30/8/11

Στα Τίρανα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος είχε ήδη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Χίσνι Μπουργκάι.Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν διάφορα ζητήματα, που άπτονται της διμερούς συνεργασίας, με τους κ.κ. Οικονόμου και Μπουργκάι να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το εξαιρετικό επίπεδο των αστυνομικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.


Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις καθυστερήσεις και τις ουρές που σχηματίζονται, κάθε καλοκαίρι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, λόγω της επιστροφής των Αλβανών μεταναστών, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά έχουν πλέον ξεπεραστεί.

Ο αρχηγός της Ελληνικής αστυνομίας υπενθύμισε ακόμη ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων βίζας, γεγονός που έχει αυξήσει πολύ την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.

«Έχουμε την πρόθεση να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εκτελέσουμε, επίσης, τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ελέγχους στα σύνορα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε δεκτός από τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, με τον οποίο συζήτησαν τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, υπό το πρίσμα της συνεργασίας των δυνάμεων ασφαλείας των δύο χωρών αναφορικά με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη φύλαξη των συνόρων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.