31/8/11

"Εφόσον μας προμηθεύει UAV το Ισραήλ είναι μια φιλική χώρα"

Η Τουρκία καταδίκασε το Ισραήλ για την στρατιωτική του δράση στη Γάζα, αλλά η ίδια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο εναντίον του ΡΚΚ αναφέρει η Ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz. Διεισδύει στον εναέριο χώρο του Ιρακινού Κουρδιστάν (Ιράκ) βομβαρδίζει χωριά και περιοχές με την υποψία ότι εκεί καταφεύγουν Κούρδοι μαχητές του PKK προκαλώντας το θάνατο αθώων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.Ο πρέσβης της Τουρκίας κλήθηκε από τον ιρακινό υπουργό Εξωτερικών, Χοσιάρ Ζεμπαρί, ο οποίος τον επέπληξε για την στρατιωτική δράση της Τουρκίας απαιτώντας παράλληλα να σταματήσει η Τουρκία τις στρατιωτικές δραστηριότητές της στο ιρακινό έδαφος και  αμέσως και  να τερματίσει την στρατιωτική της παρουσία στο Ιράκ (βάσεις και στρατεύματα) . Η Περιφερειακή Διοίκηση του Κουρδιστάν πρόσθεσε στην επίπληξη αυτή και το αίτημα να ζητήσει συγνώμη η Τουρκία για τις επιθέσεις αυτές.Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν τύχει της ίδιας αντιμετώπισης απο στελέχη της Τουρκικής Κυβέρνησης.


Φαίνεται ότι η Άγκυρα, η οποία έφερε τον όρο «απολογία» στην πρώτη γραμμή της νέας διπλωματικής της στρατηγικής , θα πρέπει να ασχοληθεί και ή ίδια και να απολογηθεί για τις πράξεις της.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, σε αυτήν την εκστρατεία εναντίον του PKK  ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποκτήθηκαν από το Ισραήλ, στα οποία έχουν προστεθεί κάμερες τουρκικής κατασκευής.

Αποδεικνύεται ότι ο αριθμός των UAV που έχει στα χέρια του η Τουρκία είναι ανεπαρκής, και επιδιώκει να αγοράσει περισσότερα μαζί με άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό και να της παραδοθούν άμεσα.Η αυξανόμενη δράση του Κουρδικού Κινήματος καθιστά την προμήθεια αυτή επιτακτική και θέτει σε δεύτερη μοίρα την παραγωγή ανάλογου εξοπλισμού από τουρκικές εταιρείες ή την από κοινού συμπαραγωγή τους με άλλες χώρες

Σύμφωνα με τουρκική πηγή  «ο πόλεμος εναντίον του ΡΚΚ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ο παράγοντας που θα γεφυρώσει το χάσμα και θα αποκαταστήσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Η Τουρκία χρειάζεται τα UAV και το Ισραήλ είναι πιθανό να είναι μια καλή πηγή αγοράς και όχι άγνωστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.