8/9/11

"Πράσινο φως" για το τζαμί στο Βοτανικό

6824
Με 198 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά υπερψηφίστηκε το άρθρο του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα που δίνει το «πράσινο φως» για την κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό.Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΛΑ.Ο.Σ. που καταψήφισε τη διάταξη.Για εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών στο υπό ανέγερση τέμενος στο Βοτανικό έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου απάντησε πως η κατασκευή τζαμιού είναι χρέος της Πολιτείας. Το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, στο οποίο εντάχθηκε ως τροπολογία η ανέγερση τζαμιού, θα ψηφισθεί τελικώς την Τετάρτη έπειτα από αίτημα των βουλευτών του ΛΑΟΣ για ονομαστική ψηφοφορία.Την τροπολογία έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν όλα τα κόμματα πλην του ΛΑΟΣ.
Το τζαμί θα ανεγερθεί στον Βοτανικό, σε χώρο που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό, και θα είναι μικρότερο σε έκταση από την αρχική πρόβλεψή του.

Θα είναι, δηλαδή, χωρητικότητας 350 ατόμων και όχι 500 που ήταν η αρχική κατασκευή.
Επιπλέον, δεν θα διαθέτει μιναρέ και τον ιμάμη θα τον διορίζει η κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει και τα έξοδα μισθοδοσίας του.

Η κατασκευή του τζαμιού έχει ανατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και όχι στο υπουργείο Παιδείας, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο, και το συνολικό κόστος έχει υπολογισθεί στο 80% του αρχικού που ήταν 15 εκατ. ευρώ.

Δεν πρόκειται να κτισθεί σε νέο οικοδόμημα, αλλά σε υπάρχοντα οικοδομήματα για λόγους οικονομίας. Επίσης, δεν θα υπάρχουν βοηθητικά κτίρια, για προετοιμασία προσευχής.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι μπουλντόζες θα εισέλθουν στον χώρο του Βοτανικού αρχίζοντας τις εργασίες για την κατασκευή του μουσουλμανικού αυτού τεμένους σε τέσσερις μήνες.

Παρά ταύτα, υπολογίζονται να υπάρξουν πολλές ενστάσεις (ακόμα και από πολιτικά κόμματα) για την κατασκευή του τζαμιού, που θα καθυστερήσουν την κατασκευή του.
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4654938 

12 σχόλια:

  1. >Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΛΑ.Ο.Σ. που καταψήφισε τη διάταξη.Για εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών στο υπό ανέγερση τέμενος στο Βοτανικό έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή.<

    Δηλαδή, πάλι μόνον ο ΛΑΟΣ αντέδρασε;
    Η ΝΔούλα πού ήταν;

    >Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου απάντησε πως η κατασκευή τζαμιού είναι χρέος της Πολιτείας.<

    Από πού κι ως πού; Είναι χρέος της πολιτείας η κατασκευή τζαμιού και όχι εκκλησιών; Διερωτώμαι αν μπορεί κανείς να μπλοκάρει αυτό τον νόμο ως αντισυνταγματικό.

    Αν πάει κάποιος και ρίξει μερικές γουρουνοκεφαλές στο οικόπεδο, θα θελήσουν άραγε οι μουσουλμάνοι να τους κτίσουν τζαμί εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα δεν με χαλάει να κάνουν τζαμιά. Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες ούτε μουσουλμάνος σημαίνει τούρκος. Όπως θέλω οι έλληνες που ζουν στη Μ.Ανατολή να έχουν εκκλησίες (και σε κάποιες χώρες έχουν) έτσι και οι μουσουλμάνοι ας έχουν τα τζαμιά τους ΑΡΚΕΙ να μην γκετοποιήσουν περιοχές όπως είχαν σκοπό να κάνουν στον Βοτανικό χτίζοντας το "υπερ-τζαμί".
    ΥΓ Είναι γελοίο να διορίζει το κράτος ιμάμη. Δηλ πατριάρχη είναι σωστό να διορίζει το τουρκικό κράτος; Αν θέλουμε να αποκαλούμαστε ανώτεροι των "βαρβάρων" πρέπει και να φερόμαστε ανάλογα ΧΩΡΙΣ βεβαίως να γινόμαστε θύματα της "ευγένειας" μας ΧΩΡΙΣ, δηλ, να αλωνίζουν ξένοι πράκτορες μες στα πόδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μονο ηλιθιοι προωθουν και υποστηριζουν το ισλαμο-φασιστικο "death cult".

    Καλο ξημερωμα!

    - Ianus, "One more exactly 56 years ago ! Do you remember 6-7.09.1955 ?"
    http://www.danielpipes.org/comments/189171

    - Amil Imani, "Islam's Useful Idiots"
    http://www.amilimani.com/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=2%20%20%20

    - Ali Sina, "Islam is Fascism"
    http://alisina.org/islam-is-fascism/

    "I have decided to fight Islam; please pay attention to my statement; to fight Islam, not the political Islam, not the militant Islam, not the radical Islam, not the Wahhabi Islam, but Islam itself ... Islam has never been misunderstood, Islam is the problem ... (Muslims) have to realize that they have only two choices: to change or to be crushed."
    (Wafa Sultan, http://www.youtube.com/watch?v=up3yuQDAWKQ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ akomaedw

    Δεν έχεις καταλάβει το θέμα. Το τζαμί δεν το "κάνουν" (κτίζουν) αυτοί, αλλά το κράτος, δηλαδή ο Έλλην φορολογούμενος, την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος δεν κτίζει χριστιανικές εκκλησίες, ή άλλους λατρευτικούς χώρους. Γι αυτό έγινε ειδικός νόμος. Γι αυτό θέτω και το ερώτημα ως προς την συνταγματικότητα του νόμου. Υπάρχει ιδιαιτέρα μεταχείριση μιας μερίδας ανθρώπων, οι οποίοι δεν είναι καν Έλληνες και ούτε διαμένουν όλοι νομίμως στην χώρα.

    Εκτός αυτού, εισήλθαν παράνομα στην Ελάδα, είναι λαθρομετανάστες, ασχέτως αν κάποιοι νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων.

    Αν είχαν έλθει νόμιμα, ασφαλώς θα είχε προβλεφθεί και το θέμα του λατρευτικού των χώρου. Είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα και αντί να τους απελάσουν, τούς κτίζουν τζαμί με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Κατάλαβες την διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει δίκιο ο Ναιτιβιστ
    Δεν μιλά για σεβασμό σε πολιτιστική διαφορετικότητα, μιλά για αποφάσεις που φαίνονται εκβιαστικές και εμείς πληρώνουμε προς κατευνασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πλεονέκτημα να κάνουμε Τεμένη(και Εκκλησίες άλλων δογμάτων):

    -Αύξηση τουρισμού και εσόδων

    -Διάδοση του πολιτισμού μας, αφού θα έρθουν σε επαφή με εμάς πιο εύκολα χωρίς να μας βλέπουν εχθρικά.

    Και καλύτερα διάσπαρτα πολλά μικρά τεμένη αντί για ένα τεράστιο.

    Και για να συνδυαστεί με τον τουρισμό, καλύτερα αναστύλωση Οθωμανικών μνημείων και τζαμιών.

    Και ομοίως για Αρμενικές Εκκλησίες, συναγωγές, και γενικώς για κάθε Θρησκεία.

    Το Βυζάντιο έφτιαξε τεμένη για τους Μουσουλμάνους εμπόρους/ταξιδευτές, ενώ την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισλάμ.

    Ίδια πολιτική έχει και ο Νταβούτογλου, ο ποίος θεωρεί πλεονέκτημα την αναστήλωση των Εκκλησιών και τις μειονότητες. Όλα αυτά σημαίνουν αύξηση τουρισμού και εσόδων και εισαγωγή χρήματος, ενώ ο νεο-Οθωμανός Νταβούτογλου δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, αφού πιστεύει στον Οθωμανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nativist

    Η ΝΔούλα που υπόσχεται να μας σώσει είναι που το στήριξε κιόλας,είναι προφανές ότι έχουν δώσει υποσχέσεις,αλλά μην ανυσηχείς γιατί δεν προλαβαίνουν να το χτίσουν μέχρι το τέλος του έτους....

    Ειδικά ο Προκόπης που έμεινε τόσο ευχαριστημένος απο την προτίμηση των λαθρομεταναστών πρός τη χώρα μας φοβάμαι ότι θα έκλεψε στη διαδικασία και θα ψηφίσε πέντε-έξι φορές.

    Τώρα όμως που αναγκάζοντε να πάνε σε εκλογές θα μάθουν απο πρώτο χέρι πόσο πάει το καλαμπόκι στη Σιβηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να το κτίσουν, αφου δεν θα βρεθεί κανείς να πάει να βάλει φουρνέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο γελοίο είναι να βρίζετε τη Νέα Δημοκρατία που το ψηφίζει και εν τέλει τζαμί πρέπει να γίνει,με τη χρηματοδότηση από κράτος διαφωνών,και δεν λέτε τίποτα για το ΠΑΣΟΚ που φτιάχνει και φέρνει τον νόμο και τον ψηφίζει ως πλειοψηφία!Είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής πασοκολαγνείας αυτό!από τα χεράκια τους ΠΑΣΟΚ κι ας είναι και κάρβουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ East

    >αφού πιστεύει στον Οθωμανισμό<

    Ενώ εσύ πιστεύεις στο .... «οθωμανικό». Κοντά είστε :)

    @ Χρήστος Χατζησαββίδης

    >Τώρα όμως που αναγκάζοντε να πάνε σε εκλογές θα μάθουν απο πρώτο χέρι πόσο πάει το καλαμπόκι στη Σιβηρία.<

    Άφεριμ, Χρηστάρα, άφεριμ.

    @ ange-ta

    >να το κτίσουν, αφου δεν θα βρεθεί κανείς να πάει να βάλει φουρνέλο!<

    Γουρουνοκεφαλή χρειάζεται, αυτό είναι το δυνατότερο φουρνέλο!

    @ sapphire

    Άφησε να χαρείς τις κομματικές υλακές. Γελοιοποιείσαι και δεν είναι σωστό. Βρε αδελφέ, υποβιβάζεις τον εαυτό σου μ’ αυτά που γράφεις, δεν το καταλαβαίνεις; ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, δύο όψεις του αυτού νομίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nativist Καλημέρα,
    Συμφωνώ απόλυτα και συν-υπογράφω το (5:04 μ.μ.) σχόλιο – απάντησή σου.

    Το θέμα είναι ότι το πασοκ και η αριστερά είχαν δώσει διαπιστευτήρια εθνομηδενισμού, έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις τους τα παιδιά. Η «νέα» νδούλα όμως (η κακιά παλιά νδούλα είχε δώσει ευχαριστίες, το ξέρουμε αυτό), αυτή του Αντώνη Σαμαρά, που είχε, μεταξύ άλλων, κατά δήλωση του ιδίου, θέσει στο GAP ως όρο της μαϊμού – συγκυβέρνησης την απόσυρση του λαθρονομοσχεδίου, τι συμπεριφορά είναι αυτή που εκδηλώνει ;

    Ένα πατριωτικό κόμμα, με έναν πατριώτη Έλληνα στο τιμόνι του. (!) Ομολογώ με είχε ξεγελάσει ο ΑΣ, μπαινόβγαινε στην μαύρη πολιτική μου λίστα και με είχε εκπλήξει αυτό (το ότι έβγαινε που και που από αυτήν), παρότι αυτή η φωνούλα μέσα μας που μας λέει αυτά που δεν θέλουμε να δούμε μου έλεγε «μην ασχολείσαι, δεν κάνει». Κάτι και η αδυναμία μου στον Οδυσσέα Ελύτη και η στήριξη που του είχε (του ΑΣ) παλαιότερα. Κάτι και η ανθρώπινη ανάγκη να πιστέψουμε κάπου, η απελπισία που η παρούσα κυβέρνηση έχει σπείρει... Ευτυχώς όμως, έπεσε και αυτή η μουτσούνα.

    Αντί για απελάσεις, τζαμί κε Σαμαρά ; Συγχαρητήρια !
    Κάτι μου λέει ότι ο GAP θα φύγει στα μουλωχτά, και το ελικόπτερο θα το τιμήσει ο ΑΣ. Που φτάσαμε, να λέμε ευτυχώς που υπάρχει και ο καρατζατούμπας και ακούστηκε και ένα ΟΧΙ. Κατάντια του συστήματος. Είναι σαφές πλέον σε όποιον θέλει να δει καθαρά, ότι δεν είναι το λαγός και το μόρφωμα τα δεκανίκια της καταστροφής, αυτά τα καημένα είναι απλά οι βοηθητικές ρόδες στο ποδηλατάκι. Το πραγματικό ΔΕΚΑΝΙΚΙ του πασοκ είναι η ΝΔ.

    Τελικά όλα ΑΛΛΑΖΟΥΝ και όλα ΙΔΙΑ μένουν. Προς το παρόν τουλάχιστον. Ας μην ξεχνούν όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ, και η παρουσία τους γίνεται όλο και πιο ασύμβατη με την δική μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.