5/8/11

Το 14% των Τούρκων ανωτάτων αξιωματικών, είναι προφυλακισμένοι ή κατηγορούμενοι

Μετά την απαγγελία κατηγορίας στον Επιτελάρχη της Διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού, Ντενίζ Τζώρα (Deniz Cora), για συμμετοχή στο "Σχέδιο Δολοφονίας Ναυάρχων", ο αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών που είναι προφυλακισμένοι ή είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις, έχει ξεπεράσει τους 50.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής βρίσκονται στη φυλακή ή δικάζονται 43 ανώτατοι για την υπόθεση "Βαριοπούλα", 7 για την υπόθεση της λειτουργίας από πλευράς ΓΕΕΘΑ παράνομων ιστοσελίδων (Andıcı davası),  και 2 για την υπόθεση της τοποθέτησης νάρκης στην Τσουκούρτζα
Ο αριθμός αυτό σημαίνει ότι το 14% των ανωτάτων αξιωματικών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στις φυλακές ή δικάζεται για κάποια κακουργηματική πράξη.
Ανάμεσα στους ανωτάτους που κρατούνται στις φυλακές ή κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις βρίσκονται και τέσσερις στρατηγοί τεσσάρων αστέρων, που αποτελούν το 25% των τετράστερων στρατηγών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

2 σχόλια:

  1. Όλα αυτά μου θυμίζουν τις σταλινικές εκκαθαρίσεις, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να απογυμνώσουν τον Ερυθρό Στρατό από τα έμπειρα στελέχη του και να έχει η ΕΣΣΔ τρομακτικές απώλειες κατά την γερμανική επίθεση του 1941. Τα κατάφερε βέβαια, αλλά ίσως να είχε λιγότερες απώλειες, αν δεν είχαν εκκαθαριστεί στελέχη, όπως ο στρατάρχης Τουχατσέφσκι και άλλοι.
    Περιττό να πω ότι δεν θα στενοχωρηθώ καθόλου,αν πάθει τα ίδια η Τουρκία σε δεδομένη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα εισαι ο μονος γενικα οι περισσοτεροι κατοικοι των Βαλκανιων (πλην ψευτο-βοσνιων μουσουλμανων, ψευτο-σκοπιανων και αλβανων) θα ενθουσιασθουν βλεπωντας την πτωση των τουρκων.Αμην και ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.