9/9/11

Συνοριοφύλακες στα συνορα της Ε. Ε., τέλος 2011

Συνοριοφύλακες στα συνορα της Ε. Ε., τέλος 2011

Οι νέες ευρωπαϊκές ομάδες συνοριοφυλάκων θα ελέγχουν, από το τέλος του 2011, τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ενώ θα δημιουργηθεί και μία θέση ειδικού επιθεωρητή ο οποίος θα ελέγχει το κατά πόσο γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα στις δράσεις που αναλαμβάνει ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ (FRONTEX).
Οι παραπάνω βασικές αλλαγές, που έχουν στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, επί των οποίων έχουν ήδη συμφωνήσει ανεπισήμως η Ευρωβουλή και το Συμβούλιο, τα κράτη μέλη θα θέτουν στη διάθεση του οργανισμού προσωπικό και εξοπλισμό, ενώ ο FRONTEX θα μπορεί, επίσης, να αγοράσει ή να μισθώσει το δικό του εξοπλισμό, χωρίς να εξαρτάται πλέον από τις συνεισφορές των κρατών μελών.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/24439 

1 σχόλιο:

  1. Δηλ. στην ΕΕ αποφάσισαν επιτέλους ΠΟΙΑ είναι τα εξωτερικά σύνορα; Και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα που ακριβώς τελειώνουν; να ξέρουμε τι να λέμε και στους τούρκους βρε, αδερφέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.