8/8/11

Πρόσκληση σε πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών για δημιουργία πολιτικού κόμματος

Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας στέλνουμε τη συνημμένη πρόσκληση, που αφορά στην πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών για ίδρυση πολιτικού κόμματος.

Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στην έντονη και διάχυτη επιθυμία πλήθους αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ και Σ.Α για πολιτική δραστηριοποίηση, απλών πολιτών που έχουν το συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα, θεωρώντας υπό τις σημερινές περιστάσεις, ότι τούτο αποτελεί εθνική ανάγκη, μη υπαρχούσης πλέον άλλης διεξόδου. Πρόκειται περί πρωτοφανούς ενέργειας στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδος, βασιζόμενη στις κοινές αντιλήψεις και εθνικές πεποιθήσεις της διακριτής κατηγορίας πολιτών, η οποία προσδιορίζεται στο σώμα του Ελληνικού Λαού, από την ιδιαίτερη νομική τους υπόσταση στην υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους: Αξιωματικοί.
Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας - ασφάλειας - ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική - ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία.
Εάν συμφωνείτε , παρακαλούμε για την ευρεία διάδοση του παρόντος σε εν αποστρατεία αξιωματικούς, όλων των Όπλων και Σωμάτων, όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.
Στις προγραμματισθείσες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την 15 Αυγούστου 2011, θα υπογραφεί σχετική δήλωση συμμετοχής στην πρωτοβουλία, όπως στην συνημμένη δήλωση.
Αλικάκος Νικόλαος
Ζηκούλης Δημήτριος
Καραγιάννης Γεώργιος
Καρράς Γεώργιος
Κεχαγιάς Γεώργιος
Κουτσαϊμάνης Ιωάννης
Λυμπερόπουλος Πάτροκλος
Μετζελόπουλος Ανδρέας
Μουχτάρης Στέργιος
Μυστακίδης Κων/νος
Πανταζής Βασίλειος
Ρίζος Φώτιος
Ροϊδοδήμος Γεώργιος
Σαρήπαππας Ανάργυρος
Σαρρής Χαράλαμπος
Σκουντής Γεώργιος
Τόγκας Δημήτριος
Φίλιος Κυριάκος
Φωτόπουλος Γεώργιος
Χουβαρδάς Στυλιανός
Χύτας Ιωάννης
Ψαραδέλλης Γεώργιος
Εν Αποστρατεία Αξιωματικοί Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981

13 σχόλια:

  1. Βλεπω οτι επιμενεις στο κομμα των αξιωματικων της ταξης του 1981.Τι θα προσφερει παραπανω απο τα υπολοιπα κομματα εγω δεν καταλαβαινω.Τις αλλαγες δεν τις κανουν επισημες κομματικες ομαδες αλλα μεμονωμενα χαρισματικα ατομα που εμφανιζει ενα ανθρωποσυστημα οταν αυτο κινδυνευει.Το προβλημα αυτην την στιγμη δεν αφορα την ιδια την Ελλαδα,οσο και αυτο φαινεται παραξενο,αλλα ειναι μια παγκοσμια διευθετηση που αφορα ολοκληρο τον Πλανητη Γη.Προκειται για παγκοσμια διευθετηση του χρεους-φαντασμα που κινηθηκε με ομολογα παγκοσμια και εφτασε να ειναι 30 τρις $.Ηδη απο το 2009 τα 15 τρις που αφορουσαν τον ιδιωτικο τομεα εξαφανιστηκαν και απομενουν τα υπολοιπα 15 τρις $ που αφορουν το χρεος των κρατων-εθνων και την εξαφανιση αυτου του χρεους ζουμε στις ημερες μας και θα εχει τελειωσει και αυτο εως τον Ιανουαριο του 2012.Αυτο το δευτερο πακετο θα συνδιαστει ομως με αντιστοιχη επιβαρυνση προς τα κατω του βιωτικου επιπεδου των λαων με αντιστοιχη επιβαρυνση αυτων και συρρικνωση της (οικονομικα) Μεσαιας Ταξης.Και ολα αυτα τα βλεπω σαν τα τελικα ξεκαθαρισματα απο χρεη-φαντασματα με ομολογα κλπ σε ολοκληρο τον Κοσμο.Αυτο θα ανοιξει τον δρομο για το Παγκοσμιο Νομισμα και τα "ειδικα τραβηκτικα δικαιωματα"καθε κρατους-εθνους αναλογα με το πραγματικο του ΑΕΠ.Και θα ακολουθησει και το...υπολοιπο προγραμμα.
    Τωρα γιατι τα γραφω αυτα?
    Γιατι βλεπω οτι σε τετοια κολοσσιαια προγραμματα και προχωρηματα παγκοσμια τι θα μπορουσαν να κανουν και να συνεισφερουν οι αξιωματικοι οι αποστρατοι με το ...κομμα τους.Μου φαινεται χωρις νοημα αυτη η κινηση τωρα.Δεν κιδυνευει η Ελλαδα οπως μας εχουν αγχωσει μερικοι βομβαρδιζοντας μας καθε μερα=ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ "ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ" απο αυτην την γρηγορη αλλαγη και "κινδυνευει" απο αγνοια και αδυναμια ερμηνειας των γεγονοτων.Του παιρνουν την σταθερη "πολυθρονα" στην οποια βολευτηκε για αρκετες 10ετιες τωρα και του δινουν "πολυθρονα" κινητη με ροδακια και ο ανημερωτος την εκλαμβανει για αναπηρικο καροτσακι.
    Τα παντα ειναι θεμα δυνατοτητας ερμηνειας και επαναπροσαρμογης στα νεα δεδομενα.Ο μεσος ανθρωπος μονο οταν ερμηνευσει κατι που συμβαινει και το κατανοησει μονον τοτε ηρεμει και ισορροπει ασχετα αν αδικειται απο την νεα αυτη θεση στην εξελειξη του συστηματος που ανηκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sterg δεν επιμένω.
    Απλά, οι άνθρωποι αυτοί είναι συμμαθητές μου. Επί τέσσερα χρόνια ήμασταν στα ίδια θρανία.
    Δεν έχω παρά να τους ευχηθώ καλή επιτυχία.
    Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω οτι ειναι μια καλη κινηση.
    Αν και δεν ειμαι στρατιωτικος θα επικρωτουσα μια τετοια κινηση.Διοτι μονο και μονο, εαν λιγο απο την στρατιωτικη πειθαρχεια,την ασφαλεια,και την αντιληψη που εχει αυτη η ηλικια των αξιωματικων ΕΔ για το εθνος και Εθνικα θεματα,εμπεδοθη στον Ελληνικο λαο θα εχουμε ενα αλλο κρατος.
    Και μην ξεχνατε οτι οι ΕΔ ερχονται αν θυμαμαι καλα πρωτες στην αξιοπιστια του Λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο που εφερε τα κρατη στην ανηθικοτητα του Παγκοσμιου Συστηματος ειναι η ελλειψη Πνευματικων Αξιων που οδηγησε σε μια μηδενιστικη κατασταση με υλικες μονον αξιες. Αρα,το συστημα θα επρεπε πρωτα να επιστρεψει στις ηθικες αξιες του για να δυναται να επανεκινησει αλλα με "Θεοκρατικο" τροπο,βλεπε την Οικονομια της Φυσεως.Οι αξιωματικοι που αναφερθηκες πληρουν τα παραπανω???
    Η νομιζουν οτι τα πληρουνε???
    Διοτι πχ και οι ιερεις πιστευουν οτι ειναι απο Θεου διορισμενοι ενω και οι ιδιοι γνωριζουν οτι ειναι αυτοδιοριστοι και ο Θεος δεν τους εχει γνωρισει ΠΟΤΕ.
    Και συμπληρωνοντας ο,τι ειχα γραψει παραπανω περι "χαρισματικου ηγετη" τονιζω οτι οι κοινωνιες οι κοινωνιες πληθαινουν με ανθρωπους προκειμενου μεσα απο αυτους να γεννηθουν Ηγετες που θα οδηγησουν την ιδια την κοινωνια δρωντας με πολλαπλασιαστικο καταλυτικο τροπο στο καθε ανθρωπινο υποσυστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Skal το ξαναείδα αναρτημένο και μπράβο σου που τοπροβάλεις.

    Άντε να δοκιμάσουμε και κάτι ξεχωριστό με τα λαμόγια που έχουμε μπλέξει. Τουλάχιστον να έχουμε και κάποιους στην βουλή που να ξέρουν από διοίκηση και στρατηγική. Άλλωστε οι παρόντες βουλευτές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το μόνο που ξέρουν καλά είναι η τσέπη τους και τίποτα άλλο.

    Και από κοντά να βοηθήσουμε και εμείς οι έφεδροι.

    Τους έχουμε ζήσει άλλωστε στις μονάδες στην θητεία μας.

    Ένας ανώνυμος έφεδρος σκαπανέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε γενικές γραμές συμφωνώ,αλλά το γεγονός ότι απευθύνουν πρόσκληση μόνο σε απόστρατους ένστολους το θεωρώ μέγα λάθος,το οποίο θεωρώ ότι πρέπει να διορθώσουν.

    Ελαχιστοποιούν το εύρος επιροής και αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες.

    Δεν έχω την τύχη να γνωρίζω κανέναν απο τους παραπάνω αξιωματικούς αλλά ελπίζω να είναι Παλικάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. r+w
    "..Τουλάχιστον να έχουμε και κάποιους στην βουλή που να ξέρουν από διοίκηση και στρατηγική..."

    Η διακυβερνηση ενος τοπου δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με την διοικηση μιας στρατιωτικης μοναδας.
    Και η στρατηγικη στα διεθνη γεγονοτα δεν εχει παλι καμμια απολυτως σχεση με την στρατιωτικη στρατηγικη των κινησεων η της προετοιμασιας για μαχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως προς το σχολιο μου παραπανω=
    "...αφορα ολοκληρο τον Πλανητη Γη.Προκειται για παγκοσμια διευθετηση του χρεους-φαντασμα που κινηθηκε με ομολογα παγκοσμια και εφτασε να ειναι 30 τρις $.Ηδη απο το 2009 τα 15 τρις που αφορουσαν τον ιδιωτικο τομεα εξαφανιστηκαν και απομενουν τα υπολοιπα 15 τρις $ που αφορουν το χρεος των κρατων-εθνων και την εξαφανιση αυτου του χρεους ζουμε στις ημερες μας και θα εχει τελειωσει και αυτο εως τον Ιανουαριο του 2012..."
    Συμπληρωνω οτι ηδη απο το 2ο πακετο που ανεφερα των 15 τρις $ μεσα στην τελευταια εβδομαδα που περασε γινανε "καπνος" τα 9,5 τρις $ μεσω υποβαθμησης μετοχων παγκοσμια.Ειμαστε καθ οδον στο ξεφουσκωμα της παγκοσμιας φουσκας της υπερτημησης κατα >20% των παγκοσμιων υλικων αξιων και ελπιζωμε ολοι οτι δεν θα συμβει μια Λεμαν Νο 2 αλλα το πραγμα θα ισορροπησει στα φυσικα μεγεθη που ειχανε διογκωθει κερδοσκοπικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ sterg
    Το κυοφορούμενο κόμμα δεν είναι κόμμα των αξιωματικών της τάξης του 1981 άσχετα αν μερικοί από εμάς το ξεκίνησαν. Το τι θα προσφέρει παραπάνω από τα υπόλοιπα κόμματα, είναι απλό: Ελπίδα. Βέβαια ο οποιοσδήποτε μπορεί να περιμένει πότε το σύστημα θα εμφανίσει το χαρισματικό άτομο που θα το σώσει. Δυστυχώς όμως η εμπειρία 37 ετών, όχι μόνο χαρισματικό άτομο δε φανέρωσε, αλλά κάθε φορά και κάποιος χειρότερος βρίσκεται στην εξουσία. Όσο για το αν το σύστημα επιστρέψει στις ηθικές αξίες του για να επανεκκινήσει, το αφήνω
    ασχολίαστο γιατί ο χρόνος αναμονής ξεπερνάει κατα πολύ την μικρή
    μας ζωή.
    @ Χρήστο Χατζησαββίδη σε ένστολους απευθύνεται ΜΟΝΟ η αρχική prόσκληση. Φυσικά το κόμμα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες κάτι το οποίο θα διαπιστώσετε σε λίγο.
    Γιώργος Ροϊδοδήμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργος Ροϊδοδήμος

    Αυτο που πρεπει να σκεφτειτε απο την αρχη και με ψυχραιμια ειναι οτι τα κομματα παιζουν τραμπολινο στην εξουσια εναλλαξ υβριζοντα και συκοφαντουντα το ενα το αλλο και εκτελωντας τις εντολες που τους δινουν και για τα δυο,τρια η δεκατρια κομματα τα ιδια κεντρα εξουσιας.Ο στρατος στην Ελλαδα ειναι ενας και μοναδικος και σημειο αναφορας σε δυσκολοτατες φασεις της υπαρξης μας κυριολεκτικα και δεν εχει την πολυτελεια να αντικατασταθει αν αποτυχει απο εναν αλλο στρατο.Θεωρειτε οτι αυτη η μοναδικη ιδιοτητα του στρατου στην υπαρξη της Ελλαδας μας μπορει να διακυβευθει μεσα απο διαδικασιες φθοροποιες?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργος Ροϊδοδήμος

    Ευχαριστώ για την απάντηση,περιμένω να δώ τη συνέχεια.

    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ειστε καλα και αν το αποφασισατε
    τοτε καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να ειστε καλα και αν το αποφασισατε
    τοτε καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.