14/8/11

Ισραήλ - Κουρδιστάν: Συμφωνία για ασφάλεια-εκπαίδευση;

Ο ισραηλινός στρατός φέρεται να έχει ενισχύσει πρόσφατα τις δραστηριότητές του στο ιρακινό Κουρδιστάν (μια αυτόνομη περιοχή του Ιράκ, η οποία έχει άριστες σχέσεις με το Ισραήλ). Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ της προπαγάνδας, μεταξύ άλλων τη Press TV, «πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και του στρατού είναι πολύ παρόντες».

Σύμφωνα με την ιρανική αναφορά, ο Περιφερειακός Πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί έχει αποδεχθεί την ανάπτυξη έξι ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροπλάνων (drones) για αόριστο χρονικό διάστημα, σε αντάλλαγμα της αποδοχής ενός προκαθορισμένου αριθμού Κούρδων φοιτητών που θα σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του Ισραήλ.
Η συμφωνία αυτή, η οποία γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση της Βαγδάτης, υπογραμμίζει τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να αναπτυχθούν με την αποστολή νέων φοιτητών τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό με αυτούς που προτιμούν να λιμνάζουν στον τρίτο κόσμο καταδικάζοντας την νεολαία τους να πολεμήσει και στη Τζιχάντ .

Σύμφωνα με τους Ιρανούς, τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα σταθμεύσουν στην αεροπορική βάση της πετρελαϊκής πόλης Κιρκούκ και άλλα δύο θα πάνε στο αεροδρόμιο της Μοσούλης. Ορισμένοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και ειδικές ομάδες θα σταθμεύσουν επίσης στη βάση της Μοσούλης.

Εν τω μεταξύ, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ κατήγγειλε τις προσπάθειες του Ισραήλ για πολεμικές προετοιμασίες! «Έχουμε ένα ρητό στο Ιράν: αν κάποιος σου ρίχνει πέτρα, θα πρέπει να τους ρίξεις βράχο».

Πραγματική πληροφορία ή απλά παραπληροφόρηση; Κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Τουλάχιστον, όμως, πειθόμαστε ότι όσο περισσότερο προχώρα ο χρόνος, τόσο περισσότερο κάτι μαγειρεύεται ...


Πηγή: JSS News                                              14.08.2011

3 σχόλια:

  1. Έχουν προηγηθεί οι συμβολαιογράφοι και υποθηκοφύλακες ΧΡΟΟΟΝΙΑ τώρα, να μη υπερασπιστούν τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ όπως και στην ΕΛΛΑΔΑ με τα ΤΑΠΙΑ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ μετά τα πρώτα δάνεια ακόμα, και για τα Αρχαία στα διάφορα Μουσεία.

    Σχετικά με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους

    Να δείτε που μόλις βγάλουν την Ελλάδα από το ΕΥΡΩ, κλείσουν και τι δουλειά των αερίων (ΑΟΖ), θα φέρουν το συντομότερο και τα γλυπτά του Παρθενώνα στο μουσείο τις Ακρόπολης, υπ΄ όψιν ΟΧΙ γιατί θα είναι περιουσία του Ελληνικού κράτους αλλά ως κεφάλαιο των ιδιωτών τραπεζιτών τις τράπεζας τις Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βουλή του Ισραήλ δεν είναι κοτέτσι και άντρο κλεφτών και λαμογιάς σαν την δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ r+w
    Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τη διαφθορά, το εύρος της διαφθοράς στο Ισραήλ είναι όμοιο με αυτό της Ελλάδος, με τη διαφορά ότι αυτοί έχουν βάλει μερικούς πολιτικούς στη φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.