4/8/11

Η Τουρκία στοχεύει την 8η θέση στον κόσμο όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα το 2011

Η Τουρκία φιλοδοξεί να ενισχύσει τα έσοδα του τουρισμού το 2011 για να φθάσει στην 8η θέση στη λίστα των χωρών με τα καλύτερα έσοδα από τον τουρισμό στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τουρκικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (TUROFED), Ahmet Barut, τα έσοδα από τον τομέα του τουρισμού αναμένονται να φθάσουν σε 25 δισ. δολάρια στα τέλη του 2011, ήτοι 15% πάνω από το 2010 .
Η Τουρκία, η οποία αναμένει περισσότερα από 30 εκατομμύρια τουρίστες κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, κατατάσσεται στη 7η θέση στον τομέα της υποδοχής και στην 9η από πλευράς εσόδων, υπενθύμισε σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατόλια».
«Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην κορυφή των 5 καλύτερών τουριστικών χώρων στον κόσμο τα επόμενα δέκα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της TUROFED.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η Τουρκία έχει φιλοξενήσει πάνω από 13 εκατομμύρια ξένους τουρίστες κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, δηλαδή αυξημένο ποσοστό 12,5% κατά την ίδια περίοδο το 2010.

Η Γερμανία παραμένει η κύρια πηγή τουριστών στην Τουρκία με 14,7% του συνόλου των τουριστικών αφίξεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ακολουθούμενη από τη Ρωσία (11,4%), τη Βρετανία (7, 42%), το Ιράν (7%), τη Βουλγαρία (5,13%) και τη Γαλλία (3,89%).

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές της Τουρκίας από τους ξένους τουρίστες είναι η Αντάλυα που φιλοξενεί το 32,4% του συνόλου των αφίξεων, ακολουθούμενο από το τουριστικό και εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης (27,3%) και τις πόλεις της Edirne (8,85%), Μούγλα (8%) και Σμύρνη (4%).
Για το μήνα Ιούνιο 2011, η Τουρκία επισκέφθηκε από 3,8 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός σε αύξηση κατά 8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010.


1 σχόλιο:

  1. Μήπως θα 'πρεπε να τους γυρέψουμε κανένα ποσοστό που τα κονομάνε από τα Αρχαία Ελληνικά και Βυζαντινά μνημεία αντί να τρέχουμε σε εκθέσεις αρχαιοτήτων όπου εμμέσως πλην σαφώς δεχόμαστε οτι τα εκθέματα είναι.... αρχαία τουρκικά;;;
    Ρητορικό βέβαια το ερώτημα. Ήθελα να καταδείξω ότι η ενδοτικότητα έχει πολλά παρακλάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.