29/8/11

Πώλησε σε Άραβα ταυτότητα αγνοουμένου Η απάτη αποκαλύφθηκε τυχαία έπειτα από τροχαίο

ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑτων Αρχών βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου επιχειρηματίας από την Πάφο, ο οποίος φέρεται πρωταγωνιστής της απίστευτης ιστορίας που διαδραματίστηκε τον Μάρτιο του 2009 με την πώληση εγγράφων ταυτότητας αγνοούμενου στρατιώτη σε άτομο αραβικής καταγωγής. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε συλληφθεί και παραδεχθεί την εμπλοκή του στην πρωτοφανή υπόθεση, διέφυγε όμως από την Κύπρο πριν αυτή εκδικαστεί. Επέστρεψε ωστόσο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας το βράδυ του Σαββάτου και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη στο σπίτι του στην Πάφο, αφού κατόπιν σύστασης των δικηγόρων του ενημέρωσε ο ίδιος την Αστυνομία για την επιστροφή του στην Κύπρο. Η απάτη είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2009, μετά από τροχαίο έλεγχο που διενεργήθηκε σε Άραβα κάτοικο Πάφου. Ο εν λόγω αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι ήταν κάτοχος δελτίου ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο όνομα Μ.Κ. με καταγωγή από τη Γεροσκήπου. Το γεγονός αυτό κίνησε τις υποψίες των μελών της Αστυνομίας που διενεργούσαν τον τροχαίο έλεγχο οι οποίοι και προώθησαν την υπόθεση στα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας.

Όπως διαπιστώθηκε, τα στοιχεία ταυτότητας αντιστοιχούσαν σε άτομο που κατά την τουρκική εισβολή υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία και είναι αγνοούμενο. Ο αλλοδαπός ομολόγησε ότι την ταυτότητα αγόρασε από συγκεκριμένο άτομο, το οποίο και κατονόμασε, έναντι 3.500 ευρώ.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου. Από τις αστυνομικές έρευνες αποκαλύφθηκε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι το ονοματεπώνυμό του ήταν πανομοιότυπο με αυτό του αγνοούμενου στρατιώτη, καθώς επίσης το ότι κατάγονταν και οι δύο από τη Γεροσκήπου, αιτήθηκε «κανονικά και με το νόμο» την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.

Την ταυτότητα αυτή φέρεται να πώλησε στον Άραβα που την κατείχε κατά τον αστυνομικό έλεγχο που συνέτεινε στο να αποκαλυφθεί η απάτη. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει σάλο, με τους συγγενείς του αγνοούμενου στρατιώτη να καταφέρονται κατά πάντων για την ψυχολογική φθορά και ταραχή στην οποία υποβλήθηκαν.

Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί τις μέρες εκείνες και φέρεται να παραδέχθηκε ανακρινόμενος την εμπλοκή του στην απάτη. Κατάφερε ωστόσο να εγκαταλείψει την Κύπρο προς άγνωστο προορισμό πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. Το Σάββατο επέστρεψε στην Κύπρο, εξαιτίας οικογενειακών λόγων, όπως ανέφερε στον «Φ» αστυνομική πηγή. Ο επιχειρηματίας πέρασε από τον διαβατηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αν και βρισκόταν στο stop-listκαι έφθασε στο σπίτι του στην Πάφο. Τότε φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τους δικηγόρους του, οι οποίοι τον συμβούλευσαν να ενημερώσει τις Αρχές, πράγμα που έπραξε.

Σήμερα αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησής του.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.