15/8/11

Ολλανδός ναυπήγησε τη Κιβωτό του Νώε


Τα στούντιο του Holywood την είχαν ονειρευτεί για την ταινία "Evan Almighty", ο Ολλανδός την πραγματοποίησε.

Πράγματι, ένας κάτοικος των Κάτω Χώρων μόλις πραγματοποίησε το όνειρο της ζωής του που ήταν να αναπαραγάγει το ακριβές αντίγραφο της θρυλικής «Κιβωτού του Νώε», που σύμφωνα με τους υπολογισμούς του θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.
Η πληροφορία δόθηκε από την εφημερίδα France Soir.

Η κιβωτός του Johan Huibers (52 ετών), έχει 150 μέτρα μήκους (300 πήχεις), 15 μέτρα ύψους (30 πήχεις) και 25 μέτρα πλάτους (50 πήχεις), το σύνολο καλύπτεται με σουηδική ξυλεία (πεύκο Σουηδίας), συνολικού βάρους 3.000 τόνων.

Το πλοίο χτίστηκε από πενήντα περίπου άτομα (μισθωτούς και εθελοντές), ξεκίνησε το 2008, και σιγά-σιγά πήρε μορφή σε παλαιά εγκαταλειμμένα ναυπηγεία του Dordrecht.

Μία ιδέα που γεννήθηκε στον Johan Huibers το 1992 μετά από εφιάλτη, όπου ο τελευταίος είδε κακό όνειρο, η Βόρεια Θάλασσα να καταστρέψει ολόκληρη την Ολλανδία. Ένα έργο για το οποίο ο «ναυπηγός» μας δανείστηκε 3 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες και πήρε δώρο 500 ευρώ ετησίως από την τοπική εκκλησία.

Στο εσωτερικό του σκάφους θα τοποθετηθούν 1.600 πλαστικά ζώα σε φυσικό μέγεθος, μια αίθουσα πανομοιότυπη με εκείνη του Νώε, μια μυλόπετρα για να αλέσει το αλεύρι (για να ψηθεί το βιβλικό άρτος), τοιχογραφίες που απεικονίζουν την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης, κλπ..

Ένα τιτάνιο έργο, το οποίο θα επιτρέψει βραχυπρόθεσμα στον Ολλανδό μας να διασχίσει τη Μάγχη και στη συνέχεια να ταξιδέψει τη κιβωτό στον Τάμεση προς το Λονδίνο όπου θα μιλήσει για τον Θεό στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέχρι αυτή τη στιγμή η «Κιβωτός» έχει ήδη καταφέρει να φτάσει στο λιμάνι του Ρότερνταμ, περίπου είκοσι μίλια από το αρχικό λιμάνι ναυπήγησης. Μακροπρόθεσμα, ο Johan Huibers σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μουσείο της Βίβλου.

Εσείς τι λέτε; Εκκεντρικό το σχέδιο;


Πηγή: Le Post

4 σχόλια:

  1. Πάλι οι τράπεζες θα βγούνε κερδισμένες!

    Αλλά κι αυτός δεν είδε κανένα εφιάλτη τις προκοπής, λ.χ. να κυνηγάνε οι δούλοι κανένα διαμαντοέμπορα του Απαρχάιντ στη Νότια Αφρική, από τη εποχή τις αποικιοκρατίας.

    Μα τόσο πλαστικά θα είναι τα ζώα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα βάλει μέσα και τον Γιωργάκη τι θα του δώσει για ταίρι; Εκτός αν αποτελεί αυτόνομο είδος και περάσει μόνος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εκκλησία κάποιες στιγμές απουσιάζει .Τώρα όμως είναι απίστευτη.Σαν εχθρός κάνουν .Γελοιοποιουν ένα όραμα της Χριστιανοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.