26/8/11

Τα δύο ξόανα της μεταπολιτευτικής παράγκας στην Παιδεία γκρεμίστηκαν

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Αντώνης Σαμαράς χθες στη Βουλή των Ελλήνων γκρέμισε δυο λερά ξόανα, στολισμένα με τα ράκη της χιλιοαποζημιωμένης «Ήρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.», προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Πατρίδα.Τα είχε στήσει στο κέντρο της Αγοράς η μεταπολιτευτική χλαπάτσα της «πολιτικής ορθότητας» και της ντεμέκ «προοδευτικότητας»: το πανεπιστημιακό άσυλο και την συνδιοίκηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, με ικανή συμμετοχή των φοιτητών.

Το άσυλο, που σκοπό είχε να προστατεύσει την ελευθερία έκφρασης μέσα στους ναούς της γνώσης, καθώς και τους χώρους και τα πρόσωπα της ανώτατης εκπαίδευσης από την αυθαίρετη βία της όποιας εξουσίας, τελικά κατέληξε κακοφορμισμένη πηγή μόλυνσης για την Δημοκρατία και την Πατρίδα. Τα Πανεπιστήμια, δημιουργήματα των μεγάλων ευεργετών και του υστερήματος του Έθνους, κατέληξαν άντρα ανελευθερίας, πνευματικής αγκύλωσης, αληθινού φασισμού με «προοδευτικό» επίχρισμα, αδιαφανής καταβόθρα κονδυλίων και χώρος απροκάλυπτης βίας, σε βάρος όποιου δεν ήταν αρεστός στην μηδενιστική κλίκα, διαφόρων αποχρώσεων, που έκανε επανάσταση του κώλου. Μετά βέβαια τις 11, οπότε, ως γνωστόν, ξυπνούν οι φοιτητές και πεινάνε οι εργάτες.

Σήμερα στα Πανεπιστήμια δεν έχουμε έλλειμμα ελευθερίας αλλά περίσσευμα ασυδοσίας
Χώροι του Πανεπιστημίου μετατράπηκαν σε αποθήκες μολότωφ, κοιτώνες μουσουλμάνων κατσαπλιάδων και βέβαια καταφύγιο των παράνομων σε όλα τα επεισόδια μετά από πορείες και συγκεντρώσεις. Στα Προπύλαια οι λιανοπωλητές της ιταλικής μαφίας πουλάνε λαθραίες τσάντες και cd, κι αλλού, όπου η Αστυνομία δεν μπορεί να μπει, συναντιούνται εκ του ασφαλούς ντήλερς και πρεζάκια. Στην Κρήτη κάποτε κάνανε και καλλιέργεια χασισόδεντρων κάτι μερακλήδες. Από κει, εκ του ασφαλούς, εφορμούν οι λεγεώνες της «επανάστασης», για να κάψουν μαγαζιά, τράπεζες, να σπάσουν αυτοκίνητα. Ο κάθε μαλάκας, ατιμώρητος, έσπαζε πόρτες, έκλεβε υπολογιστές, κατέστρεφε έργα τέχνης, κόπριζε τον μηδενισμό και την βλακεία του με σπρέϊ στους τοίχους, σε αγάλματα. Κι όταν η Αστυνομία τους κυνηγούσε από τους γύρω δρόμους, αφού είχαν διαπράξει σωρεία πλημμελημμάτων και κακουργημάτων, μόλις πατούσαν το πόδι τους στα Προπύλαια ή στην είσοδο της Νομικής, οι αστυνομικοί σταματούσαν σε ένα αόρατο θεσμικό τείχος. Μέχρι να κουνηθεί ο Πρύτανης, τα συμβούλια και τα διαβούλια, η λεηλασία και οι καταστροφές είχαν τελειώσει και βέβαια, μην ξεχνάμε, ούτε υλικό από κάμερες μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ούτε στην ίδια την Αστυνομία επιτρέπεται να φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί τα επεισόδια, ώστε να ταυτοποιούνται πολλοί εκ των εγκληματιών. Αυτό, διότι η μόλυνση της «πολιτικής ορθότητας» μέσω των «ανεξάρτητων αρχών» είχε πλήξει και την κοινή λογική. Κάποτε στην Θεσσαλονίκη από το απέναντι πεζοδρόμιο, κοντά στο άγαλμα-έκτρωμα μπροστά στην Έκθεση, περαστικοί και πάνοπλες ράθυμες διμοιρίες των ΜΑΤ, παρακολουθούσαμε κάτι «Τσε Γκεβάρα» του δίφραγκου με κόπο να σηκώνουν και να πετάνε από τον δεύτερο όροφο της Θεολογικής ένα ογκώδες φωτοτυπικό μηχάνημα, που σκόρπισε σαν ρόδι. Η δημοκρατία θριάμβευε.
Μέσα σε τόσα χρόνια καταστροφών και λεηλασιών, όπου τα Πανεπιστήμια λειτούργησαν ως άντρα παρανομίας, το άσυλο άρθηκε δυο ή τρεις φορές κι αφού είχε γίνει μπάχαλο. Το 1995, όταν κάηκε το Πολυτεχνείο, φίλος μου μεταπτυχιακός είδε έναν «αγωνιστή» να ξεκρεμάει έναν πίνακα ζωγραφικής μεγάλης αξίας, να τον κρατάει κι άλλον «αγωνιστή» να τον τρυπάει με γροθιά. Το δε πλιάτσικο σε υπολογιστές κλπ πήγε σύννεφο, όπως κάποτε και στα ΤΕΙ στο Αιγάλεω. Πρυτάνεις τρώγανε ξύλο, χτίζονταν μέσα στο γραφείο τους, με τους «αγωνιστές» να ποζάρουν με το μυστρί στις κάμερες. Συνεδριάσεις οργάνων, εκδηλώσεις και συνελεύσεις διαλύονταν με λοστούς και κλωτσοπατινάδα, ενώ η αισθητική των χώρων, μετά τις «επαναστατικές» παρεμβάσεις έκφρασης, θυμίζουν την Βηρυτό μετά τον εμφύλιο. Επί χρόνια, το πιο ανελεύθερο μέρος για δημόσια έκφραση είναι τα Πανεπιστήμια. Αν μιλήσεις για Πατρίδα και Έθνος, για την Κύπρο ή την Βόρεια Ήπειρο, για τον τουρκικό επεκτατισμό, για ό,τι δεν κάνουν κέφι οι συμμορίες των «προοδευτικών» φασιστών, ετοιμάσου να πολεμήσεις για την ζωή σου και την σωματική σου ακεραιότητα. Η αγέλη της «προόδου» θα θελήσει το αίμα σου.
Σε ορισμένες σχολές μπορείς να πάρεις φόρα και να κοπανήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο, χωρίς να πάθεις τίποτα. Ένα παχύ στρώμα αφισών των παρατάξεων, από την εποχή που ο Παπουτσής κρατούσε την σημαία ως χαμηλοβλεπούσα, ως την καφρίλα στο όνομα κι ερήμην του δύσμοιρου κι αδικοχαμένου Αλέξη, θα σε προστατεύσει.
Όλη αυτή η πυορροούσα πληγή, στηριζόταν στο έτερο ξόανο, που ήταν η συμμετοχή των φοιτητών στην διοίκηση των Πανεπιστημίων.
Θα σας πω πρακτικά τι σήμαινε αυτή η πατέντα


Κάτω: Συνέλευση λαθρομεταναστών στη Νομική
Οι φοιτητοπατέρες είχανε γερό νταραβέρι με τον πρύτανη. Μέσω αυτού είχαν λόγω και στην εκλογή καθηγητών. Οι διδασκόμενοι έκριναν την επιστημονική επάρκεια, το ήθος κλπ του διδάσκοντος. Υποτίθεται. Στην ουσία γίνονται διάφορες τράμπες και χεσμένη την είχαν την επιστημονική επάρκεια και το ήθος. Και ποιος θα τα έκρινε; Ο εικοσάχρονος φοιτητής θα έκρινε τον ταλαίπωρο με τα γκρίζα μαλλιά, που ‘χε βγάλει τα μάτια του στα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά; 
Ωραίο, ε; Βαριά προοδευτικό! Το αλισβερίσι ήταν απλό: «Δώσε μας, Πρύτανη, τόσα μεταπτυχιακά, τόσες θέσεις εκεί κι εκεί για δικούς μας κι εμείς θα σε ψηφίσουμε». Κονδύλια που πάνε άπατα, θέσεις, αλληλοπροώθηση. Μια μικρογραφία του ευρύτερου κοινωνικού μπουρδέλου. Μετά λοιπόν κι ο νταραβεριτζής πρύτανης σιγά μην συγκαλέσει Συμβούλιο και σιγά μην άρει το άσυλο. Οι αγωνισταράδες που τον ψήφισαν, ενίοτε ήταν κι οι πρωταγωνιστές του εγκληματικού μπάχαλου. Ακόμη και για εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου από εξωπανεπιστημιακούς, μέχρι να κουνηθεί η Πρυτανεία η τραγωδία γινόταν κωμωδία.
Στο ΑΠΘ πριν λίγα χρόνια έσφαξε ένας πρεζέμπορας τον άλλο μέσα στην Πανεπιστημιούπολη κι η Σήμανση για ώρες δεν μπορούσε να μπει να κάνει την δουλειά της, μπας και βρεθεί ο φονιάς.
Από χτες λοιπόν αυτά τελειώσανε. Θ’ αντισταθούν κάποιοι στο πεζοδρόμιο κι απλώς θα πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος. Ότι ισχύει σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο και χώρο, θα ισχύει και στα Πανεπιστήμια. Η διαπλοκή φοιτητοπατέρων και πανεπιστημιακών κόβεται, τουλάχιστον στην σημερινή θεσμοθετημένη μορφή. Η φάμπρικα που μετέτρεπε εικοσάχρονους σε λαμόγια και παλαιοκομματικές λινάτσες, κόβεται. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική ανάκτηση των Πανεπιστημίων, για την επιστροφή τους στην Ελληνοκεντρική Παιδεία, ως θεματοφύλακες της ιδιοπροσωπίας μας, και στην σύγχρονη επιστημονική έρευνα. Η ευγενής άμιλλα έχει ξανά κάποιες ελπίδες, όταν ο Αρχηγός της μεγάλης Κεντροδεξιάς θα αναλάβει τα ηνία της Πατρίδας.
Ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλε στην κυβέρνηση του Μνημονίου το γκρέμισμα αυτών των δύο ξόανων κι η Πατρίδα θα τον ευγνωμονεί εσαεί. Την επανελλήνιση της Παιδείας, το αληθινό μεγάλο ζητούμενο για την δημιουργία ελεύθερων Ελλήνων, θα την κάνει πλέον ο ίδιος ως Πρωθυπουργός. Γιατί μην ξεγελιέστε για το τι ανθρώπους θέλει να βγάζει η παιδεία της Αννούλας.
Φυσικά, τα φερέφωνα της διαπλοκής και της κυβέρνησης του Μνημονίου θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν την καθοριστική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ως δείγμα ευρύτερης συναίνεσης στην αποτυχημένη οικονομική και κοινωνική πολιτική της ιδεοληπτικής παρέας που κυβερνά. Κύριοι, άμα αργήσει, φάτε…
Πηγή: Αντινιούζ

9 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Φαήλο συμμερίζομαι απόλυτα τις θέσεις σου,αλλά ειλικρινά εξήγησε μας, που βασίζεις την αισιοδοξία ότι ένας άνθρωπος(Αντώνης Σαμαράς)ο οποίος δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωη του(έστω και αν δεχθούμε ότι είναι θεωρητικά κατηρτισμένος, υπήρξε άεργος για 8 έτη από τη διάλυση της ΠΟΛΑΝ ως την υποργουποίηση του το 2008)και κατά συνέπεια δεν έχει αντιμετωπίσει κανενός είδους και μεγέθους κρίση,θα καταφέρει να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση της χώρας από τη δεκαετία του 1940?Και έπειτα με τι υλικό?Άλλα παιδιά του μπαμπά( πχ Βαρβιτσίωτη,Μητσοτάκη,Κεφαλογιανναίους κλπ)άλλους άεργους και ωραιοπαθείς (πχ Αβραμόπουλο, Σπηλιωτόπουλο),παλαιάς κοπής κομματάρχες (Μειμαράκη,Χαντζηγάκη κλπ)αποτυχημένους υπουργούς(Προκόπη&Σια)η αμφιβόλου ηθικής υποστάθμης προσωπικότητες τύπου Σιούφα κλπ συγγενών?Έτσι ενδεικτικά αναφερόμαι χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα. Εξήγησε μας σε παρακαλώ πως θα λάβει χώρα η επανίδρυση της πατρίδας με τέτοιο προπονητή και παίκτες γιατί εγώ με το φτωχό μου το μυαλό και δια της ατόπου απαγωγής δεν τη βλέπω ικανή τη ΝΔ. Δυστυχώς είναι πολύ λίγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο το 1974 και μετά είχα μισήσει τους φοιτητές και δικαιολογημένα. Ας ελπίσουμε οτι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ ἅλωσις τῶν πανεπιστημίων εἶναι μέρος τῆς ὑψηλῆς στρατηγικῆς τῶν ἡγεμονικῶν δυνάμεων. Προφανῶς οἱ φοιτηταὶ (ποῦ τὴν θυμήθηκα αὐτὴν υὴν λέξι) ἔπαιξαν τὸν ρόλο τους, τώρα ¨η δουλειὰ γίνεται καὶ χωρὶς αὐτούς.

    Δεῖτε πῶς χρησιμοποιεῖ τὰ πανεπιστήμιά της οἱ ΗΠΑ, ἡ Εὐρώπη κ.λπ. Τὰ πανεπιστήμια τῶν χωρῶν τύπου Ἑλλάδας πρέπεινὰ ἐλέγχονται πλήρως π.χ. γιὰ ἀποφυγὴ ἀντιδράσεων σὲ σχέδια τύπου Ἀνάν.

    κ. Φαήλε, μὴν εἶστε τόσο αἰσιόδοξος καὶ μὴν ὑπερεκτιμᾶτε τὶς ἐπεμβάσεις τοῦ ἀρχηγοῦ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπήρξα συνδικαλιστής μεγάλης φοιτητικής παράταξης -πρώτη δύναμη μάλιστα στο σύλλογο μου- και συμφωνώ απόλυτα με τις αλλαγές που προτείνονται από τον νέο νόμο.Συμφωνώ μάλιστα με τις διαπιστώσεις του κ Κρανιδιώτη γιατί τα έζησα σε μεγάλο βαθμό.Θα παρακαλούσα όμως για λίγη σοβαρότητα τους κυβερνώντες, νυν και εν δυνάμει καθώς ο αρθρογράφος μας εκθειάζει τον Σαμαρά και την επιβολή της κατάργησης της φοιτητικής συμμετοχής την ώρα που ο κ Μιχελάκης ανακοινώνει επανεξέταση του συγκεκριμένου άρθρου όταν γίνουν κυβέρνηση για να χαιδέψει την Δαπ-Νδφκ.Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα ο κ Κρανιδιώτης είναι από τους στενότερους συνεργάτες του κ Σαμαρά.Μ αυτή την υπευθυνότητα θα κυβερνήσετε?Τέλος τους νυν συνδικαλιστές τους καταλαβαίνω σε πιθανές αντιδράσεις τους καθώς θα χάσουν ένα μέρος της καθημερινότητας τους όπως επίσης κι ένα δίκτυο προσωπικών σχέσεων, και πιστέψτε με αυτά διακυβεύονται πλέον για τους σύγχρονους συνδικαλιστές...η διαφθορά και η διαπλοκή μπορεί να ελαττωθεί αλλά δεν θα εξαλειφθεί όσο στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο διδάσκει η σημερινή γενιά "δασκάλων", δημόσιων υπαλλήλων με όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά που τους συνοδεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στό πανεπιστήμιο Πατρών σιχάθηκα τό ελληνικό κράτος καί μίσησα τούς αριστερούς. Ότι είχα φανταστεί γιά τό Πολυτεχνείο πιτσιρικάς, διαλύθηκε από τήν πρώτη μέρα πού πάτησα τό πόδι μου εκεί.

    Αντί γιά γνώση, αξία καί σοβαρότητα βρέθηκα μπροστά σέ άπλυτους κνίτες 30 χρονών πού έκαναν διαρκώς κατήχηση, βρωμιά καί δυσωδία από τά κουρελόχαρτα, ασυδοσία, κομματισμός καί δουλειά μηδέν. Αντιγραφή σύννεφο, καμμία προσφορά τού Πανεπιστημίου στήν κοινωνία, φάγωμα εκατομμυρίων από άχρηστους καθηγητές (εκλεγμένους μέ κομματικά κριτήρια) καί αυτό τό καταραμένο πολιτικό άσυλο πού στήν πραγματικότητα είναι τό άντρο τών αριστεροκομπλεξικών πού επιβάλλουν τίς ιδέες τους μέ ξύλο καί τρομοκρατία.

    Τό άρθρο είναι εκπληκτικό καί απηχεί τίς απόψεις όλων όσων βρέθηκαν σε αυτά πού ονομάζονται ελληνικά πανεπιστήμια.

    Δέν καταλαβαίνω βέβαια πού κολλάει ο Σαμαράς πού είναι παιδί αυτού τού συστήματος πού γεννάει ανίκανους κομματόσκυλα καί απατεώνες καί πετάει στόν καιάδα τούς έντιμους καί τούς αγνούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε λέω, το θεσμικό πλαίσιο είναι βασικό συστατικό για καλύτερα πανεπιστήμια και παιδεία γενικότερα. Όμως, τα προβλήματα ξεκινάνε όταν πας να κάνεις πράξη τα θεσμοθετημένα. Όπως επισημαίνει κι ο Τάσος πιο πάνω, ένα βασικό πρόβλημα είναι και η ποιότητα των διδασκόντων. Πολλοί από αυτούς είναι οι ευνοημένοι τού νόμου τού ΑΓΠ το 1982, όταν ακόμα και οι καθαρίστριες (που λέει ο λόγος) έγιναν μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού).

    Καλές οι προθέσεις, αλλά δεν επαρκούν αν δεν υπάρξει και πραγματική πολιτική βούληση στην εφαρμογή. Και ένα βασικό στοιχείο για να εφαρμόσεις οτιδήποτε, είναι να έχεις πρώτα απ' όλα σωστή αποτύπωση και αξιολόγηση τής υπάρχουσας κατάστασης.

    Και εδώ ξαναμπαίνει στο παιχνίδι η διαπλοκή. Και στο παρελθόν έχουν γίνει αξιολογήσεις στον ακαδημαϊκό χώρο και μάλιστα από επιτροπές ξένων εμπειρογνωμόνων, αλλά το αποτέλεσμα τζίφος. Πολύ απλά, γιατί όποιος είχε διαφόρων ειδών σχέσεις με γραμματείς, παραγραμματείς, φαρισαίους, και άλλους παρακοιμώμενους τών υπουργείων, κανόνιζε και στον τομέα του έμπαινε σαν αξιολογητής κάποιος ξένος με τον οποίο είχε έμμεσες ή και άμεσες ακαδημαϊκές σχέσεις. Έ, μετά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενώ το πασόκ του ΓΑΠ προσπαθεί να κάνει την Ελλάδα Κόσοβο, ούτε εγω πιστεύω οτι θα βρεί εφαρμογή το νομοσχέδιο.Είναι όμως μια καλή ενέργεια και απ τους δύο τους η κατάργηση του ασύλου.Μακάρι να βρεί εφαρμογή προς όφελος της πατρίδας-λέξη άγνωστη σε πολλούς.Η εφαρμογή του νομοσχεδίου αυτού είναι ένα στοίχημα και για πιο πέρα.Την ίδια μας τη παιδεία και τη κοινωνία που θέλει πιο μεγάλα στάνταρτς στο θέμα της παιδείας.Η κατάργηση του ασύλου είναι για καλό με λίγα λόγια-και ας μην κάνει εντύπωση σε κανένα σχολιαστή κατά περίεργο τρόπο... ΥΓ. Στη ΔΕΘ θα πάει ο ΓΆΠ?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιγκουίνε,
    "πόσοι έγιναν μέλη του ΔΕΠ από το νόμο-πλαίσιο του 1982..."
    Αυτός ο νόμος, άνοιξε τις πόρτες των ΑΕΙ και στην ...κουτσή Μαρία.
    Με διαβατήριο ένα διδακτορικό μόνο και (ανεπισήμως) με "διακεκριμένη" κομματική δράση. Και ως αποτέλεσμα του συνωστισμού αυτού, οι όποιες υγιείς δυνάμεις, συνθλίβονται ή δυσκολεύονται πάρα πολύ να επιβιώσουν.
    Ασε περιπτώσεις διπλοθεσίας. Ξέρω έναν που έγινε και σε ΑΕΙ ενώ διατήρησε παράλληλα τη θέση του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Από τότε δεν άφησε μέρος του κόσμου που να μην το επισκεφτεί... μέσω Συνεδρίων. Πρόπερυσι, πήρε και κότερο! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Πρόπερυσι, πήρε και κότερο!
    Ελίνα"

    Φαίνεται θα έκανε οικονομίες από τα overhead τών συνεδρίων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.