31/8/11

55.000 προσλήψεις χωρίς κανέναν έλεγχο!


 Ξανά στο προσκήνιο έρχεται το θέμα προσλήψεων μέσω ΜΚΟ, καθώς προκύπτουν αμφιβολίες για την σωστή εφαρμογή του προγράμματος. Μετά από ερώτηση βουλευτών της ΝΔ, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr και αίτημα ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για «διαφάνεια μέσω ΑΣΕΠ» στις προσλήψεις, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Βέης, αποκάλυψε σήμερα μιλώντας στην Βουλή, ότι δεν μπορεί να γίνει κανέναν έλεγχος στις προσλήψεις αυτές!!!


Όπως γνωστοποίησε ο κ. Βέης στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, απευθύνθηκε σε αυτόν πριν από λίγο καιρό (μετά το αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για διαφάνεια) ζητώντας του να συμμετέχει στις προσλήψεις και ο ΑΣΕΠ.

Ο κ. Βέης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αλλάξουν οι προκηρύξεις για το διαγωνισμό. Οι προκηρύξεις όμως είχαν καταρτιστεί επί υπουργείας Λ. Κατσέλη και σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη δεν υπήρχε χρόνος να τις αλλάξουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο χάνουμε το περιθώριο για τα ευρωπαϊκά κονδύλια, φαίνεται να είχε πει τότε ο υπουργός.

«Η διαδικασία ήδη έχει προδιαγραφεί, τα γεγονότα είναι τετελεσμένα και ο ΑΣΕΠ δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο», ξεκαθάρισε ο κ. Βέης σήμερα υπονοώντας ότι  οι 55.000 προσλήψεις θα γίνουν μόνο με τα κριτήρια των ΜΚΟ, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη επιλεχθεί.

Όσον αφορά τις περιβόητες προκηρύξεις προβλέπουν ότι η επιλεγμένη ΜΚΟ θα προχωρά σε  προσλήψεις, ενώ οι προσληφθέντες θα απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες των Δήμων για περίπου πέντε μήνες με μηνιαίες απολαβές 625 ευρώ.

Το ποσό θα καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ενώ το ποσό για την ασφάλιση των εργαζομένων θα καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ. Την ίδια ώρα στο ταμείο των ΜΚΟ θα μπαίνει το 5% από τον μισθό κάθε προσληφθέντα.

 http://www.star.gr/politics/104567/

3 σχόλια:

  1. Ὡραῖο, μ' ἀρέσει.
    Ἀθάνατο Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατι γραφει η σημερινη "Δημοκρατια"
    για την κυρια υφυπουργο παιδειας,καποια χριστοφιλοπουλου,και την ΜΚΟ του κουμπαρου της στον Βαρναβα απο οπου μαζευε ψηφους η ...κυρια αυτη και πολλα αλλα ξεκαρδιστικα αλλα και ταυτοχρονα σοβαρα γιατι ξεκοκαλιζαν καποια κονδυλια,διοριζαν δικους τους και καποιος απο την κουμπαρια ειναι σε πολυ καλη θεση στο γραφειο της ...κυριας.
    Αθανατη ελλαδα σε εχουνε διαλυσει αυτοι του 60% που πριν 3 ημερες αποκαλεσα "σκατολαο" και καποιοι τσιγκλησαν γιατι κατι τους θυμισε φαινεται αυτο απο την ζωη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, όχι και χωρίς κανέναν έλεγχο! Δεν θα δείξουν την πράσινη καρτούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.