28/8/11

ΗΠΑ: Ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή, για να ελέγχουν το παιχνίδι στην Ελλάδα μέσω του Γιώργου Παπανδρέου και της Ντόρας!

του Σάββα Καλεντερίδη
Διαβάστε με προσοχή τί λέγαμε σε άρθρο μας που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 28-8-2007 στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με τίτλο "Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μια επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου". Το άρθρο μας ήταν ανυπόγραφο, γιατί αυτό επέβαλαν τότε οι συνθήκες.
Τώρα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων ότι πίσω από τις υποκλοπές βρισκόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ, τότε που ο νυν πρωθυπουργός αποκαλούσε τον Καραμανλή θύτη και όχι θύμα, αξίζει να ξαναδιαβάσουμε το άρθρο:

Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μία επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου
28-8-2007, (http://www.makthes.gr/news/politics/5467/)
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας.
Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και να αρχίσει συνομιλίες για έναν αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος -αν ποτέ κατασκευαστεί- θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενος τον αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σε μια εποχή που ο αμερικανορωσικός διαγκωνισμός στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου, με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αξόνων μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές, παίρνει σταδιακά χαρακτήρα ψυχρού πολέμου, τη στιγμή που οι ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που έχουν αποκτήσει στην Ουκρανία, την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες, προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να καταστήσουν ελκυστικό τον λεγόμενο ελληνοτουρκικό αγωγό, του οποίου τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από μέρα σε μέρα, η επιλογή του Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό φυσικού αερίου, που μειώνει τη σημασία του αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλή σύμπτωση η ανάδειξη του -υπαρκτού- σκανδάλου των ομολόγων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Παρόλο τον πολύμηνο πόλεμο που δέχτηκε επί μήνες από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Καραμανλή με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των ομολόγων, η ΝΔ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως θα μπορούσε να μηδενιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση έμενε εκτεθειμένη σε επιθέσεις διά των ΜΜΕ στην περίοδο του φθινοπώρου. Η κίνηση του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου δεν έγινε με στόχο να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έγινε για να αιφνιδιάσει τον αμερικανικό παράγοντα και να μην του δώσει το χρόνο και την ευκαιρία να ανατρέψει τη στάση της κοινής γνώμης που συνέχιζε να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο Καραμανλής λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς τον εμπρηστή.
Ασφαλώς, όλες οι φωτιές δεν μπήκαν από χέρια εμπρηστών με πολιτικά κριτήρια, ασφαλώς η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σε επίπεδο προετοιμασίας, πρόληψης και χρησιμοποίησης των διατεθειμένων μέσων, για να προστατέψει τη χώρα από μία εθνική καταστροφή. Ίσα - ίσα, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δείξει άλλη μια φορά στον ίδιο της το λαό αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει συνείδηση διαχείρισης κρίσεων, κάτι που, αν συνυπολογιστεί με την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, κάνει την κατάσταση εφιαλτική.
Όμως, κανένας ούτε ακόμη και αυτοί που κάνουν πολιτική πάνω στα φέρετρα και τις στάχτες των πυρκαγιών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φαινόμενο τόσο μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι τυχαίο. Υπάρχουν μάλιστα και πράξεις, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για υποτιθέμενες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής, που προκάλεσαν τη διάσπαση της πυροσβεστικής δύναμης, τη στιγμή που ξέσπαγε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό, για να κάψει το τελευταίο περιαστικό δάσος της Αθήνας. Οι δράστες των τηλεφωνημάτων ήταν επαγγελματίες στη μυστική δράση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησαν ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.
Το θέμα όμως δεν είναι οι αστυνομικές πτυχές ή οι εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα, με στόχο τις συγκεκριμένες επιλογές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας. Αν ισχύει το σκεπτικό που αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό η κοινή γνώμη να οδηγηθεί στην ανατροπή της κατάστασης και στις 16 Σεπτεμβρίου να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνάει την Ελλάδα αλλά ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επικεφαλής στα κόμματα εξουσίας. Αν την επόμενη ημέρα των εκλογών πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι η επιχείρηση τιμωρίας του Καραμανλή και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στέφτηκε με επιτυχία. Μια "επιτυχία" που δεν πρόκειται να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Λευκωσία, αφού είναι αμφίβολο αν κάτω από τις νέες συνθήκες μπορέσει να αντέξει μόνος τη πίεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Φυσικά όπως ο Καραμανλής σχεδίασε χωρίς το ξενοδόχο και οι ατζέντηδες των εταιρειών πετρελαίου σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μία πολύ σπουδαία παράμετρο. Τον ελληνικό λαό. Οψόμεθα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
η συνέχεια....
Τελικά ο Τάσος Παπαδόπουλος πέθανε από καρκίνο και ο Καραμανλής τότε κέρδισε τις εκλογές. Οδηγήθηκε όμως σε δυο χρόνια σε άλλες εκλογές, υπό το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και  του σκανδάλου του Βατοπεδίου, για το οποίο, σημειωτέον έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρεσβεία των ΗΠΑ, πολύ προτού του αναδείξει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΦΑ και ο Κοντομηνάς.
Στις εκλογές του 2009 έγινε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ντόρα ετοιμάστηκε να αναλάβει τα ηνία, όπως έλεγε και προέβλεπε το άρθρο μας, της 28ης Αυγούστου 2007. Εκεί ο ελληνικός λαός κάτι ψιλιάστηκε και έστειλε τη Ντόρα στα αζήτητα, φέροντας στο προσκήνιο το Σαμαρά.
Να δούμε τώρα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων και των λοιπών ζητημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος και ποιοι θα είναι αυτοί που θα ορίζουν τις τύχες της χώρας.
Να δούμε αν έχει μείνει κάτι από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού ή αν συνεχίσει να ανέχεται να τον κυβερνούν εκλεκτοί και ενεργούμενα ξένων πρεσβειών.

34 σχόλια:

  1. Σάββα

    Την ώρα που πολύ καλώς καλούσες τον Ελληνικό λαό να λειτουργήσει σκεπτόμενος το Εθνικό μας συμφέρον και στηρίζοντας την Εθνική στρατηγική που χάραξε η Ελληνική κυβέρνηση,τα περισότερα στελέχη της ΝΔ αποδείχτηκαν όχλος ενώ οι ''στελεχάρες'' ιδιοτελείς κανίβαλοι.

    Και για τα παραπάνω ο Καραμανλής φέρει μεγάλη ευθύνη.

    Όποιος διαφωνεί με όσα αναφέρω θα ήθελα να μου υποδείξει ΈΝΑ στέλεχος της ΝΔ που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

    Απο την άλλη όμως,καλό είναι να θυμηθούμε και το ΛΑΟΣ,που το μόνο που το ενδιέφερε τότε ήταν να αποκομίσει το δυνατόν περισότερα απο τα συντρίμια της ΝΔ,λόγω της αναμενόμενης σύγκρουσης με το Αμερικανικό παρακράτος των Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δείτε που και τις φωτιές στα δάση οι Αμερικάνοι τις έβαλαν.

    Έχουμε άλλωστε ενδείξεις τους δύο Navy seals και τους δύο SAS που πιάστηκαν για εμπρησμό στην συναγωγή στα Χανιά.

    Που θα πάει. Θα έρθει ή ώρα να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεκίνησα να γράψω κάτι γιά την όψιμη ηρωοποίηση του Κωστάκη, αλλά διαβάζοντας τα όσα εν σοφία κετέθεσε ο Χρήστος Χατζησαββίδης, σταμάτησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Σάββα
    εύστοχο το σχόλιο, αλλά για πές μου σε παρακαλώ, αυτός ο Ελληνικός λαός δεν σκέφτεται;ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ,είναι η απάντηση.Αντί λοιπόν να γίνουμε μια γροθιά, πιστέψαμε τον "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΥΡΤΗ" με το ΙΣΤΟΡΙΚΟ και ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"........ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ....ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!
    ΥΓ:Τώρα βέβαια με το συμπάθιο...οχι ότι ο αντίποδας θα κατάφερνε κάτι αλλά απο τους παρόντες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγκλονιστικό άρθρο.Ποιός ψηφοφόρος είναι ικανός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων πλέον, να καταλάβει τι τού 'παιξαν στη πλάτη αυτοί οι ντενεκέδες και να πάει στη κάλπη με τσαμπουκά... Δεν θα μας τη πάρουν τη χώρα, δεν θα τους αφήσουμε.Θα πολεμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΝΤΩΝΗ… ΕΣΥ???

    ΕΝΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΜΥΡΙΟΙ ΕΠΟΝΤΑΙ… ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ.

    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Μόνο αν είσαι αφελής ή ενταγμένος στο μισθολόγιο, δικαιούσαι να έχεις αυταπάτες για το που το πάει τελικά ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

    Γι αυτό και τα φερέφωνα θα πρέπει ν αποφασίσουν αν ανήκουν στους αφελείς ή στο μισθολόγιο.

    Γι αυτό και είναι καιρός οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο περήφανοι δεν μπορούν να είναι για το πολιτικό τους αποκούμπι.

    Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση…
    Μπορούν ν αγνοήσουν τα πολλά και άκρως επικίνδυνα μηνύματα που εκπέμπει η πολιτική τους ηγεσία δια στόματος του ιδίου της του αρχηγού.
    Αλλά σ αυτή την περίπτωση δε θα έχουν κανένα απολύτως ελαφρυντικό.

    Δε θα διαφέρουν σε τίποτε από τους πράσινους αυστραλοπιθήκους που με τις επιλογές τους και τη χουλιγκανικού τύπου υποστήριξη μιας φαύλης ηγεσίας, έβαλαν τον τόπο σε μια πρωτοφανή εθνική και κοινωνική περιπέτεια.

    Ο Αντώνης Σαμαράς γι ακόμη μια φορά ήταν σαφής, και εξ ίσου σαφέστατα είναι καθημερινά και τα διαπιστευτήρια υποταγής που φροντίζει με κάθε τρόπο να ανανεώνει...

    Είπε: «Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

    Ρωτάμε:

    Ποιες είναι οι «καθαρές» σου δεσμεύσεις Αντώνη???
    Ποιες αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης θα καταγγείλεις την επόμενη μέρα ως απαράδεκτες και αντισυνταγματικές και θα καταργήσεις εν μια νυκτί???
    Ποιες συμβάσεις από αυτές που προσυπέγραψε αυτή η κυβέρνηση θα καταστήσεις εν μια νυκτί άκυρες για λόγους Συνταγματικής ευνομίας, εθνικής αξιοπρέπειας ή επειδή αυτό επιβάλει χωρίς δεύτερη σκέψη το εθνικό συμφέρον αυτού του τόπου???
    Με ποιό τρόπο θα αποτινάξεις από πάνω σου -εν μια νυκτί- την ιδιότητα του κατοχικού πρωθυπουργού ( αν υποθέσουμε ότι ο λαός σου αναθέσει αυτή την ευθύνη). Ή μήπως δεν το σκέφτεσαι καν όντας αποφασισμένος να παραμείνεις ένας ηγέτης χειραγωγούμενος, μια πολιτική μαριονέτα που θα άγεται και θα φέρεται σύμφωνα με τα κελεύσματα των πολιτικών, οικονομικών και εθνικών νταβατζήδων???


    Δυστυχώς όμως σ αυτές τις επίμονες ερωτήσεις, ο Σαμαράς και το πολιτικό επιτελείο του, αποφεύγουν τις απαντήσεις όπως ακριβώς αποφεύγει και ο διάβολος το λιβάνι.

    Είπε πως είναι πεισμένος: «ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει ισχυρότερη από την κρίση».

    Ρωτάμε:...
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/08/blog-post_2393.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο, το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι κυρίως πολιτικό. Η αδυναμία διαχείρισης κρίσεων, το καταδεικνύει κάθε φορά.
    Διότι κρίσεις θα υπάρχουν πάντα, όσο η Ελλάδα έχει γεωπολιτικό ενδιαφέρον.
    Η αλλαγή κυβερνήσεων και πολιτικών προσώπων, δεν αρκεί αν οι χιονοστιβάδες των κρίσεων, μεταφέρονται από τον έναν στον άλλον.
    Πάντως το 2007, τελικά ήταν ασύμμετρη η απειλή, αν κρίνει κανείς και από τις συνέχειες.
    Αλλά υπήρξε και ανικανότητα διαχείρισης της κρίσης, όπως υπάρχει και τώρα, ακόμα χειρότερα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο που εχω να πω γιατι το εζησα,η φωτια στην Παρνηθα ξεφυγε λογω κακης οργανωσης,απο τα Δερβενοχωρια,και στην καταστροφη συνεβαλλε και το γεγονος της πολυετους εγκαταλειψης του δασους απο καθαρισμο και συντηρηση.Τωρα για τα υπολοιπα μερη της Ελλαδας ας μιλησει και κανενας ντοπιος που ξερει.Σεναρια ακουγονται πολλα ολα αυτα τα χρονια σε αυτη τη βαση που θετεις.Παρολλα αυτα εγω ξερω οτι ο Καραμανλης τεντωσε τα ποδια σαν το βατραχο και την εκανε!........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 28 Αυγούστου 2011 10:07 μ.μ.

    Κρατα λιγο την πληρωμη για να την πληρωσεις στο παγκοσμιο νομισμα.Δεν υπαρχει καμμια μυστικη υπηρεσια κρατους σε ολοκληρο τον Κοσμο που να μη εργαζεται ετσι ακριβως αλλα και χειροτερα.Τα υπολοιπα ειναι μπουρδες ιδιως αυτα "περι οχλου" (για να βγαλουμε τον εαυτον μας... εξω απο τον οχλο) στο εμβριθες αυτο σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ
    http://www.facebook.com/groups/172528906152397/

    Κι ας αφήσουμε στην άκρη τις υποδείξεις ΑΛΛΩΝ προς καθ ημάς!
    ΑΛΛΑ τα μονοπάτια των αγωγών κι ΑΛΛΑ τις ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ..
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. skal: "Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση."

    Γιατί, το άλλο πού το πας; Εδώ έπαιζε για 3 μήνες συνέχεια μονομπλόκ το θέμα με τον χοντρό που ήθελε να γμήσει και την ψώφια που ήθελε να διοριστεί... Λες και δεν υπήρχαν άλλες ειδήσεις εκείνο το τρίμηνο!

    Χρήστος Χατζησαββίδης: "...θα ήθελα να μου υποδείξει ΈΝΑ στέλεχος της ΝΔ που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων."

    Ο Ρουσσόπουλος με τα τριχίλιαρα που μοίραζε μέχρι και σε άσχετους γύφτους που κατέβηκαν στην Ηλεία επί τούτου από τη Θράκη. Και τσουπ, τις άρπαξε τις εκλογές στο χαλαρό...

    Χρήστος Χατζησαββίδης: "Απο την άλλη όμως,καλό είναι να θυμηθούμε και το ΛΑΟΣ..."

    Τώρα μιλάς για τη Μητσοτακική ακροδεξιά, τα θεμέλια τής οποίας μπήκαν με το περιβόητο "unfair" τού Μητσοτάκη...

    skal: "...και έστειλε τη Ντόρα στα αζήτητα, φέροντας στο προσκήνιο το Σαμαρά."

    Αυτό το προετοίμαζε ο Κ.Κ. εδώ και μια δεκαετία γιατί είχε τσιμπήσει το συνολικό παιχνίδι τού Μητσοτακιστάν.

    r+w: "Έχουμε άλλωστε ενδείξεις τους δύο Navy seals και τους δύο SAS που πιάστηκαν για εμπρησμό στην συναγωγή στα Χανιά."

    Αυτό ξαναπές το, γιατί κάτι τέτοια δεν πρέπει να ξεχνιώνται...

    skal: "Να δούμε τώρα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων και των λοιπών ζητημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος..."

    Όλα σιγοντάρουν (εκούσια ή ακούσια) τη μόνη συστημική λύση που έχει απομείνει, το Σαμαρά. Και επειδή ο μεν Σαμαράς είναι γενικά συμπαθής, η δε ΝουΔου αντιπαθής, πολλά θα κριθούν στο αν θα αλλάξει το pH αυτού τού κόμματος στις εκλογικές του λίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριοι
    λυπάμαι που το λέω, αλλά κάποιοι εξ αντικειμένου σχολιάζουν εξόχως αποπροσανατολιστικά.
    Το θέμα του άρθρου που γράφηκε το 2007 και του σχολίου που έγραψα φέτος υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων γύρω από τις υποκλοπές, που είχαν ως θύμα τον Καραμανλή και την κυβέρνησή του, δηλαδή την ίδια την Ελλάδα, είναι η εμπλοκή της πρεσβείας στα καθ' ημάς και όχι η ποιότητα των πολιτικών που στηρίζει ή όχι η πρεσβεία.
    Στα ζητήματα αυτά απαιτείται ευθυκρισία και δεν πρέπει να παρασυρόμεθα σε μίζερες και μικροκομματικές αναλώσεις.
    Μιλάμε για την πατρίδα μας, που έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι και αποφασίζουν για την πορεία του Έθνους μας ενεργούμενα ξένων πρεσβειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η πορεία των πραγμάτων δείχνει για ακόμα μια φορά το εύρος της έλλειψης σοβαρών κρατικών μηχανισμών στην Ελλάδα (από βαθεοκρατικών όμως σκίζουμε), καθώς και την ανυπαρξίας εθνικού σχεδιασμού.

    Η εκ των υστέρων μερική κατανόηση της εμπλοκής άλλων στα εσωτερικά της χώρας με διάθεση ιθαγενών που πανηγυρίζουν με αλλαλαγμούς χαράς είναι δείγμα όχι μόνο της απροκαλύπτης αποδοχής λειτουργίας σε ένα εξαιρετικά κατώτερο των εθνικών περιστάσεων επίπεδο αλλά και της επιτυχίας του ψυχολογικού πολέμου που εφαρμόζονται πάνω μας. Νομοτελειακά οφείλω να επαναλάβω ότι {Ινφογνώμων=manual. Τέλος.} διότι το επίπεδο του πιθήκου που αφηνιάζει φωνάζοντας ρυθμικά "σε-κα-τάλαβα, σε-κα-τάλαβα, ..." και πηδώντας από τη μία άκρη του κλουβιού στην άλλη με εγωπάθεια είναι έκδηλο. Οι άλλοι κάνουν απλά τη δουλειά τους, προστατεύοντας τα εθνικά τους συμφέροντα. Εμείς χαζοχαιρόμαστε που κάτι παίρνουμε εκ των υστέρων χαμπάρι...

    Το ζήτημα ήταν και παραμένει ένα: ΕΜΕΙΣ τί κάνουμε; ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ, τί κάνει; Συνεχίζουμε να πετάμε με την ευθύνη γενικά και αόριστα σε ένα κόμμα, στον ανώνυμο ψηφοφόρο, στα ΜΜΕ, κτλ, επιβεβαιώνοντας, στην πιο αθώα περίπτωση, την κατηγοριοποίηση του πίθηκου μακάκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόνο εγώ βλέπω μια προσπάθεια “ηρωοποίησης” ενός αποτυχημένου πρωθυπουργού ???

    Που κατασπατάλησε το όποιο εθνικό κεφάλαιο δημιουργήθηκε μετά το 2004 !!!

    Φαίνεται κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν τα απαραίτητα "πουρίμ" για την ηρωική επάνοδο του και να τον παρουσιάσουν ως τον μόνο “ηγέτη” που μπορεί να ενώσει την Κεντροδεξιά !!!

    Η απάντησή μας … #epic_fail ~!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο μέλλον θα αποκαλυφθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής ο καταλληλότερος δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο αλλά φαινόμενο μαζικής ψευδαίσθησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιχάλη Κόκκινε
    Η ανακίνηση του θέματος γίνεται λόγω των αποκαλύψεων των Βίκιλικς, αό τις οποίες προκύπτει εμπλοκή της πρεσβείας των ΗΠΑ στις υποκολοπές, με θύμα -και όχι θύτη όπως έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου- τον Καραμανλή.
    Εολισης, ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάνου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας, ανακίνησε το θέμα των υποκλοπών, με αποτέλεσμα να ασκηθούν διώξεις οσονούπω για το θέμα.
    Για να ξέρουμε τί λέμε, πού βλέπεις ανακίνηση από κάποιους για ηρωική επάνοδο και τα άλλα που λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Anaconda
    "διότι το επίπεδο του πιθήκου που αφηνιάζει φωνάζοντας ρυθμικά "σε-κα-τάλαβα, σε-κα-τάλαβα, ..." και πηδώντας από τη μία άκρη του κλουβιού στην άλλη με εγωπάθεια είναι έκδηλο. Οι άλλοι κάνουν απλά τη δουλειά τους, προστατεύοντας τα εθνικά τους συμφέροντα. Εμείς χαζοχαιρόμαστε που κάτι παίρνουμε εκ των υστέρων χαμπάρι..."
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΑς ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

    Skal
    "από τις οποίες προκύπτει εμπλοκή της πρεσβείας των ΗΠΑ στις υποκολοπές..."
    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΠΡΕΣΒΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ?ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ "ΠΑΡΘΕΝΑ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

    ΑΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ "ΜΥΣΤΙΚΕΣ"(ΧΑ ΧΑΧΑ ..."ΜΥΣΤΙΚΕΣ"!!!)ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ εγω (με μικρο) ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΒΙΚΙ ΛΙΚΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ορθώς και οι πολίτες είναι τόσο κριτικοί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία αλλά μακάρι να ήταν έτσι και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ...τότε θα είχαμε Δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περὶ Βατοπεδίου: Ἐδῶ τὸ κρᾶτος πληρώνει δάνεια τοῦ Μεγἀρου Μουσικῆς, ποὺ εἶχε μπεῖ ἐγγυητὴς, ὕψους 95.000.000 εὐρὼ καὶ δὲν ἄνοιξε μύτη.

    Οἱ Η.Π.Α. ἀναμιγνύονται μ[ε πολλοὺς τρόπους, κυρίως μὲ τὴν μαλακὴ ἰσχὺ (κυρίως στὴν παιδεία) καὶ χρηματισμὸ τῶν πάντων, ἔτσι κι ἀλλιῶς τὰ δολάρια τὰ τυπώνουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Sterg
    οι πρεσβείες κάνουν τη δουλειά τους και τα κράτη κάνουν τη δική τους δουλειά.
    Όταν αποκαλύπτονται παράνομες ενέργειες ξένων χωρών μέσα στο έδαφός μας, οφείλουμε να τις διαχειριζόμαστε ανάλογα.
    Απέλαση των διπλωματών που εμπλέκονται και πολυετή φυλάκιση, αφού λεχει καταργηθεί η θανατική ποινή, στους πράκτορές τους.
    Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν και δεν ανήκω στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο έχω την εντύπωση ότι ο Καραμανλής υπήρξε ένας έντιμος πολιτικός. Σίγουρα έγιναν λάθη και μάλιστα πολύ σοβαρά, την πολιτική ευθύνη των οποίων έχει ο ίδιος με την έννοια ότι δεν κατάφερε να ελένξει τους συνεργάτες του. Κατά την γνώμη μου οι προθέσεις του ήταν καλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ skal

    > Εκεί ο ελληνικός λαός κάτι ψιλιάστηκε και έστειλε τη Ντόρα στα αζήτητα, φέροντας στο προσκήνιο το Σαμαρά.<

    O ... ελληνικός λαός; Πότε και πώς το έκανε αυτό ο ελληνικός λαός; Έχει ο λαός καμιά ανάμειξη στις κομματικές συμμορίες, οι οποίες είναι λέσχες αυστηρά κλειστές για τα μέλη τους;

    @ ikapet

    Σημασία δεν έχουν οι προθέσεις, αλλά το αποτέλεσμα. Ήταν τόσο λίγος, που κατάφερε να βγάλει πρωθυπουργό τον Γιωργάκη! Αμφιβάλλω αν θα το κατάφερνε άλλος.


    Τελικά, τώρα ποιος βάζει τις φωτιές; Οι Ρώσοι για να ρίξουν τον Γιωργάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. «Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι θύμα»
    Οξύτατη επίθεση εναντίον του Κώστα Καραμανλή προσωπικά, για το θέμα των υποκλοπών, εξαπέλυσε χθες από το Λασίθι ο Γιώργος Παπανδρέου, διατηρώντας το θέμα στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας και της αντιπαράθεσής του με τη Νέα Δημοκρατία.
    «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παριστάνει το θύμα διότι είναι θύτης, δεν μπορεί να αυτοθυματοποιείται», ανέφερε μεταξύ άλλων στη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην Ιεράπετρα.
    «Η υπόθεση των υποκλοπών αποτελεί για μας τους δημοκράτες κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, κορυφαίο ζήτημα για την προστασία του Ελληνα πολίτη, για την προστασία της δημοκρατίας, για την προστασία της ασφάλειας της χώρας μας», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Τα ερωτήματα που έχουμε θέσει παραμένουν αναπάντητα. Ποιοι παρακολουθούσαν; Ποιους; Ποια είναι τελικά η λίστα; Πού είναι τα προϊόντα της παρακολούθησης; Πώς προστατεύεται η ασφάλεια της χώρας;
    Ποιος ήξερε τι πριν από τις 10 Μαρτίου; Γιατί αποκλείστηκαν από τη διαδικασία οι θεσμοί της δημοκρατίας, οι ανεξάρτητες Αρχές; Πώς μπορεί ο πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλής, να εγγυάται την ασφάλεια της χώρας, όταν ο ίδιος δεν έχει καν εμπιστοσύνη στους θεσμούς της χώρας;».
    Και συνέχισε: «Ο κ. πρωθυπουργός γεμάτος εκνευρισμό και αγωνία προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι θύμα. Δεν τον τιμά αυτή η στάση. Δεν ταιριάζει σε έναν πρωθυπουργό αυτή η στάση.
    Θύμα είναι αυτός που δεν μπορεί να αμυνθεί στις απειλές. Αυτός που μόνος είναι ανήμπορος να αντιδράσει. Τι σας έλειψε, κ. πρωθυπουργέ; Εσείς δεν ορίζετε τα Σώματα Ασφαλείας; Εσείς δεν ορίζετε τις Ενοπλες Δυνάμεις; Εσείς δεν ορίζετε τις μυστικές υπηρεσίες; Τι άλλο χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας σωστά, κ. Καραμανλή; Δεν λειτουργούν οι θεσμοί, το Κοινοβούλιο, η Δικαιοσύνη; Οταν για 11 μήνες προτιμά ο πρωθυπουργός της χώρας να αφήνει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι δεν είναι θύμα ο πρωθυπουργός. Θύμα γίνονται ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία».
    Ηρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.
    ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/03/2006

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σάββα,

    Τι περιμένεις από έναν πρωθυπουργό, που του πήρε έναν ολόκληρο χρόνο να καταλάβει (2006-2007), ότι το βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού της Ρεπούση ήταν τελικά ακατάλληλο. Το ομολόγησε "δεν το είχα καταλάβει", είπε, όταν κόντεψε να χάσει τις εκλογές του 2007 και όταν ο λαός έστειλε δια της ψήφου του την νεοταξίτισα Γιαννάκου στο σπίτι της, μαζί με τον Καλό "της". Ένα χρόνο βοούσε ο κόσμος, η Ακαδημία Αθηνών το έβγαλε άχρηστο και ακατάλληλο προς διδαχή κι αυτός κάλυπτε την Γιαννάκου!! Ένας κοιμήσης ήτανε και τίποτε άλλο. Γι αυτό, όπως έγραψα παραπάνω, κατάφερε να στρέψει τον ελληνικό λαό προς τον ΓΑΠ μέσα σε 5,5 χρόνια μόνο. Μόνον αυτός θα το κατάφερνε!

    >Μιλάμε για την πατρίδα μας, που έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι και αποφασίζουν για την πορεία του Έθνους μας ενεργούμενα ξένων πρεσβειών.<

    Τώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι; Τώρα αποφασίζουν για την πορεία του Έθνους μας ενεργούμενα ξένων πρεσβειών; Πότε υπήρξε εποχή που δεν γινόταν αυτό;

    @ Μιχάλη Κόκκινο

    >Μόνο εγώ βλέπω μια προσπάθεια “ηρωοποίησης” ενός αποτυχημένου πρωθυπουργού ???<

    ΟΧΙ!

    >για την ηρωική επάνοδο του και να τον παρουσιάσουν ως τον μόνο “ηγέτη” που μπορεί να ενώσει την Κεντροδεξιά !!!<

    Αποκλείεται πια. Πώς θα τον σηκώσουν από τον καναπέ του σπιτιού του. Αυτός είχε ήδη δηλώσει ... κουρασμένος! Ο άνθρωπος δεν έκανε γι αυτή την δουλειά, τον έβαλαν λόγω ονόματος και είδαμε ...φως ιλαρόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ikapet
    Συμφωνω απολυτα για τις καλες και εθνικες προθεσεις του Κωστα καραμανλη μονο που αυτες δεν φτανουν και αποδειχθηκε μικροτερος των περιστασεων. Σε κρισιμες στιγμες του ξεφυγε απο τα χερια εντελως το παιχνιδι και στο κομμα του και στην Ελλαδα και στην διαχειρηση των ανανεωμενων Ελληνικων θεσεων.Δυστυχως τον παιξανε μονοτερμα και εφαγε πολλα γκολ.

    Skal
    Αυτα που αναφερεις γνωριζεις καλυτερα απο εμενα οτι ειναι απλως κορωνες.Τα πραγματα δεν γινονται (πλεον)ετσι και οι Διεθνεις Σχεσεις δεν εξαρτωνται απο το αν καποιος καποτε την πατησει στην παρακολουθηση και αποκαλυφθει.Ολοι πλεον παρακολουθουνε ολους και ο ...Χατζιαβατης παρακολουθει τον ...Μπαρμπαγιωργο και το αναποδο.Πλακα εχει και μη σοβαροποιουμε τετοια θεματα χωρις λογο...εκτος και αν υπαρχει λογος που εγω αγνοω,τοτε ναι μαζι και εγω.Δεν βρισκομαστε στην εποχη της αποστασιας του Σταλιν απο...(αστο) και στην σκληρυνση της καταστασης μεχρι την αποκατασταση με τον Χρουτσοφ εως και τον...Γκορματσοφ.Τοτε εκτελουσαν και παλι οι πολυ υψηλα γελουσαν με το περασμα αυτο του παιχνιδιου προς τις μαζες.Τωρα τι να εκτελεσεις και για ποια "μυστικα"??
    Μυστικα ειναι μονο για τις ανθρωπομαζες και ρουτινα για τους παιζοντες απο οπου και αν προερχονται αυτοι.Προσφερονται ομως ακομα για συναισθηματικες εξαρσεις και για πλυση εγκεφαλου των μαζων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Sterg
    ο καθένας μιλά με τις παραστάσεις και την εμπειρία που έχει σε κάποια θέματα.
    Στον κόσμο της διπλωματίας και των μυστικών υπηρεσιών, όταν κάνεις το λάθος και αποκαλυφθείς, πληρώνεις το λογαριασμό.
    Κατά τ' άλλα, τέτοιες επιχειρήσεις γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται και τα κράτη που τις υφίστανται έπαιρναν, παίρνουν και θα παίρνουν μέτρα για να προφυλάσσονται.
    Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Πληρωνεις τον λογαριασμο"
    Ναι, αλλα εδω ειναι φιλικο γευμα και πληρωνει ο...κουμπαρος.Ασχετα αν ολοι σχεδον οι ...αρρενες βαζουν δηθεν μου το χερι στην τσεπη τους και κανουν οτι ειναι ετοιμοι να πληρωσουν.Σε λιγο ολοι μαζι θα χορευουν ...συρτακι για να χωνεψουν και οι πανω και οι κατω,στο χορο ολα ξεχνιουνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν μου αρέσει που όλοι γίνατε ειδήμονες, περί τις μυστικές υπηρεσίες. τον πολιτικό επηρεασμό και τις ίντριγκες ,δικαίωμά σας οι απόψεις και γνώμες σας.
    Όλοι όμως που πέρασαν κατά καιρούς από τα ευαγή ιδρύματα αυτών των υπηρεσιών δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζουν.
    Το Νεοελληνικό μόρφωμα -προτεκτοράτο, κατά μερικούς μπανανία,ήταν από το 1947 ,Αμερικανογενές -Αμερικανοτραφές και Αμερικανοχειραγωγούμενο (σχέδια Μάρσαλ-Τρούμαν) τι άλλωστε παραπάνω μπορούσε να κάνει το τότε και σήμερα ψοφοδαησμένο πολιτικό προσωπικό,(οι δυό δεξιές) ΝΔ >>>η δεξιά που αποβλέπει στον ατλαντισμό μέσω Ε.Ε και το ΠΑΣΟΚ που αποβλέπει στον ατλαντισμό απευθείας ΗΠΑ.
    Από τον τόπο λείπουν οι ηγέτες και το όραμα,απλά ανακυκλώνεται το σύστημα...μέχρι πότε όμως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν νομιζω οτι εγραψες και τιποτα διαφορετικο Κιμωναμπελ εκτος απο τον υπερτονισμο σου οτι ισως περασες απο αυτα τα ιδρυματα ["Όλοι όμως που πέρασαν κατά καιρούς από τα ευαγή ιδρύματα αυτών των υπηρεσιών"] .Δεν χρειαζεται ομως να εχεις και υπηρεσιακη ταυτοτητα για να γνωριζεις τι γινεται εκει και ισως η ταυτοτητα να ειναι και απαγορευτικη για να ξερεις περισσοτερα για τα ευαγη ιδρυματα.
    Skal
    Οταν λεμε "πληρωνει ο κουμπαρος" φυσικα και εννοουμε οτι αυτο αφορα αξιοπρεπεις γαμους και...κρατη με κοινωνικη υποληψη.Σε τριτοκοσμικα ομως κρατη με αναλογη διπλωματια , μυστικες υπηρεσιες και συναλλαγες καμμια φορα ο ...κουμπαρος κανει πως αντεληφθηκε την κινηση καποιου φτωχοδιαβολου δηθεν οτι θα πληρωσει
    και τον αφηνει να πληρωσει.Και τοτε γελανε ολοι μαζι και λιγωτερο ο φτωχοδιαβολος.Αυτοι πραγματι "πληρωνουν" διαφορετικα επιμενω οτι "πληρωνει" ο κουμπαρος.Κοινος γαρ ο σκοπος,ενιαιες και ομοιοειδεις οι προσκλησεις του γαμου και κοινο ολοκληρο το προγραμμα του γαμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τί έγινε ρε παιδιά;

    δηλαδή, όσοι ξέρετε πέντε πράγματα παραπάνω από εμένα τον κοινό θνητό, έχετε τέτοια άποψη;
    ότι είναι εξαρτώμενη, κτλ;

    σε λίγο θα μας πείτε ότι ψάχνουν να βρουν ποιός Υπουργός-πολιτικός προϊστάμενος τήν ξεφτυλίζει σε αλλοδαπούς για να πάρουν το δεξί του χέρι ως 'μάνα',
    ότι καταπατούν Σύνταγμα και νόμους για να καταστρέψουν πατριώτες
    και ότι τα υγιή στοιχεία απλά παίρνουν μάτι...

    λίγο σοβαρότητα σας παρακαλώ πολύ: δεν δέχομαι, ως απλός Έλληνας πολίτης, να αφήνετε τέτοια χονδροειδή υπονοούμενα

    σεβασμός στους θεσμούς

    άλλωστε υπάρχει και Εισαγγελέας που επιβλέπει την τήρηση της νομιμότητας βάσει του Συντάγματος και των νόμων που συμφωνούν με αυτό

    είμαι βέβαιος ότι το Δημόσιο Συμφέρον εξυπηρετείται ακριβώς όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία

    ΥΓ. Σήμερα που γιορτάζει ο hunter,
    θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ένα υπηρεσιακό
    για να ανεβοκατεβάζει τις ψυχές που δεν είχαν μεταφορικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Einai lypiro oti polloi apo sas simera den exete antilifthi to noima tid anysixias tou SKAL kai arxisate ena mikrokommatiko polemo enation tou anti na katakrinete (toulaxiston) tin athlia afti praksi parakolouthisis tou Ellina prothypourgou mesa stin elliniki epikrateia apo mia kseni dynami....

    Kai to poio eksorgistiko einai oti probainete se epipolaies syngrireis tis diakybernisis GAP me ekeini tou Karamanli ton 151 edron, me Ntora k.a. os anangaious synergates tou kai me GAP, pou ourliaze stin Bouli gia ekloges apo tin proti ora, pou orkistike i kybernisi tou Karamanli.

    Ksexasate grigora ta englimatika Mnimonia, ti metra elabe o adystaktos GAP min tyxei kai den psifisei kaneis apo tous Bouleftes tou to Mesoprothesmo.
    Ksexasate to "Lefta yparxoun", eno o allos proebi oikeiothelos se proores ekloges me programma litotitos gia pagoma afksiseon kai alla paromoia antilaika metra gia na apofygei olethria daneia kai na sosi isos tin athlia oikonomiki katastasi...

    Pou einai i amerolipsia sas kai i antikeimenikotita sas ??

    Ta idia kanete kai me ton Samara, katoi gnorizete oti ean den yparksei organomeni diadoxos katastasi o GAP den prokeitai na engataleipsei pote oikeiothelos ton prothyporgiko thoko ektos kai ean ton ypoxreosei o Laos biaios, pragma pou symainei aimatoxysia kai emfylio. O Samaras den tha einai o Sotiras, alla tha einai mia kapoia lysi, pou prosferetai kai pou gia tin ora den yparxei alli kalliteri.

    I Kybernisi Pasok prepei na fygei to grigotero, giati exoume ftasei pleon sto aproxorito.


    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Xenokrates apo Bienni

    Αν διαβαζατε καλα,πολυ καλα,το τι γραφτηκε απο τους σχολιαστες και αν ειχατε διατηρησει καποια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επαφη με το τι γινεται στην Ελλαδα,και αν ειχατε αγορασει ενα πληκτρολογιο με ελληνικα γραμματα,ε τοτε πιστευω οτι δεν θα γραφατε αυτα που γραψατε.Καλη σας νυχτα κυριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Xenokrates apo Bienni,
    ο συναισθηματισμός στην εκφορά της αλήθειας ή του ψεύδους, διεγείρει εντονότερα την αίσθηση κατά ή υπέρ του δικαιού ή αδίκου των εκφερομένων λόγων. Ο άνθρωπος άλλα πιστεύει, άλλα σκέφτεται και τέλος άλλα κάνει αυτόβουλα. Μπορεί όμως να κάνει και άλλα υπό πίεση που να μην έχουν σχέση με τα τρία πρώτα φαινόμενα. Εδώ είναι Βαλκάνια, διαιρεμένες και περιχαρακωμένες ισχυρές διασπαστικές τάσεις στο κέντρο των ίδιων ομάδων.

    Απλά όποιος προλάβει να αρπάξει ότι αρπάξει. Η προκάληψη λέγεται δημοκρατία, ίσως, των ιδεών. Το περιεχόμενο δημοκρατικές αρπάγες, θύμα ο αρπασσόμενος άρπαγας λαός.
    Οι πολιτικοί είναι ακριβώς ανάλογοι με τους πολίτες. Για λίγα ψύχουλα ξεχνά κάθε εις βάρος του αδικία.
    Πώς και γιατί νομίζεις ότι επιπλέουν τόσα χρόνια ίδιοι και ίδιοι πολιτικοί. Το κεφάλι βρώμισε και το σώμα, έτσι όλοι στο ίδιο καζάνι και ας το αρνούμαστε λυπηρά. Είναι ίδιον του λαού το μίσος των ηγετών που ανέδειξε ο ίδιος ως ηγέτες του.
    Είναι ψυχωτική κατάσταση οι κοινωνίες γενικά πάσχουν ανίατες ασθένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο υπαινιγμός «χαρακτηριστική και οι επιπτώσεις από την αμερικανική αντίδραση, είναι ορατές ακόμα και στην Πάρνηθα, τα βουνά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας» δεν είναι τεκμηριωμένος. Αν ο προαναφερθείς υπαινιγμός ισχύει τότε γιατί η επίμονη για στενές σχέσεις με ΗΠΑ?
    Αν όμως η αναφορά στις ΗΠΑ δεν ισχύει τότε μια τέτοια ‘εσφαλμένη’ υπόθεση εξυπηρετεί διπλά τα Τουρκικά συμφέροντα γιατί αθωώνει Τουρκία για τις Πυρκαγιές και επίσης δηλητηριάζει σχέσεις Ελλάδας με ΗΠΑ.
    Κατά την ταπεινή μου άποψη οι πυρκαγιές ήταν η αντίδραση της Τουρκιάς και όχι των ΗΠΑ. Η Τουρκία είναι η χώρα που ιστορικά χρησιμοποίει τέτοιες μεθόδους ειδικά κατά της Ελλάδας και είναι η χώρα που ήταν (και είναι διακαώς) αποφασισμένη να γίνει σημαντικός ενεργειακός κόμβος. Η Τουρκιά είναι προετοιμασμένη να κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μην την υποσκελίσει στον ενεργειακό τομέα. Επίσης οι αναφορές Γιλμάζ περί Ελληνικών πυρκαγιών επιβεβαιώνουν την ευθύνη της Τουρκίας.
    Για τις ΗΠΑ οι συγκεκριμένοι αγωγοί είναι πολύ σημαντικοί αλλά για την Τουρκιά είναι αναγκαίοι για να παίξει το ρόλο της περιφερειακής/οικονομικής δύναμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.