολη.
    Σημειωνω οτι προ ολιγο πεθανε και ο αλλος 19χρονος που νοσηλευονταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομειου.Αιωνια τους η μνημη σε αυτα τα νεαρα σπλαχνα της Πατριδας μας.
    -----------------------

    Τα δίδυμα ανίψια του μακαρίτη ηθοποιού Σωτήρη Μουστάκα κάηκαν ζωντανά!!!
    Υπηρετούσαν στη ναυτική βάση της Κύπρου, όπου έγινε η έκρηξη

    Τα ανήψια του μακαρίτη ηθοποιού Σωστήρη Μουστάκα, τα δίδυμα αδέλφια Μίλτος και Χρίστος Χριστοφόρου, κάηκαν ζωντανά στη φωτιά που ξέσπασε στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" της Κύπρου. Είχαν μόλις μερικές ημέρες υπηρεσίας στη βάση και ο διοικητής τούς έβαλε και τους δύο ως πυροσβέστες. «Ούτε κι ο θάνατος δεν ήταν άξιος να σας χωρίσει. Αιωνία σας η μνήμη διδυμάκια μου.
    Κουράγιο στους δικούς σας και καλή αντάμωση». Αυτά είναι μερικά από τα λόγια που γράφουν στο face book οι φίλοι τους, οι πρώην συμμαθητές τους και εκατοντάδες άγνωστοι απ΄ όλη την Κύπρο.

    http://www.katoci.com/2011/07/blog-post_9215.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΗ ΕΞΕΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!.ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΡΗΝ ΠΕΙ ΤΗΝ ΚΟΤΣΑΝΑ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΘΑ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ.ΑΛΛΑ Ο ΤΟΥΡΚΟ-ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ηθελα να τονισω ετσι στην ψυχρα για να ηρεμησωμε και λιγο τα ακολουθα.Οι μονοωογενεις διδυμοι (απο ενα ωαριο και οι δυο), και τα παιδια αυτα τετοιοι ητανε γιατι ειναι πανομοιοτυπα,ειναι μεταξυ τους δεμενοι στην ζωη και στον θανατο.Οταν ο ενας αντικατεστησε στην σκοπια και στην πυροσβεση καποιον αλλο κληρωτο στις 4 το πρωι
    τοτε ητανε φυσικο ο αλλος διδυμος να πει αυτο που ειπε"εγω σεν φευγω απο τον αδελφο μου" παρα το οτι ο Διοικητης εδιωχνε τον 2ο διδυμο.Επρεπε ο (νεκρος ηδη) Διοικητης να διωξει και τους δυο αλλα και ολους τους αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μπεγλίτης έχει πιάσει κανα Μ1 στη ζωή του; Κανα G3; Καμμιά σαϊτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρώτον συλλυπητήρια στους γονείς και οικείους των αδικοχαμένων ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Ήθελα να θίξω το θέμα των δύο αδελφών που υπηρετούσαν μαζί.
    Αυτό δεν απαγορεύεται;

    Εννοείται πως ο διοικητής είχε δίκιο που ήθελε να διώξει τον έναν καθώς αντιλήφθηκε πως υπάρχει κίνδυνος και για τους δύο. Βέβαια όπως πολύ σωστά αναφέρεται θα έπρεπε να φύγουν όλοι μαζί αλλά.....

    Με βάση την εμπειρία δεν επιτρέπεται σε αδέρφια να υπηρετούν μαζί όχι μόνο στο στράτευμα αλλά και σε όλα τα σώματα ασφαλείας και ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από εμφανής πλέον.

    Αιωνία τους η μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Not Found
    Error 404

    ____________________

    Τον αυνανισμόν πολλοί ηγάπησαν, τον Μπεγλίτην ουδείς!
    Κοντός ψαλμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε άνθρωπος που δίνει την ίδια του τη ζωή για το καθήκον είναι ένας ήρωας. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι ο ήρωας δεν πεθαίνει για τις μπάντες, τις σημαίες στο φέρετρο και τις τιμές. Εμείς απλώς τους τιμούμε ως συμπατριώτες τους. Εκείνη την ώρα του θανάτου(μια στιγμή πάνω στο τρέξιμο και τον χαμό) πεθαίνει ακριβώς επειδή πιστεύει ως άνθρωπος ότι δεν επιτρέπεται να μην κάνει το καθήκον του με οποιοδήποτε κόστος. Πεθαίνει για την αποστολή του και τον συμπολεμιστή του. Ούτε είναι σκοπός του να πεθάνει. Σκοπός του είναι η αποστολή. Επειδή το πιστεύει από πριν αυτό το πράγμα εκείνη την ώρα λειτουργεί περισσότερο από ένστικτό και αυτοματοποιημένα. Δεν έχει σημασία αν είναι σε ειρηνική περίοδο ή σε πόλεμο.
    Ο κύριος υπουργός ως δημόσιο πρόσωπο όφειλε και οφείλει να είναι πιο προσεκτικός σε κάποια ευαίσθητα πράγματα. Η καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι μια ιδιαίτερη καρέκλα και πιστεύω ότι το γνωρίζει. Είναι μια καρέκλα που όποιος κάθεται πάνω της πρέπει να στέλνει τα σωστά μηνύματα κυρίως έξω αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Δεν επιτρέπονται λάθη. Εκτός αυτής της δήλωσης περί Ελλήνων (αν έλεγε Ελλαδιτών δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα) και Κυπρίων έκανε και ένα άλλο λάθος κατά την επίσκεψη στη βάση της ΜΥΚ μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν επιτρέπεται να βγαίνουν αναμνηστική φωτογραφία με τους βατραχανθρώπους και να στέκεται στη φωτογραφία λες και κάνει αγγαρεία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με αναμνηστικό καπελάκι της ΜΥΚ, το ίδιο κι ένα άλλο πολιτικό πρόσωπο."Εκπέμπουν" χαρά για το ότι βρίσκονται στη ΔΥΚ. Αριστερά και δεξιά δυο ανώτατοι αξιωματικοί του ναυτικού. Γύρω γύρω οι βατραχάνθρωποι. Ο κύριος υπουργός ας δει τη φωτογραφία για να καταλάβει το επικοινωνιακό του λάθος. Στέκεται ελαφρώς πίσω από τον πρόεδρο λες και θέλει να κρυφτεί και το αναμνηστικό καπελάκι στο χέρι(δεν το φορά στο κεφάλι...ο μόνος που το κάνε) διπλωμένο λες και προσπαθεί να το κρύψει. Το δε πρόσωπο του σαν να λέει "Βγάλε τη φωτογραφία να φεύγουμε τι κάνουμε εδώ τώρα". Αυτά μπορεί σε κάποιους να φανούν αστεία και ασήμαντα αλλά αυτή η φωτογραφία έχει κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κάθε κίνηση της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας εκτιμάται από ειδικές ομάδες. Από την πιο σημαντική κίνηση ως την πιο φαινομενικά ασήμαντη. Λάθη στη καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν επιτρέπονται.

    Με κάθε σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο βρε Γιώργο, με συγκινείς. Τελικά, μέσα σ΄αυτές τις ταραγμένες εποχές όπου βγήκε στην επιφάνεια τόση σαπίλα ηθών και μας πνίγει, είναι μεγάλη ελπίδα που νέοι άνθρωποι σκέφτονται και εκφράζονται έτσι. Και πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι απ΄ότι πιστεύεται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελίνα,
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Όσο για την σαπίλα να χαίρεσαι που βγήκε στην επιφάνεια διότι μπορεί μεν να υπάρχει αλλά όταν είναι φανερή μπορεί αν φύγει πιο εύκολα. Τόσο καιρό ήταν κρυφή η σαπίλα και γι αυτό έφτασε η χώρα στη χρεωκοπία(παντός τύπου).
    Υπάρχουν νέοι άνθρωποι και είναι χιλιάδες παντού γύρω μας. Νέοι άνθρωποι κάνουν τρέλες,νέοι άνθρωποι προσφέρουν στις επιστήμες, νέοι άνθρωποι είναι χάκερς, νέοι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται, νέοι άνθρωποι είναι φαντάροι, νέοι άνθρωποι δεν το βάζουν κάτω, νέοι άνθρωποι έχουν τις νέες ιδέες, νέοι άνθρωποι είναι η ελπίδα και το μέλλον του Έθνους. Το μόνο που θέλουν οι νέοι άνθρωποι είναι η εμπειρία των μεγαλύτερων. Μόνο αυτό τους λείπει αλλά έχουν όλα τα άλλα.
    Αυτές τις μέρες για παράδειγμα εδώ στη Χαλκιδική, στην όμορφη Νέα Φώκαια που ίδρυσαν Μικρασιάτες πρόσφυγες οι απόγονοι τους έχουν προετοιμάσει ένα υπέροχο αφιέρωμα για τις αλησμόνητες πατρίδες όπως κάθε καλοκαίρι. Νέοι άνθρωποι το διοργανώνουν. Από 20-35 χρονών. Α...και δυο 50-60αρηδες(η πείρα που προαναφέρθηκε) :). Όπως κάθε χρόνο λοιπόν μετά το αφιέρωμα,θα γιορτάσουμε και θα χορέψουμε κυρίως Μικρασιάτικα (πέρσι βάλαμε και λίγα Ποντιακά στο πρόγραμμα κάτι που θα πράξουμε και φέτος). Βάζουμε τους τουρίστες και τις τουρίστριες να χορεύουν μαζί μας αφού τους πούμε τι έγινε πρώτα και τι ακριβώς τιμούμε. Τρώνε σουβλάκια, πίνουν, γελάνε αλλά μαθαίνουν Μικρασιάτικα ο κόσμος να χαλάσει και να γυρίσει ανάποδα :) Σας περιμένουμε!

    Χαιρετισμούς από την όμορφη Χαλκιδική και την Μικρασιάτικη Νέα Φώκαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.