3/8/11

Οζέλ ο χημικός

ANF / NEWS DESK    02 August 2011
The new Chief of Staff, Necdet Ozel, recorded while directing operation against Kurdish guerrillas
Το κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι Roj Tv πρόβαλε ένα βίντεο για τον Νετζντέτ Οζέλ, διάδοχο του παραιτηθέντος Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, που τον δείχνει κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην οποία διέταξε τον βομβαρδισμό ανταρτών του ΡΚΚ με χημικά αέρια.

 Μετά την πάλη για την εξουσία μεταξύ της κυβέρνησης και των Τούρκων Στρατηγών, που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση την περασμένη Παρασκευή του Αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και των διοικητών του στρατού ξηράς, της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού, ο σημερινός αρχηγός της χωροφυλακής Στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, διορίστηκε αρχηγός του τουρκικού στρατού ξηράς. Υποστηρίζομένος από την κυβέρνηση, θα πρέπει να προαχθεί τελικά σε Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ένοπλων Δυνάμεων, σε αντικατάσταση του σημερινού Στρατηγού Isik Kosaner.
Το βίντεο που προβλήθηκε τη Δευτέρα 1η Αυγούστου από τον κουρδικό σταθμό Roj TV δείχνει τον Νετζντέτ Οζέλ επικεφαλής μιας επιχείρησης εναντίον του ΡΚΚ το 1999, κοντά στο χωριό Ballikaya (Bilik) στην επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ. 20 μαχητές και δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί  σε αυτές τις συγκρούσεις στη διάρκεια των οποίων ο τουρκικός στρατός είχε χρησιμοποιήσει χημικά αέρια.


Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από ένα στρατιώτη ο οποίος συμμετείχε σε αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση.  Στο βίντεο, ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού, που στέκεται μπροστά σε μια σπηλιά που βομβαρδίστηκε βαριά από τον στρατό στη Ballikaya,  παραδέχεται τη
χρήση χημικών όπλων.
Νετσντέτ ο χημικός
Το βίντεο δείχνει ότι η επιχείρηση ελέγχεται από τον Νετζντέτ Οζέλ ο όποιος αναμένεται να γίνει ο νέος Αρχηγός του τουρκικού Επιτελείου.
Τα κουρδικά ΜΜΕ ήδη του έδωσαν το παρατσούκλι «Νετσντέτ ο χημικός», αναφερόμενα στον ξάδελφό του Σαντάμ Χουσεΐν Αλί Χασάν αλ-Ματζίντ, γνωστός ως «Αλί ο Χημικός» [επιχείρηση Άνφαλ στο ιρακινό Κουρδιστάν] ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο τέσσερις φορές, για την σφαγή 5.000 Κούρδων το 1988 με χημικά όπλα και εκτελέστηκε τον Ιανουάριο του 2010.
ANF NEWS AGENCY

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ. ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ GUL KAI TON ERDOGAN KAI TON DAVUTOGLU KAI TON OZEL ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΜΑΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ.(ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ. ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΛΕΩ. ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ)ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΑΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.