2/9/11

Έχουν σαλτάρει οι Τούρκοι. Απειλούν να στείλουν το στόλο στη γεώτρηση της Κύπρου!

του Σάββα Καλεντερίδη 
Η Τουρκία, παίρνοντας θάρρος από τα χαϊδολογήματα των ελληνικών κυβερνήσεων στις αθλιότητες που εφαρμόζει χρόνια τώρα στο Αιγαίο, επεκτείνει την κρατική τρομοκρατία που ασκεί παραβιάζοντας βάναυσα το διεθνές δίκαιο και στην ΑΟΖ της Κύπρου. 
Ο αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα υπουργός και επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας, Εγεμέν Μπαγίς, μιλώντας στην εφημερίδα ΖΑΜΑΝ, εκτόξευσε απειλές κατά της Κύπρου, ενόψει των ερευνών που πρόκειται να αρχίσουν στις 1 Οκτωβρίου, στο Οικόπεδο 12 που βρίσκεται στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Συγκεκριμένα ο Μπαγίς, αναφερόμενος στην αντίδραση της Τουρκίας που έστειλε πολεμικά πλοία σε προηγούμενη απόπειρα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες στα διεθνή ύδατα νότια της νήσου, που συμπεριλαμβάνονται στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε: "Γι' αυτό υπάρχουν οι πολεμικοί στόλοι. Οι έρευνες που προτίθενται να κάνουν έξω από τα χωρικά τους ύδατα, είναι παράνομες", δίνοντας το μήνυμα ότι τα νερά της ΝΑ Μεσόγειο το επόμενο διάστημα θα "υπερθερμανθούν".
Συνεχίζοντας ο Τούρκος αξιωματούχος είπε: "Το προσωπικό μας στο Πολεμικό Ναυτικό το εκπαιδεύσαμε και το εξοπλίσαμε ακριβώς για αυτό το σκοπό. Κάθε δυνατή πρόβλεψη είναι στο τραπέζι και είναι δυνατόν να εξεταστούν τα πάντα".
Να σημειωθεί ότι οι απειλές του Τούρκου υπουργού, που είναι ο κεντρικός συνομιλητής της Τουρκίας με την Ε.Ε., έρχονται σε μια στιγμή που η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στο Ισραήλ, και κλιμακώνει τις προσπάθειές της για βίαιη καταστολή της κουρδικής εξέγερσης. Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, επί μια εβδομάδα βομβαρδίζει με αεροσκάφη της ΠΑ  τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), έχοντας εξασφαλίσει την άδεια των ΗΠΑ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για διεξαγωγή επιχείρησης από ξηράς εναντίον των θέσεων των Κούρδων ανταρτών, στις περιοχές Χακούρκ-Ζαπ-Κανδήλι, του Νοτίου Κουρδιστάν.
Τέλος, η Τουρκία προετοιμάζεται παράλληλα να εμπλακεί στο εσωτερικό πρόβλημα της Συρίας, παραλληλίζοντας και προσαρμόζοντας την πολιτική της στην πολιτική της Ουάσιγκτον για την τύχη του Άσαντ και την επόμενη ημέρα στη Συρία.
Το παιχνίδι γίνεται περίπλοκο και επικίνδυνο και η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να εισπράξει τους καρπούς της πολιτικής που ακολουθεί χρόνια τώρα απέναντι σε μια χώρα διεθνή τρομοκράτη, όπως είναι η Τουρκία, αλλά και τους καρπούς της κομματικοποίησης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αντί των αρίστων, συνήθως επιλέγονται να καλύψουν κρίσιμες θέσεις αξιωματικοί που είναι πιστοί στο κόμμα και όχι στην Πατρίδα και μόνο σ' αυτήν.

41 σχόλια:

  1. Μα τί λες skal;
    Χρειάζονται Ένοπλες Δυνάμεις;
    Χρειάζεται εξωτερική πολιτική;
    Σε λίγο θα μας πεις ότι χρειάζεται και στρατηγική...

    Αφού η λύση του παρακράτους της ψησταριάς είναι γνωστή:
    Σηκώνουν το τηλέφωνο και
    http://www.youtube.com/watch?v=hdCbuF8_1p8&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νεο-Οθωμανική πολιτική είναι η Τουρκοποίηση των Μουσουλμάνων όλου του πλανήτη, η διάδοση του Οθωμανισμού, η ηγεμονία επί των πρώην Οθωμανών, επαγγελματικός στρατός και εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ανοικτά σύνορα-φιλελεύθερη οικονομία.

    Εμείς γιατί δεν λειτουργούμε αντίστοιχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα πλήθος σοβαρών ενδεχομένων, συγκλίνει χρονικά πρός το τέλος Σεπτεμβρίου :
    - Αδυναμία λήψης της επόμενης δόσης του δανείου από την τροϊκα
    - Πολύ πιθανή στάση πληρωμών και τυπική ανακοίνωση της χρεωκοπίας μας.
    - Έναρξη γεωτρήσεων από την Κύπρο και πθανή Τουρκική αντίδραση.

    Μάλλον τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιά την αποτροπή μιάς εθνικής καταστροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν να προλέγεις άσχημο αποτέλεσμα ακούγεσαι skal. Δε βλέπω το λόγο όμως ακόμα.
    Εκτός κι αν ξέρεις κάτι παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μοναδικη απαντηση σε αυτους=


    Εγκρίθηκαν τα Spice 1000 & 2000 - Τετρακόσια συστήματα για την Π.Α.!
    [Πρόκειται για τεράστια ενίσχυση των δυνατοτήτων αέρος-εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ο αριθμός των υπό προμήθεια συλλογών είναι απόλυτα ικανοποιητικός: 400 συλλογές για ισάριθμες βόμβες 500 ή 1000 λιβρών, τις οποίες «ταξιδεύει» με ακρίβεια 1-3 μέτρα μέχρι την απόσταση των 60 χλμ.!]

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23391&Itemid=139

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Το προσωπικό μας στο Πολεμικό Ναυτικό το εκπαιδεύσαμε και το εξοπλίσαμε ακριβώς για αυτό το σκοπό. Κάθε δυνατή πρόβλεψη είναι στο τραπέζι και είναι δυνατόν να εξεταστούν τα πάντα".

    Εκτός από πολλά άλλα...την IAF και την HAF τις ρώτησες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκείνα τα υποβρύχια, που τελικά δεν γέρνουν, τα χρυσοπληρώσαμε.
    Ας ελπίσουμε αν χρειαστεί, να κάνουν εκείνο που άφησαν στη μέση το 1974.
    Το χρωστούν στον Ελληνισμό.
    Ας το έχουν καλά στο νου τους οι Τούρκοι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ από την άλλη _δεν_ καταλαβαίνω τον πανικό. Διακρίνω χιουμορ στον τίτλο του άρθρου, κι έτσι έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο Μπαγις: σαν Καραγκιόζης. Πότε επιτέθηκαν στην Ελλάδα απευθείας; Θυμάστε ποτέ να το έκαναν; Αν ναι, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου φρεσκάρετε την μνήμη...διότι πέρα από λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση, τρέμουνε τους Κούρδους: θα κάνανε πόλεμο τώρα που βαράνε τα όργανα μέσα στην Τουρκία;

    Η Τουρκία επίσης δεν μπορεί να κάνει βλακείες με την Κύπρο εντός της Ε.Ε., και μάλιστα την στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει "κλειδωδεί" από το Ισραήλ.

    Είναι τόσο αστείος ο Μπαγις: αν είναι τόσο τρελλοί στην κυβέρνηση του Ερντογαν να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, οι πιθανότητες να μακελευτεί η Τουρκία και να συρρικνωθεί είναι πολύ μεγάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει και ο ελληνικός στόλος πάντως...και ίσως υπάρχει και η ισραηλινή αεροπορία. Θα δείξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι ανάγκη να επιχειρήσουν ολκληρωτική επίθεση,ένα επισόδιο λίγο μεγαλύτερο των Ιμίων είναι αρκετό για να δώσει την χαριστική βολή σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο στην Ελλάδα.

    ΤΩΡΑ θα αποδειχτεί ποιός είναι φίλος και σύμμαχος της Ελλάδας και ποιός ο καιροσκόπος.

    ΥΓ
    Οι παραπάνω σχολιαστές δεν έχουν συνυπολογίσει ΑΛΛΟ ΕΝΑ κακό που έρχεται ταυτόχρονα για την Πατρίδα μας,το πολιτικό αδιέξοδο και η διαφενόμενη ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να σας πώ...Αρχίζω να πιστεύω ότι τους τρώει το κεφάλι τους για τα καλά.
    Πάει θόλωσε το μυαλό τους φαίνεται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως όλοι έχουμε καταλάβει τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά,θεωρώ απαραίτητο πλέον να υπάρξει ένας ένστολος που να είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση σε περίπτωση που υπάρξει έλειμα πολιτικής ηγεσίας την κρίσιμη στιγμή.

    Το σίγουρο για εμένα είναι μόνο ένα,ότι ΑΝ προκείψει ένταση και κλιμάκωση αυτή δεν θα πρέπει να τη διαχειριστεί πολιτικό πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ απλά κάλυψε την είδηση για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Αντιπυραυλική Αμυνα του ΝΑΤΟ.

    Είναι ηλίου φαεινότερον ότι Ρωσία,ΗΠΑ,Ισραήλ εμπλέκονται πλέον στην εν λόγω περιοχή.Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει

    Το 1974 η Τουρκία απολάμβανε το πλεονέκτημα αυτό.Σήμερα είναι η σειρά μας

    Η Τουρκία χωρίς διεθνή κάλυψη δεν τόλμησε ποτέ καμιά επιθετική ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακρίτα

    Λάβε υπόψιν σου το ενδεχόμενο να έχουμε απέναντι μας παρανοικούς,που δεν αποκλείεται να κάνουν το ''λάθος''.

    Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα,και μέσα στα ενδεχόμενα εγώ βάζω και αυτό του να μας ''κρεμάσουν'' για ακόμη μια φορά οι ''σύμμαχοι''.

    Μακάρι να έχεις δίκιο και οι εξελίξεις να λειτουργήσουν υπέρ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήστο μόνο όταν ακούσεις το κλείσιμο της Μυστικής Ισραηλινής Βάσης στην Νοτιοανατολική Τουρκία
    θα υπάρξει και ρήξη σχέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο μεγαλυτερος εχθρος της Ελλαδας είναι οι κυβερνωντες της (ως συνήθως). Αν ήταν άξιοι δεν θα είχαμε καμία αμφιβολία οτι θα επραταν τα δεοντα έναντι των τουρκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιός πιστεύει ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα, η ΤΟΥΡΚΙΑ να κάνει έστω και μία ρήψη "αβολίδωτου" στην περιοχή,μετά τις "επισημάνσεις" των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ;
    Γαυγίζουν όπως ακριβώς επιβάλλει η ψυχολογία της ράτσας τους.....Φυσικά κατά την ταπεινή μου άποψη θα δημιουργηθεί κάποιο θερμό επεισόδιο, το οποίο όμως πιθανόν να είναι και μια δικαιολογία πλέον για τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ για τη δημιουργία του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ;;; ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ... ΟΛΟ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ, ΟΛΟ ΦΩΝΑΖΕΤΕ, ΟΧΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ...

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΣΟΥΜΠΕΛΕΚΙΑ ΣΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΓΓΟΛΟΚΥΡΑΤΣΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΟΠΑΙΔΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΣΑΣ;;;

    ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΙΟΥΓΟΥΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΝΕΤΕ ΣΤΙΣ "ΓΙΟΥΡΤΕΣ" ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΑΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΟΡΚ;;; ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΚΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΛΕΤΕ, ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Ε... ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΕΝΕΣ ΣΙΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ.

    ΑΙΝΤΕ, ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΕΙ.

    http://isxys.blogspot.com/2011/05/blog-post_7231.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. >δίνοντας το μήνυμα ότι τα νερά της ΝΑ Μεσόγειο το επόμενο διάστημα θα "υπερθερμανθούν".<

    E, θα πιάνομε τα ψάρια βρασμένα κι έτοιμα προς βρώση.

    @ Κυριάκο

    Το 1897...

    _________________________________


    Σοβαρά τώρα...

    Πιστεύω ότι κάποιους τσαμπουκάδες θα τους επιχειρήσουν. Αυτό είναι μάλλον βέβαιο. Όμως, αν η Κύπρος σταθεί στο ύψος της με την κάλυψη του Ισραήλ, η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε. Οι διεθνείς συγκυρίες δεν την ευνοούν. ΗΠΑ και Ρωσία έχουν εκφραστεί ανοικτά υπέρ της Κύπρου και το Ισραήλ συνεργάζεται. Θα πάει ξυπόλητη στ' αγκάθια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο/Η Ακρίτας είπε...
    Χρήστο μόνο όταν ακούσεις το κλείσιμο της Μυστικής Ισραηλινής Βάσης στην Νοτιοανατολική Τουρκία
    θα υπάρξει και ρήξη σχέσεων.

    ο παρακάτω άρθρο τ εξηγεί όλα

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/04/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Nativist φίλε, το 1897 δεν είχαμε ακόμα το "πλήρες" ελληνικό Κράτος, όπως το γνωρίζουμε: έγραψα λίγο πρόχειρα το μήνυμά μου, αλλά δεν μιλώ για τον Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά για την "τουρκική δημοκρατία".

    Δεν έχουν τολμήσει να αναμετρηθούν _ούτε μια φορά_ πρόσωπο με πρόσωπο με την χώρα μας. Το τόλμησαν οι Βούλγαροι, το τόλμησαν οι Ιταλοί, το τόλμησαν οι Γερμανοί...Τούρκοι δεν το τόλμησαν, και αυτό χρειάζεται ανάλυση!!

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλα σωστά σε σχέση με την Κύπρο. Μόνο γαυγίζει για την τιμή των όπλων. Σε εμάς όμως δεν την δεσμεύει τίποτε να μην κάνει θερμό ή ό,τι άλλο επειδόσιο. Κάτι πρέπει να κερδίσει απ' αυτά που χάνει. Εκτός αν έχουμε δώσει τα απαιτούμενα στρέμματα έναντι ησυχίας... Από δω το πάμε, απο κει το πάμε, πάλι εμείς θα πληρώσουμε. Δεν μπορώ τίποτε άλλο να σκεφτώ με ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΛΑΤΕ ΜΑΧΜΟΥΡΛΗΔΕΣ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ
    http://www.youtube.com/watch?v=xsJYLaMv8mc
    ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όπως και να χει φίλτατε skal ....
    κολώνει το υγειονομικό;
    Σ αυτόν τον τόπο τελικά,πρέπει να γερνάμε με το μπέργκιν παρα πόδας.
    Ας είναι.
    Αν το εσωτερικό μας είναι αρραγές
    όλα θα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ας θεωρήσουμε σίγουρο πως οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να χοντρύνουν τον τσαμπουκά. Ίσως όχι άμεσα με την έναρξη των γεωτρήσεων... Ένας καυγάς ξεκινάει λεκτικά... πάει σε σπρωξιές, μπαίνουν οι τρίτοι που λένε "μη μαλώνετε ρε παιδιά, αλλά περιμένουν πώς και πώς το "ματς" κι έπειτα πέφτουν οι μπουνιές. Το πιθανότερο είναι να χτυπήσουν όταν θα έχουμε γλυστρήσει από τις σπρωξιές και τα χρέη... Άντε βγάλε έξω το στόλο, περιπολίες αεροπλάνων που καίνε τον άμπακα, μετακινήσεις στρατού κι η Ευρώπη να λέει "οικονομία σε δαπάνες παντώς είδους" Ίσως να πάρουν πίσω την "υπόσχεση" "βοήθειας" πίσω, ο Γιωργάκης θα λέει "ας τα βρούμε Ερντογάν", οι σύμμαχοι θα μας έχουν ξεχάσει εκτός αν παίζει κάποιο παιχνίδι που δεν ξέρω... Οι Τουρκία θα τους τάζει γεναία μερίδια κοιτασμάτων (Έτσι κι αλλιώς ξένα είναι) Το ισραήλ θα ξανασκεφτεί πως οι Τούρκοι ως περισσότεροι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για να τους εξάγουν... όπλα κυρίως. Η Τουρκία θα πάψει να απαιτεί συγνώμη γιατί άλλο 9 φερετρα του Μάβι Μαρμαρά άλλο τα χιλιάδες πτώματα (ιδιαίτερα αν αναμειχθούν οι Ισραηλίτες ... αλλά και χωρίς αυτούς.) κι άλλο τα χιλιάδες πτώματα από 10.000.000 Έλληνες (όσο άστοχοι κι αν φανούν που δεν το νομίζω) Αυτό είναι το απαισιόδο σενάριο. Η Ελλάδα να ανοίξει μια ακόμα πιο μεγάλη πληγή στις ήδη υπάρχουσες και μια ακόμα στην Τουρκία που όπως και να 'χει δε θα της βγει και σε περίπατο. Ας δούμε τώρα το αισιόδοξο σενάριο. Όταν τους πάρουμε τα σώβρακα θα ησυχάσουμε από τα νταηλίκια της για πολλά χρόνια κι αυτό το θέλω τόσο που θα μπορούσα να κερδσίσω τον πόλεμο και μόνος μου!!!!! Φτάνουν πια τα νταηλίκια σύντροφοι... Είναι ντροπή μας να τα υπομένουμε για χρόνια επειδή ο αντίπαλος είναι πιο ψηλός (από πληθυσμό εννοώ) και να τον αφήνουμε να αλωνίζει... Τη βλακεία της Κύπρου την πληρώνουμε ακόμα ίσως να ήρθε η ώρα να ξεχρεώσουμε! Ωστόσο σκέφτομαι πως μάλλον μπλοφάρουν γιατί είναι και θρασύδειλοι... Αλλά ας το ξεχάσουμε αυτό μιας και το ίδιο πίστευαν κάποιοι το 74! Ας ετοιμαστούμε για πόλεμο κι ας θεωρήσουμε τον αντίπαλο πάνοπλο, καλογυμνασμένο, επιδέξιο και με ισχυρές συμμαχίες, αλλά ας κρατήσουμε και ψηλά το ηθικό μας ... το ηθικό των ανθρώπων που είναι έτοιμοι να περισώσουν την τσαλαπατημένη αξιοπρέπεια τους πάση θυσία!!!! Δηλαδή αυτούς που δεν σκέφτονται παρά τη νίκη όταν πολεμούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όπως και να χει φίλτατε skal....
    κολώνει το υγειονομικό;
    Σ αυτόν το τόπο τελικά πρέπει να γερνάμε με το μπέργκιν παρά πόδας.
    Ας είναι και έτσι.
    Άμα το εσωτερκό μας είναι αρραγές
    όλα καλά θα πάνε.
    Και να μην ξεχνάμε πως οι "Νενέκοι"
    είναι δυό φορές Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ιωάννη...σε μας δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα!γιατί να κάνουν οι Τούρκοι κάτι θερμό και να "κακοχαρακτηριστούν" όταν ο Τζέφρυ τους τα δίνει όλα χωρίς κανένα κόστος;στην Κύπρο ό,τι και να κάνουν ,που μάλλον σε γαβγίσματα θα παραμείνουν,δυστυχώς η κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν πρόκειται να στείλει καμία βοήθεια!άρα η δική μας εμπλοκή θα μείνει σε λεκτικό επίπεδο και πάντα...."πολιτισμένο" από τον ΓΑΠ και τον Λαμπρινίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. sapphire
    Υπαρχει η βασιμη υποψια σε αυτα που γραφεις μηπως και...ο ΓΑΠ...συνεργαζεται...στο σχεδιο...
    Θα ητανε τραγικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επερώτηση του Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer στο Ευρωπαικο Κοινβουλιο

    Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
    27 Ιουνίου 2011
    E-006139/2011
    Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
    προς την Επιτροπή
    Άρθρο 117 του Κανονισμού
    Andreas Mölzer (NI)

    Θέμα: Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του

    Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης. Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.
    1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
    2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
    3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
    4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;
    Πρωτότυπη γλώσσα της ερώτησης: DE
    Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιουνίου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. sterg ακριβώς αυτό πήγα να αναρτήσω τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ενδιαφέρον άρθρο και μεγάλη απόκριση αναγνωστών.

    Έχω κάποιες ενστάσεις:
    - Μιλάτε για περισσότερο πληθυσμό. Άτοπο ξέρετε πόσοι θα μείνουν καθηλωμένοι λόγω των Κούρδων οι οποίοι υπολογίζονται σε 20.000.000 πληθυσμός; Ξέρετε ποια θεωρείται η πόλη με τον μεγαλύτερο κουρδικό πληθυσμό; Η ΠΟΛΗ (περί τα 3.500.000)

    - Από την άλλη εμείς ναι είμαστε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση κυρίως οικονομική αλλά το πρόβλημα που ενδεχομένως προκύψει θα είναι το έλλειμμα της πολιτικής ηγεσίας το οποίο θεωρώ πως είναι η ώρα να το διαλύσουμε μια και καλή. Οι ένστολοι μας αν και όντως κομματικοποιημένοι θα ανταπεξέλθουν όπως άλλωστε έχει κάνει κάθε ένστολος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες σε αυτήν την γωνιά του πλανήτη τα τελευταία 4.000 χρόνια.

    - Εμένα με έχουν μάθει να φοβάμαι αυτούς που δεν έχουν να χάσουν και πολλά και οι Έλληνες ζούνε μέσα στο κλίμα της τρομοκρατίας με απίστευτη πίεση εντός και εκτός συνόρων. Η γενιά που μεγάλωσε με τα μαθήματα της Κύπρου είναι έτοιμη κα το μόνο που περιμένει είναι η ευκαιρία της ένδοξης εκδίκησης όχι προς τον απέναντι αλλά προς τον εσωτερικό εχθρό και την ειμαρμένη. Τώρα είναι η ευκαιρία μας να πολεμήσουμε όχι για να σώσουμε το Αιγαίο μας αλλά για να σώσουμε την ίδια την ψυχή του Ελληνικού πολιτισμού.

    - Το μόνο που μπορούν να επιχειρήσουν οι ακατάλληλοι από απέναντι (θυμίζω τον αναβρασμό στις ΤΕΔ) είναι να μπλοκάρουν το Καστελόριζο και να δημιουργήσουν επεισόδιο. Μόνο εκεί μπορούν να επέμβουν και να επηρρεάσουν με μια κίνηση και τα δύο μέτωπα (Αιγαίο - Ανατ. Μεσόγειο). Εκεί λοιπόν σηκώνετε η ΠΑ τους κάνει το 5-0 στο πρώτο λεπτό και τους κόβεται η λαλιά και γυρνάνε πάλι στην τρυπούλα τους για 20-30 χρόνια. Αλλά θέλει άμεση αντίδραση στην εντολή της ηγεσίας εκεί πονάμε και το ξέρουν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ @ Κυριάκο

    Πλάκα σου κάνω, ντε. Φαίνεται άλλωστε. Τα άνωθεν την γραμμής είναι για πλάκα.

    >Δεν έχουν τολμήσει να αναμετρηθούν _ούτε μια φορά_ πρόσωπο με πρόσωπο με την χώρα μας<

    Πρόσωπο με πρόσωπο δεν μπόρεσαν να αναμετρηθούν, διότι έβλεπαν μόνο τα οπίσθιά μας (π.χ. Ίμια). :(

    Η Τουρκία αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να κάνει πόλεμο (πρόβλημα με Συρία, Κούρδους, παρουσία Ισραήλ και ΕΔ διαταραγμένες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ἔχουν ἀλήθεια σαλτάρει; Μέχρι τώρα μιὰ χαρὰ τὰ πᾶνε.

    Ποιὸς τόλμησε νὰ διεκδηκήσει τὰ 12ν.μ. μόνο, ἄσε τὴν Α.Ο.Ζ.
    Ποιὲς εἶναι οἱ στρατηγηκὲς συμμαχίες τῆς Ἑλλάδος μὲ ὅμορα κράτη;
    Εδῶ πάει ὁ κατευνασμὸς σύννεφο. Τὸ 1974 στὴν Κῦπρο οἱ μάχες ἐμένονταν καὶ οὁ δικοί μας ἐκλιπαροῦσαν τὶς Η.Π.Α.
    Αὐτὰ τὰ βλέπουν οἱ τοῦρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα δεν πρέπει να κάνουμε πίσω για τους εξής λόγους:
    1)Αν δεν κοπούν τα πόδια της Τουρκίας τώρα, τα επόμενα χρόνια θα έχει αυτάρκεια σε οπλικά συστήματα λόγω εγχώριας παραγωγής. Έστω και αν τα οπλικά της συστήματα δεν θα είναι πλήρως αξιόπιστα. Τότε δεν θα εκβιάζεται εύκολα απο ΗΠΑ κλπ.
    2)Θα έχουν επανακάμψει τα Ισλαμικά κράτη που τώρα είναι σε αναβρασμό, τα οποία την ενισχύουν (και) οικονομικά.
    3)Έχουν ανοικτό μέτωπο με τους Κούρδους
    4)Φαίνεται να τα έχουν σπάσει με το Ισραήλ και θεωρητικά τουλάχιστον, μας στηρίζουν ΗΠΑ και Ρωσία.
    Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Το πιθανότερο είναι, όχι απλώς να κερδίσουμε, αλλά να απαλλαγούμε απο την Τουρκία ολοκληρωτικά, αφού δεν αποκλείεται η διάσπαση της με όλες αυτές τις μειονότητες. Τώρα βεβαίως με Χριστόφια πρόεδρο, ο θεός να βάλει το χέρι του. Χωρίς να είμαι και ειδικός μελετώντας τις επιχειρήσεις στη Λιβύη χαίρομαι που έχουμε τα A-7. Παλιά μεν αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εκείνοι που πρέπει να διαμαρτύρονται είναι το Κουρδιστάν και όχι η Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. O sterg
    Επερώτηση "λαγός", δεν το συζητάμε.
    Επιβεβαιώνεται ότι "καλή πραμάτεια τα ασφάλιστρα κινδύνου, ξεπούλημα να μην έχουν..." . Αλλά άλλο να βλέπεις επίσημες παραδοχές υπό μορφή επερωτήσεων.
    Πάω να το βρώ τώρα.

    Μόλις διάβασα την συνέντευξη του Μαρκεζίνη, που αναρτήσαμε στο ιστολόγιο.
    Είμαστε μισό βήμα από τον γκρεμό δηλαδή...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μήπως στις ΗΠΑ συμφέρει ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας? Ώστε να έρθουν μετά ως "διαιτητές" να κάνουν μία οριστική "μοιρασιά" του θαλάσιου χώρου μεταξύ των δύο χωρών, με μεγαλύτερο ωφελούμενο κατόπιν τις δικές τους εταιρείες που περιμένουν να εκμεταλευτούν ότι πολύτιμο υπάρχει στην περιοχή και έως τώρα μένει ανεκμετάλευτο λόγο της κόντρας Ελλάδας-Τουρκίας?
    Μήπως ο ΓΑΠ είναι κι αυτός στο "στημένο κόλπο"?
    Το μόνο ερώτημα είναι τι θα κάνει η Ρωσία σε μιά τέτοια περίπτωση (και σίγουρα κάτι θα κάνει, γιαυτό και έσπευσε ήδη κι αυτή να πάρει θέση υπερ της Κύπρου, που θα δικαιολογεί μετέπειτα εμπλοκή της)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Comedia Finita, τί θέλεις ακριβώς να πεις για τα A7;

    Aν και απ' ότι γνωρίζω κοστίζει πανάκριβα η συντήρησή τους, και οι ετοιμότητές τους είναι πολύ χαμηλές, θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν σε ειδικές αποστολές, με κάλυψη μαχητικών αεροπορικής υπεροχής (άρα με f-16 ή Mirage). Στην Στατηγική προηγούμενου μήνα θα διάβασες, υποθέτω, την πρόταση για αξιοποίηση παλιότερων μαχητικών, που σαπίζουν στις αποθήκες της Π.Α., για ειδικές αποστολές, αντιπερισπασμού κλπ.

    Όλα αυτά ακούγονται επιεικώς ανόητα, και δεν ξέρω ποιός είναι ο βαθύτερος λόγος (αν υπάρχει...) που δημοσιεύονται τέτοια πράγματα.

    Ο εξυγχρονισμός του στόλου μας βρίσκεται σε οριακό σημείο, και αν δεν διευθετηθεί εδώ και τώρα τα πράγματα δεν θα είναι καλά σε μια τριετία από τώρα (προς το 2015).

    Αλλά θα επιμείνω στην ερώτησή μου για τα Corsair, διότι άκουσα ότι (!) στα Ίμια (!) θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει, κάτω από συνθήκες μη επιτρεπτές για τα f-16.

    Aν έχεις κάποιες πληροφορίες, παράκληση να τις μοιραστείς μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτο το εφιαλτικο που γραφεις το θεωρω και εγω σαν κατι πιθανο και ηθελα; να το αναφερω και εγω σαν σκεπτικο αλλα δεν ηθελα να στενοχωρησω τα συντροφια εδω και το καταπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το σχολιο μου αφορα το σχολιο του KastoriaNO
    3 Σεπτεμβρίου 2011 9:47 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και να είχα πληροφορίες δεν θα τις έλεγα.
    Το πιο απλά πράγματα που μπορώ να πω είναι τα εξής:
    1)Και η ποσότητα έχει τη δική της ποιότητα
    2)Ένα αεροσκάφος που είναι καθαρά για κρούση και μπορεί να δεχθεί τόσο πολύ υλικό πάνω του είναι χρησιμότατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.