29/9/11

Ο Αντρίκος, ο Σάββας, το ΤΤ και στο βάθος ο εισαγγελέας!!!



Στην ανάρτησή μας "Αυτό είναι νόμιμο και ηθικό κύριε Παπανδρέου" αναφερθήκαμε στο θέμα της ενοικίασης από το Ταχυδρομικό Ταμιευτηρίου ενός καταστήματος που ανήκει στην πεθερά του Αντρίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρωθυπουργού.
Όπως φαίνεται από την ανάρτηση, το θέμα ανέδειξε με σχετική ερώτηση στη βουλή, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης.
Στη σοβαρότατη και κατά τα φαινόμενα ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ αυτή πράξη, η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε μια εποχή που η Ελλάδα βουλιάζει ακριβώς επειδή φορείς όπως το Τ.Τ. και πολιτικοί μαζί με τους συγγενείς του, δεν σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση-απάντηση:
"Απάντηση σχετικά με μίσθωση ακινήτου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με αφορμή την ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. κ. Σάββα Αναστασιάδη[1].
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού του κόστους έχει προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων των ακινήτων του συνόλου του δικτύου καταστημάτων του.
Σε περιπτώσεις καταστημάτων, όπου οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να μειώσουν το μίσθωμα, η τράπεζα προέβη στη διερεύνηση αγοράς για τη μεταστέγαση των εν λόγω καταστημάτων σε ακίνητα που γειτνιάζουν με τα υπάρχοντα ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της πελατειακής του βάσης. Τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται τα νέα ακίνητα είναι αντικειμενικά και κοινά για όλο το δίκτυο και αφορούν μεταξύ άλλων χωρητικότητα, πλεονέκτημα θέσης, λειτουργικότητα και κυρίως ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους.
Ειδικότερα, για το ακίνητο επί της Βασιλίσσης Όλγας, στο οποίο αναφέρεται ο κύριος Αναστασιάδης, η μίσθωσή του είχε διερευνηθεί από την τράπεζα στο παρελθόν λόγω της πλεονεκτικής του θέσης (σε κεντρικό σημείο της πόλης, με μεγαλύτερη πρόσοψη, έναντι ΙΚΑ) και της μεγάλης χωρητικότητάς του (χώρο για περισσότερα ταμεία εξυπηρέτησης, υπόγειο για τη στέγαση αρχείου του δικτύου καταστημάτων της Θεσσαλονίκης), ωστόσο δεν ήταν ελεύθερο.
Η εκ νέου διαπραγμάτευση απέδωσε για την τράπεζα πολύ χαμηλότερη τιμή ανά τ.μ. και χαμηλότερη ετήσια αναπροσαρμογή.
Το ΤΤ λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, την αποτελεσματικότερη κάλυψη του δικτύου και το όφελος των μετόχων του. Η ταυτότητα της ιδιοκτησίας, εφόσον πληροί όλες τις προδιαγραφές, που προβλέπονται από το Νόμο, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κριτήριο συνυπολογισμού κατά τη διαδικασία επιλογής ακινήτου στέγασης καταστήματος του δικτύου της τράπεζας."
Μετά την άμεση διάψευση της ιδιοκτήτριας του καταστήματος που ξενοικιάζεται για να νοικιαστεί το κατάστημα της πεθεράς του αδελφού του πρωθυπουργού, ο Σάββας Αναστασιάδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Κρείττον το σιγάν!...
Θα ήταν σοφότερο για την διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να σιωπά αντί να ψελλίζει δικαιολογίες, για την προκλητική ενοικίαση του καταστήματος στην οδό Βασ. Όλγας 129, από συγγενική οικογένεια του αδερφού του Πρωθυπουργού, κ. Αντρίκου Παπανδρέου.
Άμεσα διαψεύστηκε από την ιδιοκτήτρια του πρώην καταστήματος του Τ.Τ., στην οδό Βασ. Όλγας 84, για τα όσα ισχυρίστηκε, επιχειρώντας να απαντήσει στα όσα αποκαλύφθηκαν με την ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή.
Ελπίζω, η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, στην οποία προσέφυγα, να μην τολμήσει να εκθέσει τον αρμόδιο Υπουργό, δίνοντάς του ανακριβή στοιχεία, όπως αυτά που αναφέρει στην από 27.09.2011 απάντησή της.
Σάββας Αναστασιάδης
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης"
Το θέμα είναι μεγάλο και ασφαλώς θα έχει συνέχεια.
Μήπως όμως θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας να κινηθεί πιο μπροστά από τους πολιτικούς, μια που το θέμα δεν αφορά πολιτικό αλλά αδελφό πολιτικού;
Μήπως επιτέλους ήλθε η ώρα να ανακτήσει η Δικαιοσύνη το κύρος της που έχει καταρρακωθεί;

3 σχόλια:

  1. Ο Αντρίκος, ο Σάββας... περίμενα να δω και το όνομα μου!
    Πολύ Ινφογνώμων μυρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αντρίκος, ο Σάββας, το ΤΤ και στο βάθος ο ... ποιός;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να πάρει μεγάλες αποφάσεις που θα καθορίσουν κυρίως το μέλλον της ταυτόχρονα με την τύχη της χώρας.
    Μοιάζει κάπως με το "ή τάν ή επί τάς", το διαχρονικής σημασίας δίλλημα των αρχαίων Σπαρτιατών που παραπέμπει σε μια από τις σπουδαιότερες αρετές των Ελλήνων. Την ανδρεία.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.