30/8/11

Λιβύη: «Έτοιμοι» για την τελική μάχη οι εξεγερμένοι

Σε στρατιωτική ετοιμότητα για την τελική μάχη με τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι, που «επικειται», δηλώνουν ότι βρίσκονται οι εξεγερμένοι.
Σε στρατιωτική ετοιμότητα για την τελική μάχη με τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι, που, όπως εκτιμούν, βρίσκεται κοντά, δηλώνουν ότι βρίσκονται οι εξεγερμένοι.

«Η έναρξη της τελικής μάχης επίκειται. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία πρόταση για ειρηνική παράδοση. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι στρατιωτικά για τη μάχη που θα θέσει τέλος στη σύγκρουση», ανέφερε ο εκπρόσωπός τους στη Βεγγάζη, Αχμεντ Όμαρ Μπάνι.
«Συνεχίζουμε να αναζητούμε μια ειρηνική λύση, αλλά το Σάββατο θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά μέσα απέναντι σε αυτούς τους εγκληματίες», πρόσθεσε. Εξέφρασε παράλληλα την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Σύρτης εξακολουθούν, όπως είπε, «να αρνούνται τις ειρηνικές προτάσεις μας για να αποφευχθεί η αιματοχυσία και από τις δύο πλευρές».
Αναφορικά με τις μάχες, σημείωσε ότι «η διάρκειά τους δεν είναι πρόβλημα» και ότι το σημαντικό είναι να απελευθερωθεί η Σύρτη, περιοχή από όπου κατάγεται ο Λίβυος συνταγματάρχης και όπου ο τελευταίος θα μπορούσε να κρύβεται.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.