22/9/11

Σ. Κασίνης: Καλό το οικόπεδο 12, αλλά υπάρχουν και καλύτερα

Λευκωσία: Σημαντικές ποσότητες υδρογονανθράκων υπάρχουν και στα άλλα τεμάχια που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Αποκλειστική Οικονομικής της Ζώνη (ΑΟΖ). Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι σε κάποια τεμάχια υπάρχουν περισσότερα και καλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων από ότι στο οικόπεδο 12.
Το "Αφροδίτη", είπε ενδεικτικά, είναι ένα καλό τεμάχιο, αλλά έχουμε και άλλα τεμάχια στα οποία βάσει εκτιμήσεων υπάρχουν αρκετές ποσότητες.Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή βορείως της Κύπρου όπου οι Τούρκοι απειλούν για έρευνες, ο κ. Κασίνης διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.Αναφερόμενος στη γεώτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο οικόπεδο 12 διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι όλα βαίνουν καλώς.
http://www.philenews.com/

3 σχόλια:

  1. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=311839

    Τουρκία: σύστημα «συναγερμού» για νεκραναστάσεις

    Αναβαθμίζεται τεχνολογικά, όχι μόνον επειδή εκεί πρόκειται να εγκατασταθεί το νέο σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ, αλλά και επειδή τα επιτεύγματα της τεχνολογίας προσφέρονται και για τη μετά θάνατον ζωή!

    Στη Μαλάτια της Ανατολικής Τουρκίας, που είναι γνωστή εδώ και μέρες λόγω της υπόθεσης ραντάρ, θα υπάρχει και ένα άλλο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Εδώ και λίγο καιρό, στο δημοτικό νεκροτομείο λειτουργεί σύστημα «συναγερμού», που ανιχνεύει την παραμικρή κίνηση εντός των ψυγείων.

    Εκανε δηλώσεις μάλιστα ο διευθυντής του δημοτικού νεκροτομείου. Κι αυτό, με αφορμή τα εγκαίνια που θα κάνει σε μία εβδομάδα. Πέρα από τις σημαντικές πληροφορίες, ότι το νεκροτομείο έχει 36 ψυγεία, ενώ μπορούν ταυτόχρονα να πλένονται 6 πτώματα, ο διευθυντής ανακοίνωσε και τα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται.

    Ο λόγος που οδήγησε τη δημοτική αρχή να εφοδιάσει τα ψυγεία με σύστημα συναγερμού είναι, σύμφωνα με το διευθυντή, οι περιπτώσεις της νεκρανάστασης. Εκτός από το σύστημα συναγερμού όμως, υπάρχει και χειροκίνητος, στην προκειμένη περίπτωση «ποδοκίνητος» μηχανισμός.

    Κάθε ψυγείο διαθέτει στο σημείο όπου βρίσκονται τα πόδια του νεκρού μοχλό, με τον οποίο ανοίγει το ψυγείο από μέσα. Εάν δηλαδή σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και η τεχνολογία δεν προκάμει, τότε ο «νεκραναστημένος» μπορεί να ανοίξει το καπάκι με μια κίνηση του ποδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dedomenou tou gegonotos oti i Tourkia poli sintoma tha epixirisi na mas efnidiasi anakinonontas tin enarksi epithalasias geotrisis entos tis kipriakis AOZ se kapio apo ta <> 4,5,6,7, i Kipros tha prepi na energisi -AMESA- proxorontas stin enarksi defterou girou adiodotisis ipothalasion erevnon gia anevresi idrogonanthrakon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dedomenou tou gegonotos oti i Tourkia poli sintoma tha epixirisi na mas efnidiasi anakinonontas tin enarksi epithalasias geotrisis entos tis kipriakis AOZ se kapio apo ta <> 4,5,6,7, i Kipros tha prepi na energisi -AMESA- proxorontas stin enarksi defterou girou adiodotisis ipothalasion erevnon gia anevresi idrogonanthrakon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.