9/9/11

11 Σεπτεμβρίου 2001: Ενωμένοι στην ενθύμηση οι Αμερικανοί πολίτες, διαιρεμένοι για τις πολιτικές

Δέκα χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001, τα γεγονότα εκείνης της ημέρας διατηρούνται έντονα στην συλλογική συνείδηση του κοινού. Σχεδόν κάθε Αμερικανός θυμάται τι έκανε τη στιγμή των επιθέσεων. Μια ουσιαστική πλειοψηφία δήλωσε ότι η 11/9 είχε βαθύ προσωπικό αντίκτυπο και ότι οι επιθέσεις άλλαξαν τη χώρα σημαντικά.

Ωστόσο, το κοινό εξακολουθεί να διαιρείται για πολλές από τις αντιτρομοκρατικές πολιτικές που προέκυψαν στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου, και αυτές οι διαφορές επεκτείνονται σε απόψεις σχετικά με το αν η αδικοπραγία των ΗΠΑ πριν από την 11/9 μπορεί να ήταν κίνητρο για τις επιθέσεις: το 43% λένε ναι , ενώ το 45% διαφωνεί. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2001, το 33%, δήλωνε ότι οι αμερικανές αδικοπραγίες θα μπορούσαν να ήταν κίνητρο για τις επιθέσεις, σε σύγκριση με το 55% που δήλωνε ότι δεν ήταν.

Η πιο πρόσφατη εθνική έρευνα του «Pew Research Center για το Λαό και τον Τύπο», η οποία πραγματοποιήθηκε 17- 21 Αυγούστου σε 1509 ενήλικες, διαπιστώνει ότι το κοινό αξιολογεί θετικά την ανταπόκριση της κυβέρνησης κατά της τρομοκρατικής απειλής. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε άλλη σοβαρή επίθεση κατά των ΗΠΑ, το 43% πιστώνει τις κυβερνητικές πολιτικές ενώ το 35% εκτιμά ότι είναι επειδή η χώρα ήταν τυχερή μέχρι τώρα.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της έκθεσης, Ενωμένοι στην ενθύμηση, διαιρεμένοι  για τις πολιτικές, από το Κέντρο Ερευνών Pew «για τον λαό και τον τύπο».

Πηγή: The Pew Charitable Trusts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.