21/9/11

Ρόδος: ΑΠΕ και τουρισμός στο επίκεντρο του Ελληνορωσικού Συνεδρίου

Οι δυνατότητες συνεργασίας σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας αλλά κυρίως αυτές στον τομέα του τουρισμού και της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), θα απασχολήσουν το Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 30/9 έως 1/10 στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, το ενδιαφέρον θα στραφεί μεταξύ άλλων, στην πράσινη επιχειρηματικότητα και στα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας.
Εστιάζοντας στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Ιωάννης Μαχαιρίδης, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι άμεσα θα τρέξουν στα νησιά των Κυκλάδων επενδύσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Τόνισε ακόμη πως βασικό αίτημα των τουριστικών φορέων είναι η διευκόλυνση στη διαδικασία έκδοσης κάρτας Visa, δεδομένης της φετινής αύξησης της επισκεψιμότητας των Ρώσων τουριστών στα νησιά σε ποσοστό 65% σε σχέση με πέρυσι.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνορωσικής φιλίας Σίμος Κεδίκογλου, στάθηκε στη σημασία της έκδοσης Visa δεκαετούς διάρκειας, αναφέροντας παράλληλα ότι το εν λόγω αίτημα έχει προωθηθεί στο αρμόδιο υπουργείο και αντιμετωπίζεται θετικά.
Αναφορικά με τις επενδύσεις, πρότεινε ακόμη την ίδρυση ενός διεθνούς ΚΕΠ από την Ελλάδα, με στόχο την παροχή διευκολύνσεων σε υποψήφιους επενδυτές που θα θελήσουν να έρθουν στη χώρα.
Στο συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου θα παρευρεθούν επιφανή στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας της Ρωσίας καθώς και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο Ι. Σαββίδης βουλευτής της κρατικής δούμας της ρωσικής ομοσπονδίας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

4 σχόλια:

  1. Επενδύσεις 500 εκατ σε ΑΠΕ στις Κυκλάδες? Πέρα από την κλοπή που θα φάμε μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, να δείτε και τι καλό θα κάνει στον τουρισμό. Θα έρχονται από μακριά να τις βλέπουν και να τις ακούνε.

    Η Πράσινη Επιχειρηματικότητα είναι συνώνυμη με την Πράσινη Απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένε ότι θα θεσπίσουν ειδικό καθεστώς φορολογίας για τους ξένους επενδυτές! Δηλαδή, εμείς οι Ελληνες θα γίνουμε πολίτες Β΄κατηγορίας, όπως γινόταν στη Σοβιετική Ενωση.
    Αλλο τι θα ακούσουμε; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

    Σάββα, αξίζει να ασχοληθεί κανείς με το θέμα και να εξετάσει για ποιον ακριβώς λόγο επελέγησαν τα δύο τουριστικότερα νησιά μας, Κρήτη και Ρόδος, για την "φιλοξενία" προσφύγων από την Συρία.

    Δεν εξετάζω εδώ, αν η Ελλάδα έχει υποχρέωση και δυνατότητα να φιλοξενήσει πρόσφυγες που άλλοι δημιούργησαν. Όχι. Η επιλογή της κυβέρνησης με ξενίζει, για να το πω κομψά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ακόμη, Σάββα.

    Με τα παραπάνω και μ' αυτά, δεν θα μού κάνει καθόλου εντύπωση, αν ακουστούν ξανά φωνές για αυτονομία της Κρήτης.

    Τελικά, η Αθήνα με ποιον είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.