9/9/11

«Τρομοκράτες» ανάμεσα στη συριακή αντιπολίτευση βλέπει ο Μεντβέντεφ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως «τρομοκράτες» ορισμένα από τα μέλη της αντιπολίτευσης στην Συρία, και τάχθηκε υπέρ μιας παρέμβασης τόσο προς τον Άσαντ όσο και προς την αντιπολίτευση.


"Πιστεύω ότι αν αποφασίσουμε να στείλουμε ένα αυστηρό μήνυμα στην Συρία, θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και απέναντι στην αντιπολίτευση. Όσοι φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα είναι άνθρωποι πολύ διαφορετικοί. Ορισμένοι από αυτούς είναι σαφώς εξτρεμιστές. Άλλοι μπορούν ακόμη και να χαρακτηριστούν τρομοκράτες" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Euronews, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα το πρωί.

Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη χρήση βίας στη χώρα και είπε πως η Ρωσία είναι πρόθυμη να υποστηρίξει διαφορετικές προσεγγίσεις, οι οποίες όμως "δεν πρέπει να βασίζονται σε μια μονομερή καταδίκη των ενεργειών της κυβέρνησης και του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ".

"Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης" πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ και σημείωσε ότι "το ενδιαφέρον της Ρωσίας για μια τέτοια λύση έγκειται επίσης στο γεγονός ότι η Συρία είναι μια φιλική χώρα με την οποία έχουμε πολλές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις".
http://www.enet.gr

1 σχόλιο:

  1. Η Ρωσία ασχολείται με την Συρία.

    Εμείς γιατί δεν ασχολούμαστε;

    Γιατί δεν αξιοποιούμε την μειονότητα των Ρωμιών-Ορθόδοξων-Χριστιανών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.