30/8/11

Μυστική επιτροπή Ελλήνων-Αμερικανών-Τούρκων συζητά για το Αιγαίο

«Όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας».

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Μια σκοτεινή κλίκα που δεν σκέπτεται ελληνικά, δεν νοιώθει ελληνικά και που εν πολλοίς και μεταξύ τους δεν μιλούν καν ελληνικά, έχει υφαρπάξει την εξουσία.
Την υφάρπαξε με μια κολλοσιαία πολιτική απάτη, πουλώντας φούμαρα στο φοβισμένο από την κρίση πόπολο, ότι υπάρχουν λεφτά, ότι θα δίνανε κι αυξήσεις κι ότι είχαν και κάτι δισεκατομμύρια καβάτζα για κοινωνικές δαπάνες.

Η ιδεοληπτική παρέα, δουλευταράδες σαν ακρίδες στα πράσινα στάχυα, πρώτα φρόντισε να σπάσει τον τσαμπουκά του Λαού. Αλλεπάλληλα κύματα εκβιασμών, ψευδολογίας και κατατρομοκράτησης, έσπειραν σε όλο το κοινωνικό σώμα την κατάθλιψη κι έδιωξαν κατά κύματα τις καταθέσεις στο εξωτερικό ενώ πάγωσαν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Κάθε μπούρδα που αμόλαγαν, έστελνε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στην Κύπρο και την Εσπερία. Παράλληλα ελεεινολογούσαν την χώρα στις ρούγες τις υφηλίου, βρίζανε την Πατρίδα και το Λαό από κάθε διεθνές βήμα. Φανταστείτε τι λέγανε κατ΄ιδίαν στους Φράγκους, τους Αλανούς και τους κοντοχωριανούς του αδερφού Νικολάκη, τους αμεταμφίεστους Αμερικάνους, με την αμερικάνικη καρδιά.
Τα γεγονότα και το απύλωτο στόμα του λάγνου Ντομινίκ, αποκάλυψαν ότι η παρεούλα που κατσικώθηκε με παπατζίδικο τρόπο στην εξουσία, είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ δημοσίως σφυρίζανε κλέφτικα μας δουλεύανε ψιλό γαζί. Αυτό, λένε οι κακεντρεχείς, έδωσε την δυνατότητα σε κάποιους, που λόγω «κληρονομικού χαρίσματος» γνώριζαν την αλήθεια, να παίξουν γερό μπαρμπούτι, με σημαδεμένα «κόκκαλα» και να βγάλουν δισεκατομμύρια, όσο εσείς, μνημονιακοί μου δουλοπάροικοι, βγάζατε ίκτερο από την αγωνία για τη χώρα και το ψωμί σας. Τ+10, CDS και το λουρί της μάνας.
Ψήφισαν και νόμο κράχτη για όλα τα γρήγορα βετέξ του Πακιστάν, τους Σομαλούς νταβαντζήδες και τους Νιγηριανούς ναρκέμπορους. Αυτοί, μαζί με επαίτες, ορδές από δύστυχες πουτάνες, όπου παλεύει το AIDS με την ηπατίτιδα, κι Αφγανούς κατσαπλιάδες, ήρθαν σε ακόμη μεγαλύτερα κύματα να μοιραστούν τον σοσιαλιστικό μας παράδεισο, την πράσινη ανάπτυξη και το γλαρό βλέμμα του Ραγκούση. Τζημπέργκερ σοσιαλισμός και πολυπολιτισμός. Προηγουμένως όμως, από τον Νοέμβριο του 2009, μόλις ένα μήνα μετά το κόλπο γκρόσο υφαρπαγής της εξουσίας, εφαρμόζοντας τις έγγραφες τρίχες, που έστελνε ο Συνήγορος του Αποτέτοιου στα Υπουργεία, έπαυσε η ανάσχεση των λαθρομεταναστών στον Έβρο, με αποτέλεσμα να φρακάρει η χώρα από παράνομους, κυρίως μουσουλμάνους. Δυο εκατομμύρια αναφομοίωτα σαρίκια, ασύμβατα με την χώρα, τον Λαό, την Ιστορία μας, τον τρόπο ζωής μας.
Παράλληλα, οι «έκπληκτοι» σοσιαλιστές μας, άμα τη αναλήψει, οδηγούν με γοργά βήματα τους εργαζόμενους στην εποχή πριν από το Σικάγο. Το οκτάωρο, το αξιοπρεπές μεροκάματο, είναι ήδη στην αληθινή αγορά μια μακρινή ανάμνηση. Ο Ιωάννης Μεταξάς, ο θεμελιωτής του ΙΚΑ, του οκταώρου κι ο τοποτηρητής της πιο αυστηρής περιόδου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, φαντάζει υπόδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας, σκανδιναβικής κοπής, συγκρινόμενος με τους ιδεοληπτικούς ανθρωποφάγους της κυβερνώσας κλίκας.

Αποκάλυψη: Μυστική επιτροπή συζητά για το Αιγαίο
Θα σας πω όμως μια πληροφορία. Με την ενθάρρυνση και συνεισφορά μέρους της αμερικανικής γραφειοκρατίας, κάτι απατεώνες Δημοκρατικούς σαν αυτούς που βομβαρδίζανε μοναστήρια, γυναικόπαιδα και ψυχασθενείς στην Σερβία, έχει συγκροτηθεί εδώ και κανένα οκτάμηνο μια άτυπη επιτροπή, κοινή με τους ισλαμοφασίστες γείτονες μας. Δυο αμερικανάκια, δυο μεμέτια κι, εκ μέρους της ιδεοληπτικής κλίκας λέγεται ότι συμμετέχει διπλωμάτης μας, τον οποίο στην Κύπρο, όπου υπηρέτησε, τον αποκαλούν ειρωνικά «Ολλανδό», ένεκα των αφασιακών, μακράν του Ελληνικού Τρόπου, απόψεων του. Αντικείμενο της η συγκεκριμενοποίηση και κατάρτιση οριστικής ελληνοτουρκικής συμφωνίας, επί ήδη συμφωνημένου πλαισίου αρχών, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και όχι μόνο, όπου εμείς θα δώσουμε, οι Τούρκοι θα πάρουν κι εμείς θα ξαναδώσουμε. Η συμφωνία δεν θα είναι απλώς λεόντειος. Στον Κορυδαλλό, στον Περαία και στα πέριξ, το λέμε νταβαντζιλίκι. Στον Ποινικό Κώδικα το λένε αλλιώς κι έχεις δικό σου πεύκο στο Γουδί, if you know what I mean, κι ας πάει το 2100 ο εγγονός σου στον Άρειο Πάγο να κάνει αναψηλάφηση. Εξ αυτού άλλωστε η ιδεοληπτική παρέα κάνει ως τώρα γαργάρα την ΑΟΖ. Δεν την διακηρύσσει, δεν την οριοθετεί, παρ’ ότι οι Ισραηλινοί μας την έχουν ήδη αναγνωρίσει (!), ο μακαρίτης Τάσσος είχε φροντίσει να εμπλέξει μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στην έρευνα κι εξόρυξη στην δικιά του ΑΟΖ, ενώ ήδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Τελ Αβίβ επιτηρούν την περιοχή, στέλνοντας το μήνυμα στην Άγκυρα ότι θα φάει φωτιά και σίδερο αν κάνει λεονταρισμούς.

Ο δρόμος του Λυκίδη
Στους συντρόφους και σε σας αδέρφια, θα θυμίσω λοιπόν τον Λυκίδη.
Μετά τη νίλα στη Σαλαμίνα ο Ξέρξης γύρισε στην Ασία κι άφησε πίσω του πολύ στρατό με αρχηγό τον Μαρδόνιο. Αυτός ήταν λίγο τζάμπα μάγκας κι υπερόπτης, σαν τον Ερντογάν ένα πράμα, που μας απειλεί, θέλει ν’ ανοίξει άλλο Βόσπορο αλλά οι Κούρδοι κήρυξαν αυτονομία και στις 30/7 έκαναν εκλογές για αυτόνομη Βουλή κάτω απ΄τη μύτη του, ενώ υπάρχουν μέρη όπου ο Στρατός απλά δεν πάει ποτέ. Αυτά βέβαια οι βαριοί αναλυτές και τα κομματικά μπλέϊζερ δεν σας τα λένε.
Ο Μαρδόνιος λοιπόν ξανακατέλαβε την ρημαγμένη από τον Ξέρξη Αθήνα κι έστειλε ως απεσταλμένο στη Σαλαμίνα τον Μουρυχίδη τον Ελλησπόντιο. Οι Αθηναίοι λόγω του πολέμου είχαν μεταφέρει εκεί τις φαμίλιες τους, τον στρατό και ναυλοχούσε εκεί και όλος ο στόλος τους, οι νικητές της ναυμαχίας. Ο Μουρυχίδης παρουσιάστηκε στην Βουλή των Πεντακοσίων και επανέλαβε ενώπιον της τις ίδιες προτάσεις υποταγής, που είχε μεταφέρει ο Αλέξανδρος ο Μακεδών εκ μέρους του Ξέρξη, που πήρε τότε την απάντηση «όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας». Εθνικιστές, ε; Παλιοσαμαρικοί ο Αριστείδης, ο Θεμιστοκλής κι ο Δήμος των ελεύθερων Αθηναίων. Ο Μαρδόνιος πίστευε ότι με την πόλη τους στα χέρια του, ίσως τελικά να έσκυβαν το κεφάλι. Ένας μόνο από τους βουλευτές, ο Λυκίδης, σηκώθηκε και είπε πως σε αυτόν φαίνεται καλό να δεχθούν τις προτάσεις των Περσών και να τις παρουσιάσουν στο λαό. Οι υπόλοιποι βουλευτές αλλά και οι πολίτες που βρίσκονταν έξω από την Βουλή και το πληροφορήθηκαν, κυριεύθηκαν από αγανάκτηση, περικύκλωσαν τον Λυκίδη και τον σκότωσαν δια λιθοβολισμού. Επί τόπου. Ο Μουρυχίδης έντρομος έφυγε κακήν κακώς αλλά αβλαβής, για να πει την έμπρακτη απάντηση των Αθηναίων στο Μαρδόνιο, που λίγο αργότερα θα συναντούσε τον θάνατο στις Πλαταιές, μπροστά στην Φάλαγγα των Ομοίων της αγέρωχης Σπάρτης. Το φοβερό νέο, ό,τι βρέθηκε βουλευτής που πρότεινε υποταγή στους βαρβάρους, διέτρεξε όλη την Σαλαμίνα. Τότε οι γυναίκες, παρακινώντας με οργή η μία την άλλη, έτρεξαν στο σπίτι του Λυκίδη και σκότωσαν με λιθοβολισμό την γυναίκα και τα παιδιά του, σβήνοντας την σπορά του από τα μητρώα των ελευθέρων πολιτών.
Άλλες εποχές θα πείτε, αδέρφια. Σωστά. Τώρα θα βρεθούν τζιτζιφιόγκοι κι εκ πεποιθήσεως δουλόφρονες που όλα θα τα συζητήσουν. Όμως στις πόλεις και τα χωριά μας, οι απλοί άνθρωποι, αυτοί, οι πολλοί, που είναι ο Λαός και ο Στρατός, μερικά πράγματα δεν τα συζητάμε. Κι όσο από πέτρες, ποτέ δεν λείψανε από την τραχιά γη των Ελλήνων…
Πηγή: Αντινιούζ

19 σχόλια:

  1. Καλά τα σχόλια σε τί θα χρειαστούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>Κι όσο από πέτρες, ποτέ δεν λείψανε από την τραχιά γη των Ελλήνων…<<

    Ωραία τα λέει πολύ ποιητικά σαν όνειρα θερινής νυκτός .
    Όταν αναφέρεται στους παλιοσαμαρικούς μέσα στο κείμενο αναφέρεται στον Άκη τον Κυριάκο και λοιπούς ;
    Αυτοί θα πουν ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης που να ταιριάζουν με τις δημοκρατικές τους πεποιθήσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Ο Ιωάννης Μεταξάς, ο θεμελιωτής του ΙΚΑ, του οκταώρου κι ο τοποτηρητής της πιο αυστηρής περιόδου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, ...

    Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν δικτάτορας να μην ντρεπόμαστε να λέμε την αλήθεια

    Το 8ωρο δεν καθιερώθηκε επί Μεταξά αλλά με το Προεδρικό Διάταγμα της 27ης Ιουνίου 1932, δηλαδή επί κυβέρνησης Ελευθέριου Βενιζέλου

    Η ίδρυση του ΙΚΑ-Νόμος 6298/1934 Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και Βενιζέλος δικτάτορας ήταν Ακρίτα...να μην ντρεπόμαστε να λέμε την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όντως αν δεν έλεγε "λεφτά υπάρχουν", "δεν θα πειράξουμε το ΦΠΑ" δεν θα έμπαινε ούτε στη Βουλή.Αυτό είναι σίγουρο.Αφού όλος ο κόσμος ξέρει οτι αυτός ήταν πίσω απο το σχέδιο Ανάν, αυτός ήταν πίσω απο τα "Ιμια" αυτός είναι το μεγαλύτερο λουλούδι του ελληνικού πολιτικού στερεώματος.Οι άλλλοι όλοι μπροστά του είναι παιδάκια του σχολείου.Αυτός ήτανε πίσω απο το χτίσιμο των ΜΚΟ όταν ήταν υπουργός εξωτερικών επι Ανούβι(sic), αυτός ήταν πίσω απο τις υποκλοπές της αμερικάνικης πρεσβείας στην υπόθεση με τη vodafon, αυτού ο πατέρας έκανε τη χώρα μπάχαλο και χώρα των δημοσίων υπαλλήλων και αυτού ο παππούς είχε πεί για το γιό του "άμα βγεί ο Αντρέας θα διαλύσει την Ελλάδα".Εκλογές και γρήγορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ Κρανιδιώτη πάρε το τουφέκι και βγες στο αντάρτικο...Σε λίγο θα μας πείς πως οι Χιτες και οι Ταγματασφαλίτες οι πολιτικοί σου πρόγονοι έδιωξαν το Φασισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Άλλες εποχές θα πείτε, αδέρφια."

    Φυσικά. Τότε δεν υπήρχαν Σημίτηδες και ΓιΑΠηδες και Παυλόπουλοι και Αλ Σαλέχ. Ούτε καν εθνάρχες δεν είχαμε κι έτσι οι Σπαρτιάτες δεν σκέφτηκαν "λογικά" και "νηφάλια" ότι οι Θερμοπύλες "κείνται μακράν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιγκουίνε, ο λόγος που έχουμε επιβιώσει ως έθνος είναι ότι κάποιοι πάντοτε σκέφτονταν σαν Σπαρτιάτες και έστελναν τους υποταγμένους στη λογική 'είναι μάταιο, αφέσου' στο διάολο - κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά ή με τα λόγια. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τιμωρούσαν και τους ανίκανους ακόμα και τους ικανούς που έσφαλαν όταν παρέσυραν σε λάθη την εκκλησία του δήμου και όχι την εκκλησία των σημερινών δούλων του συστήματος ελέω του θεού των θρησκειών της ερήμου.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θεοδόσιε πας λίγο όρτσα στην λογική σου...αλλού βαράν τα όργανα κι αλλού χορεύει η μπάμπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το καλύτερο άρθρο, μήνες τώρα.
    Εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ακρίτα

    Από ένα ολόκληρο άρθρο, στον Μεταξά σκόνταψες;

    >Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν δικτάτορας να μην ντρεπόμαστε να λέμε την αλήθεια<

    Ποιος "ντρέπεται"; Συνήθως, για να μην πω πάντα, όλες οι τολμηρές τομές έγιναν από δικτάτορες και αυτό έχει λογική εξήγηση.

    Το ζήτημα δεν είναι ποιος θεσμοθέτησε το 8ωρο κι έφτιαξε το ΙΚΑ στα χαρτιά, αλλά ποιος το έθεσε σε εφαρμογή και το λειτούργησε αντιστοίχως. Ίσως, για να υλοποιηθούν αυτά, χωρίς να σκοντάψουν σε ατέρμονες κοινοβουλευτικές συζητήσεις, όπου θα έφερναν προσκόμματα οι βουλευτές-εγκάθετοι των εργοδοτών, χρειαζόταν κάποιος δικτάτορας.

    Αυτά που ο Μεταξάς, ο δικτάτορας, θεσμοθέτησε, ή έθεσε σε εφαρμογή (8ωρο, 14 μισθοί, υποχρεωτική άδεια μετ' αποδοχών, απαγόρευση εργασίας ανηλίκων και πάρα πολλά άλλα), καταργούνται σήμερα από μία δημοκρατική-κοινοβουλευτική κυβέρνηση. Τι τραγικό αλήθεια, για όσους πιστεύουν στην δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι σωστά την εφάρμοσε την εργατική μεταρρύθμιση το 1936 στην Θεσσαλονίκη και επίσης και στην επιδρομή στα αποθεματικά.Αναζωογόνησε τα ξεροτόπια, χρησιμοποίησε αγροτικά προιοντα ποιός αυτός που είχε την ίδια θέση με το ΣΕΚΕ.

    Στην Ιστορία δεν συγκρίνεις περιόδους ποτέ αποτελεί μέγα ολίσθημα πρόσεχε λοιπόν

    Για το άρθρο τι θέλεις να πώ; Πές μου τι να σχολιάσω; Μυστική διπλωματία είναι κάτι νέο;

    Κριτική διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ λέει κάτι νέο;

    Λόγος στα χνάρια της Αυριανής;

    Η μήπως να ξαναρωτήσω χωρίς να πάρω απάντηση για το σσχόλιο του περί Χατζηδάκη; Και δεν το λέω τυχαία αυτό το όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακρίτα,

    Η εμπάθεια σού θολώνει την κρίση. Ό,τι και να κάνεις, δεν μπορείς να διαγράψεις το κοινωνικό έργο της 4ης Αυγούστου.

    Η "απάντησή" σου, ουσιαστικά δεν απαντά σε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμπαθής δεν είμαι σε τίποτα και για κανέναν.Το θολό μου είανι άγνωστη λέξη.Παρέθεσα τις απόψεις μου με επιχειρηματα τις στήριξα.Επρεξες το ίδιο,Ασε όποιον μας διαβάζει να βγάλει τα συμπεράσματα του. Και κάτι τελευταίο ως "αριστερό σκυλί" δεν δίστασα κα ιδεν θα διστάσω να κρίνω τα κακώς κείμενα του πολιτικού μου χώρου.Πράξε το ίδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έτσι ξεκινούν όλα τα καλά ή από την γνώση ιδίως την Ιστορική ή την από –γνώση.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από πατριώτες μόνο, μπορεί και να δούμε ένα καλό.
    Η τουλάχιστον, μια αξιοπρέπεια.
    Και όπως ξέρουμε, πατριώτης είναι αυτός που την πονάει την πατρίδα, την πονάει πραγματικά και ξέρει γιατί.
    Μην κοιτάτε πίσω σε παλιότερους ηγέτες μας, διότι η σύγκριση με το σήμερα, γίνεται όλο και αλγεινότερη.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δλδ κανείς μας δεν περίμενε ότι θα γινόταν ΚΑΙ αυτό από κάποιον που διαλαλούσε προ της πρωθυπουργίας του ότι προτιμάει να δώσει μερικά στρέμματα γης για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντί σχολίων:
    από Ελίνα Γαληνού
    "Από πατριώτες μόνο, μπορεί και να δούμε ένα καλό. Η τουλάχιστον, μια αξιοπρέπεια. Και όπως ξέρουμε, πατριώτης είναι αυτός που την πονάει την πατρίδα, την πονάει πραγματικά και ξέρει γιατί".
    από Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη(εφημερίδα Δημοκρατία, 13 Απρ. 2011):
    "ο λιτός κι απέριττος Πατριωτισμός μας, είναι αυτό που θα μας βγάλει από την κρίση. Γιατί η ζωή δεν είναι λογιστικό πρόβλημα. Είναι αγώνας…"
    Παύλος Γ. Φωτίου
    (ΥΓ. όταν γράφονται άλλων απόψεις και μηνμονεύεται ο συγγραφέας, δεν είναι plagiarism)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.