24/9/11

Χώρα-κουρσάρος: Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνες στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7 της Κυπριακής Δημοκρατίας!.

Η Τουρκία, ως χώρα-κουρσάρος, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7 της Κύπριακής Δημοκρατίας


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ακτίφ Χαμπέρ, ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή μεταξύ Πάφου και Καστελορίζου, για να τονίσει προφανώς ότι ως χώρα-κουρσάρος είναι αποφασισμένη να κινηθεί και να ορίσει αυτοβούλως την ΑΟΖ Τουρκίας-Ψευδοκράτους, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ΑΟΖ Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου-Καστελορίζου και τα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7, που συμπεριλαμβάνονται στην ΑΟΖ του κυρίαρχου κράτους που λέγεται Δημοκρατία της Κύπρου.
Προφανώς, η Τουρκία σκοπεύει μ' ένα σμπάρο να χτυπήσει δυο τρυγώνια.
Δηλαδή, από τη μια να δημιουργήσει κλίμα που θα οδηγήσει στο πάγωμα των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 12 και από την άλλη να αμφισβητήσει έμπρακτα το δικαίωμα στην ΑΟΖ των ελληνικών νησιών, που δίνει τη δυνατότητα να ενωθεί η Ελλάδα με την Κύπρο μέσω της επέκτασης και της μεταξύ τους οριοθέτησης των αποκλειστικών ζωνών.

7 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΕΛΕΩ ΓΑΠ....
    ΘΕΕ ΜΟΥ ΔΙΝΕ ΜΟΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΤΟΥΣ Γ@@@@Ω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρες μάρες κουκουνάρες την πιό σωστή κουβέντα την είπε ο Ταλάτ,αφου δεν θα βομβαρδίζαμε την εξέδρα της Noble γιατί απειλούσαμε ότι θα το κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχει μα μου... Αν κάνουν έρευνα σε θαλάσσιο χώρο στον οποίο η Ελλάδα ή η Κύπρος εμφανίζουν σαν ΑΟΖ τους, τότε πρέπει να απαντήσουμε "θερμά".

    1. Για μη τουρκικά ερευνητικά πλοία πίεση στις κυβερνήσεις των χωρών τους για αποχώρησή τους.. Αν δεν το κάνουν εταιρίες των χωρών δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στους ελληνικούς/κυπριακούς διαγωνισμούς.
    2. Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και αεροπορία πρέπει να δηλώσει το παρόν μεταξύ Καστελορίζου-Κύπρου. Επίσης μετεγκατάσταση ελληνικών μαχητικών στην αεροπορική βάση στην Πάφο.
    3. Πρέπει να γίνουν μία σειρά από ενέργειες ώστε η Άγκυρα να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα επειδή δεν έχει να χάσει τίποτα είναι διατεθειμένη να φτάσει μέχρι την πολεμική σύγκρουση: Αύξηση στρατιωτικής θητείας στους 16+ μήνες, μετεκπαιδεύσεις, κτλ.
    4. Κανονιοβολισμούς μπροστά από τα ερευνητικά σκάφη ώστε να λάβουν το μήνυμα ή χαμηλές πτήσεις μαχητικών
    5. Απειλή μεταφοράς ή μεταφορά των S-300 στην Κύπρο
    6. Απειλή αύξησης ή αύξηση στα 12νμ
    7. Συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Κύπρο
    8. Βύθιση ερευνητικών από υποβρύχια/πλοία επιφανείας.
    9. Καταρρίψεις των τούρκικων μαχητικών που παραβιάζουν τον ΕΑΧ Ελλάδας ή Κύπρου από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας και από TOR-M1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να σκεφθεί κανείς στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας με πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μιας και τις τελευταίες ημέρες ασχολιόμαστε και με το εάν η Άγκυρα θα αποκτήσει Predator.:

    US sold bunker-busting bombs to Israel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΙΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ...

    ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ... ΙΔΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ , ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ... ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ. ΞΕΚΑΘΑ(ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ) ΛΕΝΕ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΡΕΥΝΕΣ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ;;; ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΧΥΣ ΣΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΗΔΗΜΑ !

    Ή ΕΜΕΙΣ, ΟΛΟΙ, ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ή ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμ βέβαια, κάπως έτσι πάει το πράγμα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.