2/8/11

"Η Τουρκία πρέπει να βελτιώσει την ασφάλεια των συνόρων της πριν της επιτραπεί να ενταχθεί στην Ε.Ε."


Η Ελλάδα ζήτησε από την Βρετανία να πιέσει την Τουρκία ώστε να αλλάξει τη στάση της με βάση αυτά που της λέει η Ευρώπη, όχι με βάση αυτά που η ίδια επιθυμεί. Το αίτημα της Ελλάδας υπέβαλε στον  Βρετανό ομόλογό του Γουίλιαμ Χέιγκ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Λαμπρινίδης κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Λονδίνο.Ο κύριος Λαμπρινίδης συζήτησε με τον Βρετανό ομόλογό του την ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας.

Έκθεση της βρετανικής βουλής αναφέρει ότι η Τουρκία πρέπει να βελτιώσει την ασφάλεια των συνόρων της πριν της επιτραπεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην έκθεση εκφράζεται ανησυχία για τους κινδύνους ασφάλειας και την παράνομη μετανάστευση από τις γειτονικές προς την Τουρκία χώρες, το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία.
 http://www.sigmalive.com/news/greece/406612
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Λαμπρινίδη – Χέιγκ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιμ Χέιγκ δήλωσε μετά από συνάντησή του στο Λονδίνο με τον Έλληνα ομόλογό του ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, χαιρετίζοντας τη συμφωνία των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου.

Ο Σταύρος Λαμπρινίδης δήλωσε πολύ ευτυχής που διαπίστωσε ότι το Λονδίνο αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάγκη στήριξης της ευρωζώνης και της Ελλάδας. Όπως είπε, η Ελλάδα περνά μια δύσκολη διαδικασία, η οποία όμως παράλληλα γεννά ελπίδες ότι η χώρα αλλάζει. Πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον ομόλογό του την ανάγκη να σταματήσει η λογική της τιμωρίας και να προχωρήσουμε όπως προχωρά η Ευρώπη.

Σε ερώτηση του ΣΚΑΪ για το πώς επηρεάζουν οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν το Κυπριακό και την τουρκική ένταξη, ο κ. Λαμπρινίδης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί από οποιαδήποτε δήλωση ή πράξη εκτρέπει από τον κοινό στόχο της λύσης μιας ενωμένης Κύπρου. Είπε ότι η Αθήνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανέλθει το καλό κλίμα, ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ο κ. Χέιγκ απάντησε ότι το Λονδίνο θα συνεχίσει να καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δρουν με εποικοδομητικό τρόπο.

Αμφότεροι οι υπουργοί χαρακτήρισαν τη χρήση βίας από το καθεστώς Άσαντ εναντίον πολιτών στη Συρία ως αποτρόπαιη. Ο κ. Χέιγκ ζήτησε άλλη μία φορά να ενταθούν οι διεθνείς πιέσεις επί της Δαμασκού, τονίζοντας όμως ότι η περίπτωση της Συρίας διαφέρει από αυτήν της Λιβύης και ότι δεν υπάρχει προοπτική στρατιωτικής επέμβασης.
http://www.skai.gr

2 σχόλια:

  1. Μα ο Λαμπρινίδης είναι υπέρ της πολυπολιτισμικής κοινωνίας!

    Ελληνική ιθαγένεια σε ΟΛΑ τα παιδιά μεταναστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ακόμα συζητάμε για την ένταξη της Τουρκίας; Και βάζουμε την Βρετανία να της τα πει; Εμείς δεν τολμάμε; Και κυρίως, ακόμα βαυκαλιζόμαστε ότι αποτελεί όπλο πίεσης στην Τουρκία το ότι δεν θα ενταχθεί στην ΕΕ αν δεν κάνει τούτο ή εκείνο; Φοβερή διπλωματία έχουμε. Όπερ, Λαμπρινίδης, μία από τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.