25/9/11

Στην Ινδία, η φτώχεια αρχίζει κάτω από 0,38 € την ημέρα

Le Monde
Η Επιτροπή οικονομικού σχεδιασμού στην Ινδία, δήλωσε ότι ένας χωριάτης που κερδίζει πάνω από  0,38 € την ημέρα δεν είναι φτωχός και γι αυτό δεν δικαιούται κοινωνική βοήθεια. Όποιος ζει με μισθό πάνω από αυτό το όριο μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του για «τρόφιμα, εκπαίδευση και

υγεία», διαβεβαίωσε ο οργανισμός. Αυτό το ποσό αμφισβητείται από τους εμπειρογνώμονες  και είναι πολύ κάτω από το όριο που θέτει η Παγκόσμια Τράπεζα.
Τα άτομα με ημερομίσθιο πάνω από  25 ρουπίες (0,38 ευρώ) στη ύπαιθρο και 32 ρουπίες (0,48 ευρώ) στην πόλη δεν θα δικαιούνται παροχή κυβερνητικής βοήθειας, ανακοίνωσε η Επιτροπή σε μνημόνιο προς το Ανώτατο Δικαστήριο την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Το ένα τρίτο του πληθυσμού λαμβάνει επισιτιστική βοήθεια
Αυτή η  σύσταση της Επιτροπής οικονομικού σχεδιασμού ήταν μια απάντηση σε αίτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο για την επικαιροποίηση του ορίου της φτώχειας στην Ινδία, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των τιμών επιδεινώνοντας  την κατάσταση των φτωχών. Τα τελευταία όρια της φτώχειας, με βάση τα επίπεδα τιμών του 2004-2005, ήταν 19 ρουπίες την ημέρα για την πόλη και 15 ρουπίες για την ύπαιθρο.

Η προτεινομένη αναθεώρηση από την Επιτροπή οικονομικού σχεδιασμού -που εγκρίθηκε και από τον πρωθυπουργό Manmohan Singh- απέχει ακόμη πολύ από το όριο της φτώχειας των 0,91 ευρώ που ορίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα. Η επικαιροποιημένη τιμή αμφισβητήθηκε από τους εμπειρογνώμονες που την βλέπουν ως προσπάθεια της κυβέρνησης να μειωθεί τεχνητά ο αριθμός των φτωχών. Σύμφωνα με την Επιτροπή οικονομικού σχεδιασμού,  το ένα τρίτο του πληθυσμού των 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, περίπου 360 εκατομμύρια, λαμβάνουν σήμερα επισιτιστική βοήθεια.


3 σχόλια:

  1. Δηλαδη οταν του δωσεις στο φαναρι 0,5 ευρω αυτος εχει ενα μεροκαμματο που τον τοποθετει ανω του "οριου της φτωχιας"
    Στην Ελλαδα μαλον προγραμματιζεται ανωτατη συνταξη 600 ευρω και ανωτατος μηνιαιος μισθος 1000 ευρω.Αυτο καποιοι το πιπιλιζαν στο στομα τους πριν 5-πεντε-!!! χρονια και εγω τους σαρκαζα και τους θεωρουσα "κακοηθεις και μισανθρωπους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδατε που υπαρχει πολυ λιπος στην Ελληνικη κοινωνια??? Γι αυτο και δεν κουνιεται φυλλο εκτος από κατι περιεργους που νομιζουν οτι με το τελετουργικο της μουτζας θα φυγουν οι κυβερνωντες....Βλεπετε πρεπει να φτωχυνουμε για να "τηρησει τις υποσχεσεις της" η κυβερνησις (σε ποιους αραγε?) αφου βρηκε τα λεφτα που υπαρχουν (στις τσεπες μας).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ώρα που κάθε οικογενειάρχης κάνει υπολογισμούς για να τα βγάλει πέρα εδώ και καιρό υπάρχει μια διαφήμιση στα ΜΜΕ που την εκφράζει ένα παιδάκι για να βοηθηθεί μια Ανθρωπιστική Διεθνής Οργάνωση που λέει :

    ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    Να σημειώσω ότι είναι απαγορευμένο να συμμετέχουν σε διαφημίσεις παιδιά , είναι φανερό που μας πάνε:

    ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.