29/8/11

Γιούνκερ: «Είμαστε πολύ κοντά σε λύση» στο θέμα των εγγυήσεων

Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εξαρτάται από την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια των ελληνικών αρχών, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Βέβαιος ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν θα παρεμποδίσει την υλοποίηση του δεύτερου δανείου προς την Ελλάδα εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης επεξεργάζεται πρόταση η οποία θα ικανοποιήσει όλα τα κράτη μέλη».
Σε παρέμβασή του στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ζ αν Κλοντ Γιούνκερ αφού εξέφρασε την αντίθεσή του σε διμερείς συμφωνίες οι οποίες δεν είναι βιώσιμες, υπογράμμισε ότι αναζητείται μια άλλη λύση.
«Είμαστε πολύ κοντά σε λύση», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν θα σταθεί εμπόδιο στην οριστικοποίηση του νέου προγράμματος για την Ελλάδα.
Αναγνώρισε βέβαια ότι το φιλανδικό αίτημα για την παροχή εγγυήσεων ήταν γνωστό πριν από τη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου και αναγνώρισε ότι οι ηγέτες του ευρώ οχυρώθηκαν πίσω από «μια γενικόλογη διατύπωση» προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα.
Σύμφωνα ακόμη με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εξαρτάται από την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια των ελληνικών αρχών.
Ο πρόεδρος τoυ Εurogroυp τόνισε επίσης ότι η έκθεση της τρόικας που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα υπάρξει απόφαση της ευρωζώνης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων.
ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΑΡ: ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ή ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ???

    Ορισμένοι επιχειρούν να εμφανίσουν εν πολλοίς ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά τις εξελίξεις που δρομολογούνται στο τραπεζικό σύστημα με αφορμή τη «συγκόλληση της ALFA με τη EUROBANK.

    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Και δυστυχώς υπάρχουν κι εκείνοι που σχεδόν επιχειρούν να προτρέψουν την Ελληνική κοινωνία να στήσει τριήμερο πανηγύρι, προκειμένου να υποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων τους αυριανούς της «λυτρωτές».

    Προφανέστατα αυτή η κοινωνία που της πετσοκόβουν το μισθό και τη σύνταξη...
    Που τη βομβαρδίζουν με τα ραβασάκια του φορολογικού νταβατζή καθημερινά...
    Που στερούν τη δουλειά από τα παιδιά της...
    Που της βιάζουν το όνειρο, την ελπίδα και την αξιοπρέπεια...
    Που άλλοτε τη διασύρουν θρασύτατα, άλλοτε την απειλούν ανοικτά, και την κρίσιμη στιγμή δε διστάζουν να βγάλουν στο δρόμο τα τάγματα εφόδου του Παπουτσή για να της τσακίσουν τα παΐδια...

    Αυτή η κοινωνία λοιπόν, έχει κάθε λόγο να χαίρεται (κατά την άποψή τους) μαζί με όρνια που μόνο σε μια μέρα χθες, παντελόνιασαν αρκετά δις από το χρηματιστήριο της «χρεοκοπημένης» Ελλάδας και τα μπαμπέσικα παιχνίδια του.

    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ???
    Για ν απαντήσουμε σ αυτό το ερώτημα, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στα δεδομένα που το διέπουν:...

    Ποια είναι η EUROBANK??? Μήπως είναι η τράπεζα που στο περίφημο crash test «κόπηκε» και τότε έκλαιγαν μανούλες???

    Εμείς απλά θυμίζουμε ποιο είναι ακριβώς το… «αντικείμενο του πόθου».
    Κρατήστε στο αυτό!!!...

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/08/blog-post_2542.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.