4/8/11

Νέες απειλές Έρογλου για το φυσικό αέριο Έχουν δικαιώματα οι Τ/κ και η Τουρκία δήλωσε προκλητικά ο Τ/κ ηγέτης-Αντιδράσεις και στον τουρκικό Τύπο

Νέες απειλές Έρογλου για το φυσικό αέριο

Ο υποθαλάσσιος πλούτος της Κύπρου δεν ανήκει μόνο στους Ε/κ, αλλά έχουν δικαιώματα οι Τ/κ και η Τουρκία, υποστήριξε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, προτείνοντας στην ε/κ πλευρά να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του ε/κ Τύπου ότι αρχίζουν οι γεωτρήσεις την 1η Οκτωβρίου, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι ''η ε/κ πλευρά δεν πρέπει να ξεκινήσει αυτή την ενέργεια'' γιατί θα γίνει πονοκέφαλος για κάποιους. Έχουν ήδη αρκετούς πονοκεφάλους, πρόσθεσε, εννοώντας προφανώς την ε/κ πλευρά, δεν πρέπει να προσθέσουν άλλους, κατέληξε.

Τουρκικός Τύπος
Εν τω μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» σε σημερινό της δημοσίευμα γράφει ότι οι Ε/κ, παρά τις προειδοποιήσεις της Αγκυρας, αρνούνται να υπαναχωρήσουν από την απόφασή τους να ξεκινήσουν θαλάσσιες γεωτρήσεις και η εταιρεία Noble Energy Inc. θα ξεκινήσει θαλάσσια γεώτρηση φυσικού αερίου στην περιοχή Block 12, την 1η Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ισχυρίστηκε πως δεν είναι νόμιμες οι γεωτρήσεις σε περιοχές αμφισβητούμενες διεθνώς και χαρακτήρισε τις εξελίξεις «μη φυσιολογικές».

Η «Χαμπέρ Τουρκ» αναφέρεται στις δηλώσεις Γιλντίζ με τον τίτλο «Οι έρευνες πετρελαίου δεν είναι νόμιμες».

H «Τούρκιγιε» αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», για τις γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο στην Κύπρο με τον τίτλο « Οι Ε/κ θα προβούν σε εξόρυξη φυσικού αερίου στην Μεσόγειο».

Η «Ταράφ» αναφέρεται στο ίδιο θέμα και έχει τίτλο «Γεωτρήσεις στην Μεσόγειο για φυσικό αέριο».

Η «Χιουριέτ» έχει τίτλο «Οι Ε/κ κινητοποιούνται τον Οκτώβριο για πετρέλαιο στην Μεσόγειο» ενώ η «Γενί Σαφάκ» έχει τον τίτλο: «Η ε/κ διοίκηση ανοίγεται στη Μεσόγειο».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Ασκάμ» με τον τίτλο «Οι Ε/κ θα αναζητήσουν φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο την 1η Οκτωβρίου» ενώ η «Χιουριέτ» έχει τίτλο «Δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνει η νότια Κύπρος».
http://www.ikypros.com

6 σχόλια:

  1. Μα επιτέλους τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουμε και να φωνάξουμε, να διεκδικήσουμε, να δείξουμε ότι έχουμε δόντια, να χύσουμε λίγο δικό τους αίμα με όποιον τρόπο γίνεται για να καταλάβουνε οι Έλληνες ραγιάδες και τα μεμέτια ότι η Κύπρος είναι ελληνική και ότι μπορούμε να γίνουμε επικίνδυνη εάν το απαιτήσουνε οι καταστάσεις. Έλεος δεν μπορώ να περιμένω άλλο για να κάνει ξαστεριά. Πνίγομαι.Παντού κάρβουνο σε όλα τα θέματα, όχι άλλο κάρβουνο..... Πρέπει να κινηθούμε. Σάββα έχεις καμιά καλή ιδέα; Να κάνουμε ένα κίνημα, να καταδικάσουμε όλα τα προδοτικά κόμματα, να έχει αρχές, ιδεώδες, να συγκινεί το πλήθος να ενώνει να μας κάνει δυνατούς. Να βαράμε προσοχή και να κάνει 9 Ρίχτερ σεισμό!!!
    Φιλικά
    Κυριάκος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Να κάνουμε ένα κίνημα ....<

    Δες την ημερομηνία κάτω από το σχόλιό σου.... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με άρωμα Μεταξά ...... Τυχαίο; Θα δείξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριάκο, καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα μού φαίνεται ότι τη δουλειά είχε φροντίσει και την είχε δέσει πολύ καλά ο Τάσσος Παπαδόπουλος (καλή του ώρα). Αυτός τούς έκανε μάγκες όλους αυτούς (τής εδώ πλευράς) που λυσσάξανε να τον εξουδετερώσουν πολιτικά και τώρα μιλάνε από τη θέση που μιλάνε. Για σκέψου τώρα να αποφάσιζαν για τα θέματα αυτά τρεις ξένοι δικαστές (Άγγλοι ή τσιράκια τους εννοείται)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Πελασγό

    Η σημερινή καλύτερα να μην ... δείξει :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.