25/9/11

Ξύπνησαν και τα "Αμερικανάκια";

Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη
Σε δεκάδες συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία στο Μανχάταν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της «απληστίας των επιχειρηματιών της Γουόλ Στριτ». Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD) ανέφερε πως τουλάχιστον 80 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διάρκεια της πορείας.
Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν για διατάραξη της κοινής ειρήνης.
Οι συλληφθέντες εμπόδιζαν την κίνηση αυτοκινήτων και πεζών στη διάρκεια της πολύωρης πορείας τους από την συνοικία του χρηματιστηρίου και προς την Γιούνιον Σκουέαρ. Σύμφωνα με την NYPD, ένας διαδηλωτής κατηγορείται πως επιτέθηκε σε αστυνομικό.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κρατούσαν πανό που ανέγραφαν αιτήματα όπως «Φορολογήστε τους πλούσιους» και συνθήματα όπως «Θέλουμε χρήματα για την υγειονομική περίθαλψη, όχι για τις εταιρίες». Στην πλειοψηφία τους ήταν φοιτητές.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση διαμαρτύρονταν για το ότι το συστήμα ευνοεί τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Κάποτε (νομίζω) θα γραφτεί ότι αυτοί που συτηματικά προωθούν παροχές, σοσιαλισμό, κοινωνική "ισότητα" είναι η Νέα Τάξη, αλλά όπως στην Φάρμα των Ζώων, όλοι είναι ίσοι αλλά μερικοί πιο ίσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.