12/8/11

Επίσκεψη με συμβολική σημασία Στην Ίμβρο μεταβαίνει την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Στ.Λαμπρινίδης

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματούχος που θα επισκεφθεί την Ίμβρο μεταπολεμικά.Ο κ. Λαμπρινίδης θα μεταβεί στο νησί για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 ετών Ιεροσύνης και 20 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.Ο κ. Λαμπρινίδης αναμένεται να βρεθεί στο νησί για λίγες ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους, μέλη της ομογένειας και τον τοπικό Μητροπολίτη.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει το Σάββατο λειτουργία στο νησί ενόψει και των εορτασμών για την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4649054

Εκδηλώσεις στην Ιμβρο για τα 50 χρόνια ιεροσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη

«Νιμπρώτ' και και άλλα» τιτλοφορείται η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από χτες και μέχρι τις 25 Αυγούστου στην Ιμβρο, πλαισιώνοντας τον εορτασμό των 50 χρόνων ιεροσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το «παρών» στο νησί θα δώσουν ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Αγιορείτικης Εστίας, Γιάννης Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος θα συναντηθεί εθιμοτυπικά με το μητροπολίτη Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλο, καθώς επίσης και με το δήμαρχο και τον έπαρχο της Ιμβρου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το σύνολο των ελληνικών χωριών του νησιού, στα οποία επιστρέφουν παραδοσιακά το Δεκαπενταύγουστο οι Ελληνες από κάθε γωνιά της γης.

Ολο αυτό το διάστημα λειτουργούν στην Ιμβρο δύο εκθέσεις φωτογραφίας: του Doug Patterson με θέμα «Ζωγραφίζοντας σε τόπους ιερούς: Αθως – Σινά», που οργανώνει η Αγιορείτικη Εστία στο χώρο του Νηπιαγωγείου των Αγίων Θεοδώρων (γενέτειρας του Οικουμενικού Πατριάρχη), και της Βάσως Ξεινού με θέμα «Ο πατριάρχης στην Ιμβρο».

Το Κουρμπάνι
Αύριο, θα γίνει συνάντηση της νεολαίας στο Νηπιαγωγείο των Αγίων Θεοδώρων, ενώ στις 13 Αυγούστου θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των νέων της Ιμβρου στο γήπεδο του Ευλαμπίου και πάρτι νεολαίας στο Σχοινούδι. Επίσης, στις 14 Αυγούστου θα αναβιώσει το έθιμο Κουρμπάνι στα χωριά Αγρίδια και Σχοινούδι και το βράδυ θα γίνει γλέντι.

Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες πεζοπορίες, κατασκήνωση – ψάρεμα στα Κόκκινα, με το Ναυταθλητικό Ομιλο Ιμβρίων, ενώ στις 18 Αυγούστου θα γίνει το αντάμωμα στην Π'λια (Σπηλά) Αγριδίων.http://www.agelioforos.gr/

1 σχόλιο:

  1. >μέλη της ομογένειας<

    Ποιας "ομογένειας", ορέ λεβέντες; Πότε θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι εκεί είναι ΓΗΓΕΝΕΙΣ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ, είναι στο σπίτι τους και όχι μετανάστες, ώστε μα πάψετε να τους υποβιβάζετε σε ομογενείς; Τα ίδια κάνετε και όταν αναφέρεστε του Β/Ηπειρώτες. Ομογενείς τους ανεβοκατεβάζετε. Μόνο Έλληνες λαθρομετανάστες στην Αλβανία που δεν τους είπατε ακόμη! Μα είναι χάλι σοβαρής (ο Θεός να την κάνει) εφημερίδας αυτό;

    Πώς παραποιείται έτσι σιγά αλλά σταθερά η γλώσσα και οι έννοιες χάνουν το νόημά τους; Δεν μας έδωσαν την γλώσσα τάχα ελληνική; Περιμένω να δω πότε θα ακούσω/διαβάσω για την ... Ομογένεια της Κύπρου :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.