15/9/11

Χαμένοι στο Μέτρημα (2)

Σε παλαιότερη ανάρτηση μας αναφερθήκαμε στον πόλεμο προπαγάνδας στον οποίον είχαν αποδοθεί τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Οι απώλειες του PKK απο 320 Κούρδους μαχητές στις αρχικές εκτιμήσεις μετατράπηκαν σε 90-100 και 80 τραυματίες για να ανέλθουν αργότερα σε 150.

Συνεχή δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου έκαναν λόγο για τον καταλυτικό ρόλο των μη επανδρωμένων οχημάτων τύπου Heron (τα οποία η Τουρκία είχε προμηθευτεί απο το Ισραήλ) στις επιχειρήσεις κατά του PKK τόσο στην Νοτιοανατολική Τουρκία όσο και στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Αποδείχθηκε ότι απο τα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron τα τρία κατέπεσαν (σάπια) και τα έξι είναι στο Ισραήλ γα επισκευή.Φαίνεται ότι η Τουρκική προπαγάνδα είναι διαχρονική.

Η εφημερίδα Washingtonpost σε δημοσίευμα της βασιζόμενο σε έγγραφα του wikilεaks κάνει λόγο για την βαρύτητα της συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας ενάντια στο PKK ,αναφέρεται στο ικανοποιητικό επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Τουρκίας ( κρυπτογραφημένα τηλεγραφήματα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα) και  για ικανοποιητικό επίπεδο συνεργασίας των αξιωματούχων ΗΠΑ και της  Τουρκίας ενάντια στο PKK .Στα έγγραφα αυτά όμως καταγράφεται και η επιφυλακτικότητα Αμερικανών αξιωματούχων αναφορικά με "κάποιες" πρωτοβουλίες ενάντια στην Κουρδική Οργάνωση.Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά.

Ομως στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για 10 νεκρούς μαχητές του PKK με βάση της ενημέρωση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα πρός το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (O HPG στον μηνιαίο απολογισμό του είχε αναφέρει 9 νεκρούς μαχητές και εναν νεκρό άμαχο) το 2007 στην χερσαία επιχείρηση του Τουρκικού Στρατού στην περιοχή Zap του Ιρακινού Κουρδιστάν ενώ το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είχε ανακοινώσει 150.Για μια ακόμα φορή αποκαλύπτεται η Τουρκική προπαγάνδα.

Αναφορικά με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς αναφερόμαστε ξανά σε δήλωση στελέχους του HPG"ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί ήταν αναμενόμενοι".

Η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας έχει δημοσιοποιήσει ελάχιστες εικόνες οι οποίοι καταδεικνύουν ότι τα χτυπήματα ήταν ακριβείας (κατά τους ισχυρισμούς της  είχαν επισημανθεί οι στόχοι απο αναγνωριστικές πτήσεις και σε συνέχεια υπήρξε λεπτομερή ανάλυση των στόχων για να επιβεβεβαιωθούν ότι δεν ήταν κατοικημένες περιοχές).

Στόν αντίποδα το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Firat αποδεικνύει με φωτογραφικό υλικό ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί αποτελούν μια συνέχεια αυτών που έζησε το Ιρακινό Κουρδιστάν επί εποχής Σαντάμ Χουσείν.Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να στοχεύσει τις ένοπλες ομάδες των Κούρδων μαχητών του PKK που επιτίθενται στα στρατεύματά της και ξεσπά τον θυμό της σε αθώους ανθρώπους.

1 σχόλιο:

  1. Ενα μικρό μάθημα απο τον Πράκτορα της ΜΙΤ, τον δήθεν πατριώτη,τον δήθεν υπερπατριώτη και τον Νοσηρό Εγκέφαλο σε όσους με θερμή αναδημοσιεύουν πληροφορίες των Τουρκικών μέσων Ενημέρωσης χωρίς να αναφέρουν την θέση των Κούρδων ως καταγράφεται απο τα Κουρδικά μέσα Ενημέρωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.