7/9/11

Ιράν: Δοκιμή νέου μαχητικού στο πλαίσιο 10ήμερων ασκήσεων

Το Ιράν άρχισε να δοκιμάζει ένα νέου τύπου μαχητικό αεροσκάφος στο πλαίσιο ασκήσεων που διεξάγονται από σήμερα και θα διαρκέσουν 10 ημέρες, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA. Στην διάρκεια των ασκήσεων θα δοκιμαστούν διάφοροι τύποι ιρανικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του εγχωρίως παραγόμενου μαχητικού Saeqeh («Κεραυνός»). Το αεροσκάφος σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους είναι παρόμοιο με το F/A-18 Hornet των ΗΠΑ (της εταιρίας McDonnell Douglas).

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν έχουν αυξήσει τις ασκήσεις τους μετά την αναζωπύρωση των φημών περί ενδεχόμενης επίθεσης από το Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Η Τεχεράνη λέει ότι ο στρατός της δεν εκπαιδεύεται για να επιτεθεί εναντίον οποιασδήποτε ξένης χώρας.

Δυτικές χώρες ωστόσο έχουν εκφράσει φόβους ότι ενδέχεται η Ισλαμική Δημοκρατία να επιτεθεί στο Ισραήλ. Οι πύραυλοι Σαχάμπ που διαθέτει έχουν δραστικό βεληνεκές 2.000 χλμ., κάτι που σημαίνει πως μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στην επικράτεια του Εβραϊκού κράτους.
http://www.skai.gr

2 σχόλια:

  1. Εάν το μαχητικό ειναι αυτό της φωτογραφίας, ειναι μια αντιγραφή του F5E, με διπλό κάθετο σταθερό... Το αμερικάνικο μαχητικό της δεκαετίας του 60, έχει αποσυρθεί πλέον εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία και απο την τελευταία αεροπορία που το χρησιμοποιούσε και διακρίνοταν για την ευελιξία του και την απουσία ηλεκτρονικών συστημάτων... Εάν οι Ιρανοί κατασκεύασαν ηλεκτρονικά για το συγκεκριμένο αεροσκάφος και το βελτίωσαν σε πολλά σημεία, απέκτησαν ενα σχετικά καλό μαχητικό, σε καμία περίπτωση όμως δεν ειναι φόβητρο... Ισως το γεγονός οτι δεν δεσμεύονται σε περιορισμούς σχετικά με τον αριθμό αεροσκαφών που μπορούν να έχουν να κάνει την διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία στην οποία παραπέμπει ο παρακάτω σύνδεσμος, επιβεβαιώενι οτι ο Chameleon έχει δίκιο. Τουλάχιστον στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους. Με την επιφύλαξη των συστημάτων που διαθέτει, μεγάλος αριθμός σε περιβάλλον μάχης πιθανόν να δημιουργήσει κορεσμό απειλών σε ενδεχόμενο αντίπαλο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
    Δείτε to Saeghe (Thunder) από μια άλλη γωνία.
    http://www.airliners.net/photo/Iran---Air/Northrop-F-5E-Saeghe/1977284/&sid=ad3026326ee5f204d1ed274a6a21f13c

    Φώτης Δημητρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.