19/8/11

Οι εξελίξεις των επόμενων μηνών

Άραγε θα έχουμε αξιόμαχο και ετοιμοπόλεμο στρατό μέχρι την 1η Οκτωβρίου;
Σε καμιά περίπτωση η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά μόνον υπό τη μορφή της Ενωμένης Κυπριακής Πολιτείας.

ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Όσα αντλούνται από τη φορολογία για την άμυνα, πρέπει όλα να καταλήγουν στην Εθνική Φρουρά

Ενώ πλησιάζει η ημέρα που θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ορίστηκε για την 1η Οκτωβρίου, όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι απειλές της Τουρκίας. Ο Νταβούτογλου έχει εξαγγείλει τον οδικό χάρτη για λύση ΔΔΟ, δίχως να παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές της Τουρκίας, μέχρι την 1η Ιουλίου 2012 που θα αναλάβει η Κύπρος την προεδρία της Ε.Ε. Ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα υπογραφεί η λύση, αρχές του 2012 θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για επικύρωση της λύσης και την 1η Ιουλίου την προεδρία της Ε.Ε. θα την αναλάβει η Ενωμένη Κύπρος.

Μονοπώλιο
Πρωταρχικός λόγος της Τουρκίας για άμεση λύση είναι η εξόρυξη κοιτασμάτων και φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε καμιά περίπτωση η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά μόνον υπό τη μορφή της Ενωμένης Κυπριακής Πολιτείας. Σε αντίθετη περίπτωση, η Τουρκία, όπως αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι, θα χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα για να εμποδίσει την εξόρυξη.
Το δυνατό χαρτί που προβάλλει η Τουρκία στην ενταξιακή της πορεία είναι η Ενέργεια και ότι είναι η κομβική χώρα για μεταφορά αερίου προς την Ευρώπη. Η Τουρκία σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να χάσει αυτό το μονοπώλιο. Σε περίπτωση που η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ υλοποιηθεί εμπράκτως, η Τουρκία χάνει το πλεονέκτημα του μονοπωλίου και η Ευρώπη δεν θα την έχει ανάγκη.

Το κεφάλαιο «Συρία»
Ένας άλλος σοβαρός λόγος που θα πρέπει να μας προβληματίζει, είναι η απειλή της Τουρκίας εναντίον της Συρίας, που με το πρόσχημα της μη αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, σε δύο εβδομάδες θα εισβάλει στη Συρία στρατιωτικά. Σε αυτή την περίπτωση, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία θα έχει την υποστήριξη των Δυτικών χωρών και πρωτίστως των ΗΠΑ.
Η Τουρκία είναι η τελευταία χώρα στον κόσμο που θα πρέπει να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα των Σύρων, αλλά ο έλεγχος της Συρίας διαμέσου των ομόθρησκών της Σουνιτών, που είναι το 80% της Συρίας, και τελικώς η ένωση της ΑΟΖ της Συρίας και του Λιβάνου με αυτήν της κατεχόμενης Κύπρου.

Αυτό που περιμένουμε να δούμε, είναι την αντίδραση του Ισραήλ που, με τη διάλυση της Συρίας, εξασφαλίζονται τα βόρεια σύνορά του αλλά, από την άλλη, θα έχει ως γείτονα την ανταγωνιστική Τουρκία, πράγμα το οποίο δεν επιθυμεί το Ισραήλ. Προς το παρόν οι σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας είναι παγωμένες, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Χίλαρι Κλίντον για αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των.

Αντιπαράθεση απ’ τα παλιά
Σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις θα παίξει και η Ρωσία, η οποία διατηρεί ναυτική βάση στη Συρία, που είναι η μοναδική στη Μεσόγειο. Ως γνωστόν, η Ρωσία ευρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες δεν θέλουν να εξαρτάται η Ε.Ε. όσον αφορά στην ενέργεια από τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ, για να μειώσουν αυτή την επιρροή, σε συνεργασία με την Τουρκία, σε μια κίνηση ματ έναντι της ρωσικής κίνησης για τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολης, που παρακάμπτει την Τουρκία, άρχισαν την κατασκευή του αγωγού NABUCCO.

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα τορπίλισε τη συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Καραμανλής για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, κάτω από τις πιέσεις των ΗΠΑ, και επέλεξε τον αμερικάνικο αγωγό NABUCCO. Γι' αυτό οι Ρώσοι, για να δείξουν τη δυσφορία τους έναντι του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, που ενήργησε ως καθαρό πιόνι των Αμερικανών, ακύρωσαν την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ελλάδας στη Μόσχα.

Δυνατή Εθνική Φρουρά
Ελπίζουμε οι κυβερνώντες να παρακολουθούν τα όσα γίνονται γύρω από την ενέργεια, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν και γι' αυτό πρέπει να έχουμε ετοιμοπόλεμο και αξιόμαχο στρατό για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας. Είναι βασική προϋπόθεση, για να μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη εχθροί και φίλοι, να έχουμε ανά πάσα στιγμή δυνατό στρατό. Μετά λύπης μας, όμως, παρατηρούμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια υλοποιείται ένα συντονισμένο σχέδιο για διάλυση της Εθνικής Φρουράς, με στόχο τη διευκόλυνση της αποδοχής της λύσης Δ.Δ.Ο. και με το πρόσχημα ότι δεν έχουμε στρατό, να υπογράψουμε την όποια λύση.

Παρά την οικονομική κρίση που περνά ο τόπος, ο κυπριακός λαός δεν διαμαρτύρεται για τη φορολογία για σκοπούς άμυνας. Αυτό που ζητούμε είναι τα χρήματά μας να καταλήγουν στην άμυνα και όχι τα κονδύλια για την άμυνα να μειώνονται συνεχώς, σε σημείο που να παρατηρείται έλλειψη καυσίμων και να μην αρκούν να γίνει η εβδομαδιαία συντήρηση των αρμάτων ούτε, ακόμα, για να φορτισθούν οι μπαταρίες.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπορεί να βλέπει το υστέρημά του, αντί να καταλήγει στη Εθνική Φρουρά, να μετατρέπεται σε επιδόματα των Παλαιστινίων και των λοιπών μουσουλμάνων. Δεν μπορεί να βλέπουμε τους Παλαιστίνιους που λυμαίνονται τον κόπο και το μόχθο των Ελληνοκυπρίων να υποδέχονται τον Ερντογάν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ανεμίζοντας τεράστιες παλαιστινιακές σημαίες. Αυτό προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας. Είναι καιρός να αποκοπούν αυτά τα επιδόματα των μουσουλμάνων και όλα τα χρήματα που προέρχονται από τη φορολογία για την άμυνα να καταλήγουν όλα στη Εθνική Φρουρά.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ
Τ/χης Ε.Α.
www.caringbridge.org/visit/savvaspetrou/journal

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/politics/411131 

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ συνάδελφε Σάββα έχεις απόλυτο δίκαιο. Έτσι έχουν τα πράγματα ενώ κι εδώ στην Ελλάδα συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Ο Κυπριακός λαός είναι γενναίος και να ξέρετε ότι την λύση, εμείς οι Ελλαδίτες, την περιμένουμε από εσάς.
    Ο διαχειριστής του "Ήπειρος, η πατρίδα μας" Οδυσσεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο αυτό θα ήταν δόκιμο εαν είχε δημοσιευθεί πριν μερικούς μήνες,τώρα πλέον είναι ολοφάνερο τι θα συμβεί στην Αίγυπτο την Λίβύη και την Συρία προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η παραγωγή-διάθεση των υδρογονανθράκων Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος και έτσι οιΕυρωπαίοι θα παραλαμβάνουν τις ποσότητες χωρίς προβλήματα.
    Τώρα ως αναφορά ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι Αμερικανόφιλος είναι οι ΗΠΑ που καθάρισαν τα προβλήματα της λεκάνης της Μεσογείου έβαλαν την Τουρκία στην θέση της εγκρίνουν την Ελληνική ΑΟΖ απο τον 10/2010 και εντός του Σεπτεμβρίου 2011 εγκρίνεται και απο την Ελληνική βουλή.
    Τι κάνανε οι Ρώσοι όταν ο Καραμανλής υπέγραψε για τον γνωστό αγωγό και έδωσε την παραγγελία για 450 ΒΜΡ,την στιγμή που κινδύνευε η ζωή του;
    Θα σας πω εγώ,κάηκε η Αθήνα παρα λίγο να πέσει η κυβέρνηση και η Ρωσία μας λέγει ότι ενημέρωσε για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του πρωυπουργού.Για να έχεις κάτι δικό σου πρέπει να μπορείς να το υπερασπισθείς και αυτό φαίνεται μέχρι ώρας το καταφέρνουν μόνο οι ΗΠΑ και τόσα χρόνια φίλοι των Αράβων τι έγινε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως τὸ Ἰσραὴλ δὲν τὰ ἔσπασε τυχαῖα μὲ τὴν Τουρκία;
    Μήπως στρατηγικὰ τὸ συμφέρει ἡ συμμαχία μὲ τὴν Ἑλλάδα;
    Τὸ μόνο ποὺ φαβᾶμαι εἶναι πῶς μέχρι νὰ ξυπνήσουμε θὰ μᾶς ἔχουν σφάξη ὅλους οἱ τοῦρκοι, ὅπως τὸ 1974 στὴν Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.