29/9/11

Ο Ερντογάν και οι Τούρκοι μας φτύνουν κανονικά κι εμείς λέμε ότι "ψιχαλίζει"!!!

Διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική
Ερντογάν: Ακατανόητη και άδικη η ελληνική θέση στο Σκοπιανό
«Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου Κάτω, Άνω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ακατανόητη και άδικη χαρακτήρισε ο Ταγίπ Ερντογάν τη θέση της Ελλάδας ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, που αποτελεί τροχοπέδη για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετά από συνάντηση που είχε με το Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια.

«Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου Κάτω, Άνω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Η Μακεδονία έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που νομίζω ότι θα γίνει μέλος της ΕΕ πριν από εμάς».
«Γι΄ αυτό, ακόμη μια φορά, σας συγχαίρουμε», ανέφερε απευθυνόμενος στο Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως κι ανεπιφύλακτα την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.
Από την πλευρά του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, καθώς και για τη διαφύλαξη, όπως είπε, της «εθνικής ταυτότητας και του συνταγματικού ονόματος της χώρας».
Όπως είπαν και οι δύο ηγέτες, τις δύο χώρες συνδέουν εξαιρετικές σχέσεις.
Η επίσκεψη Ερντογάν στην ΠΓΔΜ βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών των ΜΜΕ των Σκοπίων, ορισμένα από τα οποία σχολίασαν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου εκφράσθηκε ιδιαίτερα συναισθηματικά, ιδίως όταν είπε ότι «μόλις έφθασε στη Μακεδονία, αισθάνθηκε σαν στο σπίτι του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκική ηγεσία δείχνει ότι είναι εκνευρισμένη με την Ελλαδική,ίσως γιατί δεν τους δίνουν τα ανταλάγματα που τους είχαν τάξει.

    Η επόμενη κίνηση να φανταστώ ότι θα είναι με την Αλβανία;

    Αν και τους Βούλγαρους πρέπει να τους προσέχουμε.

    Θα ανάψουν τα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι μόνο ότι ψιχαλίζει, αλλά και ότι όποιος λέει πως χρειαζόμαστε ομπρέλα είναι άκυρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ανδρεας Ιωαννιδης τραγουδα για το πολεμικο ναυτικο

    http://triepsilites.wordpress.com/2011/09/29/%cf%80%ce%ae%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af/#comments

    Πήγαινε να κάψεις τ αστερια και τα συρίτια σου ρε προσκυνημένε

    Προσκυνημενε Ναση,πηγαινε να καψεις τα συριττια και τ αστερια σου ρε ξεφτιλα μπροστα στο μνημα του Ανδρέα….Εκείνος μπορεί να σε συγχωρήσει…..ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο, δεν νομίζω η Βουλγαρία να κάνει κάτι εναντίων μας. Έχει και η ίδια πρόβλημα με την Τουρκία και εκτός των άλλων είναι μέλος της ΕΕ αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι υπό ειδικό καθεστώς μαζί με την Ρουμανία. Δεν νομίζω να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, αντιθέτως ίσως αναγκαστεί να βοηθήσει, ίσως στον τεμαχισμό των Σκοπίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Βουλγαρια ητανε και παραμενει ο ασσος στο μανικι της Ελλαδας αν εμπλακουμε με Τουρκια,φυσικα με καποια ανταλλαγματα οπως διευκολυνσεις εμποριου,μεταφορων κλπ.Εχει μεγαλο προβλημα με Τουρκια και ειναι στο στοχαστρο του αδηφαγου μογγολου...απο τα νοτια της Κινας που πλακωσε στην περιοχη μας και απο πιθανη "Ελβετια" μας μετετρεψε σε μπανανια με τας δις που ξοδευομε για εξοπλισμους εξ αιτιας του μογγολοειδους αυτου λαου.Αυτη ειναι ομως η μοιρα μας και μεσω αυτου του λαου ελεγχουν καποιοι την ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.(στο παγκοσμιο παιχνιδι εννοουσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γιατί να εκπλαγώ με το φτύσιμο της Τουρκίας, που ξέρουμε όλοι τι αισθάνεται για μας;
    Εδώ εκλεγμένες κυβερνήσεις από τον λαό, τον φτύνουν κατάμουτρα. Ο ξένος θα τον σεβαστεί μετά;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πού είσαι ρε κουμπάρε νά ακούσεις τόν κουμπάρο σου!!!!!

    Πού είσαι Γιωργάκη νά ακούσεις τόν φίλο σου!!!

    Ζήτω η ελληνοοθωμανική φιλία!!!

    Μόνο πού τζούζει λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.