17/9/11

Ποιοί ξεπούλησαν τη χώρα; Γιατί δεν ασκούν διώξεις οι εισαγγελείς εναντίον των προδοτών;


Βόμβα: Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat ;;;

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δίπλα του τον πρόεδρο Α. Γεωργίου. Αριστερά ο παραιτηθείς από νωρίς Ν. Λογοθέτης και στην άκρη δεξιά ο νυν καρατομηθείς Α. Φιλίππου
ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕ!

Δικαιώνεται ο τ. πρόεδρος της ΕΣΥΕ, Μανώλης Κοντοπυράκης, που υποστήριξε ότι ο Παπακωνσταντίνου είναι ψεύτης και διόγκωσε το έλλειμμα!
Νέα τροπή και στις αποκαλύψεις Καμμένου μετά την αποκάλυψη.

Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε για μαϊμού έλλειμμα όταν όλα τα ΜΜ”Ε” το προέβαλαν για να δημιουργήσουν κρίση δανεισμού, έξοδο από τις αγορές, υπαγωγή στο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει ΣΗΜΕΡΑ. Όπως και η δικαιοσύνη πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα.
Η αντιπολίτευση έχει πλέον τεράστιες ευθύνες αφού πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποδεχθεί ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ειδ’ άλλως τίθεται συνυπεύθυνη. «Περίμενα ηθική τουλάχιστον κάλυψη… ούτε και η Ν.Δ. δεν έχει βγει ακόμη να με υπερασπιστεί» είχε δηλώσει τότε ο Κοντοπυράκης. 
«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.
 Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».
Αυτά τα προβλήματα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», ξεκινούσαν από την «απομονωτική, αντιδημοκρατική, εξουσιαστική» λειτουργία του προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ και έφταναν μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και άλλα.
Το συμπέρασμα της κ. Γεωργαντά αμφισβητεί άλλο μέλος της επιτροπής, λέγοντας ότι επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί ότι οι «φορείς του Δημοσίου, που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και εισήλθαν στη συγκεκριμένη λίστα, δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη η σε υψηλό επίπεδο πολιτική αλλά και δικαστική παρέμβαση αναφορικά με την καταγγελία, καθώς αφορά το σημαντικότερο πολιτικο-οικονομικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών με την Ελλάδα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κρίσης και την κοινωνία στην απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.
Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του '09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».
Με ποιον τρόπο έγινε αυτό;
«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη "γενική κυβέρνηση" (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι' αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι "στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ", επί λέξει».
Η ίδια η κ. Γεωργαντά ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Αρχή είχε μετατραπεί σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ' αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση.
Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, προσωπικός φίλος και επιλογή του Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τα μέλη της επιτροπής, από την ίδρυση κιόλας της Αρχής, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξελισσόταν μια μυστηριώδης επιχείρηση εξαναγκασμού σε παραίτηση κάποιων μελών της. Ηδη, για ένα μέλος της είχε γίνει καταγγελία για παράνομη είσοδο σε υπολογιστικά συστήματα της Αρχής με αποτέλεσμα να δεχτεί αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ασφάλειας η οποία κατέσχεσε από το σπίτι του τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.
«Υπήρχαν απειλές και συνεχείς πιέσεις, κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ τι είδους αιτίες είχε», θα πει άλλο μέλος της επιτροπής. «Εκεί που αποδίδω όλη αυτή την ιστορία είναι στη λαθεμένη επιλογή του προσώπου», θα πει.
Η ίδια η Ζωή Γεωργαντά, αναφορικά με τον πρόεδρο της Αρχής θα πει ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Eurostat Τόμσεν της είχε πει τηλεφωνικώς ότι «δεν είναι η καλύτερη επιλογή και ότι θα του έκανε συστάσεις».

16 σχόλια:

  1. Για τον απλούστατο λόγο ότι "τρώνε" από την ίδια κουτάλα!Τελικά η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Είναι το ίδιο υπεύθυνοι με τους πολιτικούς. Λυπάμαι για την "κατάντια τους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλάααα! ¨Όταν κάποτε σταματήσει ο καθένας να επικαλείται την παρεμβολή και απόδοση δικαιοσύνης από τους θεικούς προστάτες και συνεργούς των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, ΑΛΛΑ απεναντίας εξυψωθεί ο ίδιος, ταυτιζόμενος με το δίκιο του, και τι δαμόκλειο σπάθα ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ τον έχει εφοδιάσει τον πολίτη, ΤΟΤΕ μόνο το η όσφρηση του υποανάπτυκτο πέους τις δικαιοσύνης τους θα συγχρονιστεί με το ερμαφρόδιτο της ηδονής του γειτνιάζοντα πρωκτού τους.

    ΑΚΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ?
    Γιατί δεν ασκούν διώξεις οι εισαγγελείς εναντίον των προδοτών; μα αυτοί έχουν ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΜΙΚΤΙΚΕΣ νομιμοποιήσεις να ασχοληθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποιο Βενιζέλο μου λέτε ΤΩ!!! Συνταγματολόγο! και ποια αντιπολίτευση!
    Είναι σε τέτοιο βαθμό ξεδιάντροποι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που μεταξύ τους τα βρήκαν για τον κοινό τους Δήμαρχο!.
    Κι ούτε θαρρώ πως τους νοιάζει το αίσχος του συμψηφισμού για την νομιμοφανή κάλυψη στις παρτούζες, που και σήμερα συνεργούν με το χλαπάκιασμα των σκανδάλων, εις βάρος του ευνομούμενου της Εκκλησίας ΕΝΟΣ Δήμου και ευρύτερα τις Πολιτείας, πιότερο τους ανησυχεί η μείωση της τροφής του παχύ εντέρου που θα ελαττώσει την ηδονή τις απόφυσης κατά την αφόδευση των πρότερων γεύσεων οισοφάγου τους.

    Κι όμως μιλάνε για δημοκρατία και για κράτος ΔΙΚΑΙΟΥ.

    Αλλά έχουμε και υπουργό δικαιοσύνης που στην ανασφάλειά του θα ψάχνει ακόμα σ΄άγνωστα λιμάνια θαλπωρή απανεμιάς στη βαρυχειμωνιά, παρά και την επίταξη ΟΛΩΝ των λειτουργικών οργάνων των πολιτών ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ των ΠΟΛΙΤΙΚΟΜΙΚΤΩΝ και των ΔΙΚΑΙΟΒΑΤΩΝ.

    Σιγά τώρα μη νοιαστούν για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ που με ΒΙΑΣ μετρούσε τη την απελευθερωμένη ΓΗ, που άλλοι καπηλεύονται και ΑΚΟΜΑ μετρά τα νεκρά της παλικάρια, τώρα σαν πιόνια προς κατανάλωση θα τιμηθούν με τα αργύρια των ακάλυπτων επιταγών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "όποιος λέει την αλήθεια και ξεσκεπάζει τις βρωμιές και τις κομπίνες τους, απομακρύνεται,απολύεται και καραμοτείται."

    και βάλε, και βάλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετα φταιω εγώ που δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη στην Ελληνική Δικαιοσυνη??????

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δυνατότερο επιχείρημα που θα μπορούσε να υπάρξει είναι να δοθούν ονόματα οργανισμών οι οποίοι δεν έπρεπε να συνυπολογιστούν στο έλλειμα αλλά τελικά μπήκαν..Η κ. Γεωργαντά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει κανέναν!

    Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κανένας δημοσιογράφος δεν τη ρωτάει αυτό;

    Ολα τα άλλα είναι άλλες μάρες κουκουνάρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΓΛΙΤΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

    Ακόμη αναρωτιέστε κύριοι υποκριτές για το αν είχε λόγο αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός να «γαργαλίσουν» τα στοιχεία του ελλείμματος σύμφωνα με τις υποδείξεις των νταβατζήδων στους οποίους λογοδοτούν???

    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Όταν το απόστημα της πολιτικής βρωμιάς σπάει, και η μπόχα του θερίζει τα πάντα στη ζωή, τότε οι γλίτσες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, αντί να το ανοίξουν αποφασιστικά και να απαλλάξουν την πολιτική ζωή και από την μπόχα και κυρίως από το ίδιο το απόστημα, αντί να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των πρωταγωνιστών και των ενόχων, αυτοί επιχειρούν να λειτουργήσουν ως μεμβράνη επικάλυψης, μόνο και μόνο για να κουκουλώσουν τη βρωμιά, επιδιώκοντας να συντηρήσουν το απόστημα, και να διασφαλίσουν διαχρονική προστασία στις αιτίες και τους παράγοντες που το δημιουργούν.

    Αυτόν ακριβώς το ρόλο επέλεξαν και με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να αντιμετωπίσουν της καταγγελίες της κ. Γεωργαντά για το «μαγείρεμα» των στοιχείων του ελλείμματος με βάση τα οποία η χώρα οδηγήθηκε στο κρεβάτι του Προκρούστη από τους πολιτικούς εφιάλτες που την κυβερνούν.

    Το σύνθημα το έριξε ο ίδιος ο υπόλογος υπουργός ο Γ. Παπακωνσταντίνου, επιχειρώντας να απαξιώσει τις καταγγελίες της Γεωργαντά, με το …αφοπλιστικό επιχείρημα ότι «η σοβαρότητα των καταγγελιών της εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι "βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή"».

    Το έδαφος το είχε προετοιμάσει ο εθνικός Προκρούστης των επιτροπών, των συμβουλίων και των «ανεξαρτήτων» αρχών ο κ. Βενιζέλος, που ως νέος Μπενίτο εφαρμόζει απαρέγκλιτα την αρχή «Όποιος δε μας βολεύει καταργείται εν μια νυκτί»...
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_4792.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ - ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    1)Eurostat & Greek statistcs σε ρόλο Μαμαλάκη εξ' αρχής και παλαιόθεν.

    2)Η ΕυρωΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΕΣ μας έδειχναν όλο αυτόν τον καιρό την ΜΥΓΑ-ΕΛΛΑΔΑ για να κρύψουν τον ΕΛΕΦΑΝΤΑ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.

    3)Μόνο έτσι θα έφερναν εδώ την Commandatur- Task Force να μας εξυγιάνει.

    Πόσο τυχαίο να το πείς ότι όλα αυτά διαδραματίζονται σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που κοχλάζει με την Ελλάδα και την Κύπρο στο μάτι του Κυκλώνα;
    Μην ξεχνάμε και το πόρισμα για την έκρηξη στο Μαρί που θα εκδοθεί στο τέλος του Σεπτέμβρη.
    Φοβάμαι μην ξυπνήσουμε μια μερα κοντινή, ψάχνοντας την Ελλάδα κάτω από το αυλάκι και χωρίς Κολοκοτρώνη αυτήν τη φορά, παρηγορούμενοι με Τούρκικα σήριαλς σε κάθε κανάλι για να εμπαιδώνουμε το που είμαστε

    ΝΑΖΙ-ΝΑΖΙ/ ΜΕΡΚΕΛ- ΣΑΡΚΟΖΙ / ΒΟΥΛΗ TV ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ/ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ.

    Πάντα υπό την σκέπη της ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ που στο δημοκρατικό μοντέλο το ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ έχει απωλέσει και τις υπόλοιπες των αισθήσεών της προ πολλού.

    @Melissa :"ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία." Στο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Melissa, είναι γνωστό ποίων είναι η προσέγγιση "κρατάμε τα στοιχεία σε ένα φάκελο μακρυά από όλους και προτρέπουμε όποιον διαμαρτύρεται να πάει τα στοιχεία, στα οποία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση, στον Εισαγγελέα".

    Άσε που το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό για τα συμφέροντα της Χώρας, που είναι ευθύνη ΑΛΛΟΥ φορέα να τα βρει και να προβεί στα δέοντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αργησαν πολύ να τα πούνε.
    Πάρα πολύ.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προκαλώ τους πάντες να μου αναφέρουν ΕΝΑ Θεσμό που να λειτουργεί και που αξίζει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη,ΕΝΑ.

    Ακόμη και το φτύσιμο λίγο είναι,και έχουν το θράσος και αντιδρούν και απο πάνω.

    ΥΓ
    Πόσοι απο τους υπόλοιπους αναγνώστες πιστεύετε ότι του μπουλούκι που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος του έτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "ΥΓ
    Πόσοι απο τους υπόλοιπους αναγνώστες πιστεύετε ότι του μπουλούκι που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος του έτους;"
    Πριν λίγο καιρό βλέποντας τη κατάσταση πίστευα ότι μάλλον θα πέσουν του χρόνου και πιο συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 με πιο πιθανό τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Όσο όμως αυξάνεται η ανεργία και μπαίνουν νέοι φόροι, ο κόσμος δεν θα αντέξει. Η απελπισία είναι άσχημος σύμβουλος. Όσο δεν κάνουν κάτι στη πράξη για τη μείωση της ανεργίας τόσο η πιθανότητα να πέσουν αυξάνεται. Όταν ο άλλος εργάζεται, μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και με την εργασία ξεχνάει ότι άλλο τον απασχολεί. Όταν όμως κάθεται το μυαλό σκέφτεται ξανά και ξανά τα προβλήματα "Η δόση για το φροντιστήριο των παιδιών", "Η δόση για το δάνειο της; τράπεζας" κτλ. Αυτά για τους 40-50αρηδες άνεργους που έχουν οικογένειες και "σκάνε" μερικές φορές και κυριολεκτικά. Ο νεότερος άνεργος σκέφτεται άλλα "Εγώ πότε θα γίνω πλήρως ανεξάρτητος να δω τι θα κάνω στη συνέχεια? Είμαι 27-30 γαμώτο...πρέπει να κάνω οικογένεια" κτλ. Το ίδιο σκέφτονται από τη μεριά τους και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της αγοράς δηλ πως να συγκρατήσουν τις τιμές σε ένα λογικό επίπεδο, πως να πληρώσουν μισθούς και ένσημα υπαλλήλων κτλ. Το δικαίωμα στην εργασία λοιπόν είναι βασικό για όλους Πως πάτε και βάζετε συνεχώς φόρους σε συνταξιούχους, πάσης φύσεως υπαλλήλους και σε επιχειρηματίες όταν ΕΝΑΣ(απ’ όσους ευθύνονται) έστω για δείγμα δεν πήγε φυλακή για τις μίζες(και όχι μόνο)? Τελικά είναι ωραίο ο καθένας να ζει στο κόσμο του αλλά νομίζω ότι όταν ο ένας κόσμος πιέζει τον άλλο επέρχεται σύγκρουση. Η κοινωνική αδικία φέρνει συγκρούσεις. Χωρίς να είμαι ειδικός κοινωνιολόγος, αυτή είναι η ερασιτεχνική μου ταπεινή άποψη.
    Ο λαός δεν είδε κανέναν απ 'όσους ευθύνονται να πηγαίνει φυλακή. Διότι αυτό είναι το ζητούμενο. Να λειτουργούν οι θεσμοί. Όχι τα λόγια αλλά οι πράξεις. Όταν όμως φτάνουμε σε αυτό αρχίζουν οι δήθεν "ρεαλισμοί"(του τύπου...τυχόν πολιτικά πρόσωπα και "υπασπιστές" που ευθύνονται ποτέ δεν πάνε φυλακή) κτλ. Έτσι όμως δουλειά δεν γίνεται. Είμαστε 2011 όχι δεκαετία 80 και 90. Τα ψέματα τελείωσαν. Το μαχαίρι ποτέ δεν έφτασε στο κόκκαλο. Το μόνο που έκανε ήταν να ψιλοκόψει καμιά τριχούλα κι αυτό κατά τύχη. Από τη μια η ανεργία και από την άλλη η μη σωστή λειτουργία των θεσμών. Το κερασάκι στη τούρτα οι φόροι. Αργήσανε πολύ. Η ενοικίαση γης σε αγρότες, οι νέες καλλιέργειες καθώς και η πράσινη ενέργεια έπρεπε να αρχίσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο που κυβέρνησαν. Αν θέλανε ξένες επενδύσεις να αποφάσιζαν μη φορολόγηση για πέντε χρόνια ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα που θα είχαν 200 και άνω Έλληνες εργαζόμενους(σε κάθε θέση διοικητική, επιστημονική, εργατική κτλ) αλλά με βασικό μισθό τουλάχιστον..όχι μειωμένο. Η ανεργία είναι βασικότατος εχθρός για κάθε κράτος. Εξαιτίας της δεν κινείται η αγορά, υπάρχει υπογεννητικότητα(εδώ κι άλλοι παράγοντες φυσικά) κτλ. Ήταν ολοφάνερο ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Έπρεπε να υπάρξει άμεση εφαρμογή κάποιων μέτρων ανάπτυξης. Μόνο με δάνεια και φόρους για να πληρώνουμε τόκους, μισθούς και συντάξεις το "μαγαζί" δεν κρατιέται. Όλα τα άλλα με ταξίδια έξω για δανεικά, απαλή φωνή, κούνημα χεριών και χαμόγελα δεν αρκούν από μόνα τους. Χάθηκε χρόνος για ανάπτυξη. Αυτή την στιγμή ζούμε ως χώρα σαν να είμαστε ναρκομανείς. Στη θέση της δόσης ναρκωτικού είναι η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δόση των ΔΝΤ-ΕΕ. 2 χρόνια εκεί περιορίζεται το όραμα μας ως χώρα. Οι πράξεις αυτό δείχνουν. Η κοινωνία βράζει και όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει. Ξέχωρα ότι οι καρχαρίες κοιτάνε τον τραυματισμένο ματωμένο ναυαγό (που προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια με όση δύναμη έχει ακόμη και το σωσίβιο του να ξεφουσκώνει συνεχώς) για το πότε θα ζαλιστεί πιο πολύ να τον δαγκώσουν. Το πρώτο ερώτημα είναι αν η Ν.Δ θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση όταν πέσουν οι σημερινοί όπως ουσιαστικά είχε πέσει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ένας κύκλος είναι. Το δεύτερο ερώτημα είναι αν θα γίνει πριν από χρεωκοπία ή μετά. Μάλλον μετά το κόβω. Το ζητούμενο πάντως σε κάθε περίπτωση είναι να μην υπάρξει κενό διακυβέρνησης για πολλούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε και η ιστορία μας έχει διδάξει. Το μεγαλύτερο ερώτημα απ ‘όλα είναι τι θα κάνουν οι επόμενοι οεο?Παρακολουθώ τις εξελίξεις με μεγάλη αγωνία ως νεαρός πολίτης αυτής της χώρας. Πάντως όσο κι αν φανεί περίεργο είμαι αισιόδοξος για πολλούς λόγους. Ελπίζω όλοι μέσα σας να είστε αισιόδοξοι. Πρέπει να στε. Επιβάλλεται.
    Κι ένα τραγουδάκι: http://www.youtube.com/watch?v=-F99CXqXkYw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Μέλισσα έχει δίκαιο. Ποίοι είναι οι οργανισμοί; Για να κρίνουμε και μεις. Δι' ότι εκείνη την εποχή, κάποιοι μάχονταν να μη μετρηθούν στο έλλειμμα χρέη οργανισμών που δεν χρηματοδοτούνται μεν από το κράτος αλλά... είχαν δε απλήρωτα δάνεια με εγγύηση τού ελληνικού Δημοσίου!

    Πολύ το χάιδεμα. Με αυτό φθάσαμε εως εδώ μη θέλοντας άλλο από το να χαϊδεύουμε. Τώρα που ήλθε ο εκβιαστικός λογαριασμός, πάλι θα πέσει βαρύς πέλεκυς, άδικος και ισοπεδωτικός ακόμη μία φορά. Όλα αυτά γιατί δεν ήθελε η κυβέρνηση να πειράξει τον κομματικό στρατό, συναινούσης τής ΝΔ, η οποία ομοίως δεν θέλει. Και αντί να πιέζει η ΝΔ να αξιοποιηθούν τα τελευταία λεφτά που πήραμε σε αλλαγή τού σοβιετικού καθεστώτος μας, χάιδευε και αυτή τον στρατόν αυτόν και έλεγε να μη πάρουμε καθ' όλου λεφτά πέρυσι για να καταστραφούμε μιαν ώραν αρχίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. grammophone, όταν η ειδική (διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ, για να μη ξεχνιώμαστε) σού λέει ότι μίλησε με τον επικεφαλής της Eurostat και παίζει ματσακωναριά, δεν στήνεις την ίδια στον τοίχο, πόσο μάλλον τώρα που δοκιμάζεται από την παλικαριά που είχε! Την στηρίζεις! Είτε ο Εισαγγελέας ζητά ΤΩΡΑ τα στοιχεία είτε του πάνε τον φάκελο αυτοί που θα έπρεπε να τον πάρουν από τον ΠΣΦΠΕΠΚBΣΕΡ και να τού τον έχουν πάει εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

    Ας αφήσουμε επιτέλους στην πάντα τα κομματικά και τα κάθε είδους μικρά, μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων που έχει η πατρίδα μας, μέτρα και σταθμά. Πάνω από όλα, μια γυναίκα που είχε τα... τσοκάνια να βγει και να μιλήσει ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ, δεν της ζητάς και το λόγο. Αν λέει αλήθεια, κατ'ελάχιστο της λες ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αν λέει ψέμματα, να υποστεί τις συνέπειες - αλλά όχι να κρύβουν μερικοί τα στοιχεία από τη δικαιοσύνη, να περιμένουν από τον απλό πολίτη να αποδείξει τα πάντα και να τον χτυπάνε αποπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η καλύτερη δικαιοσύνη στην παρούσα φάση είναι κρέμασμα στην πλατεία Συντάγματος και μετά δίκη.
    Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να βρεθεί αδιάφθορος , λέξη άγνωστη πλέον για ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.