6/9/11

ΗΠΑ: Επίσημο ενδιαφέρον, να αποκλιμακωθεί με διάρκεια η ένταση στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις

Η αυξανόμενη ένταση στις διμερείς σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, δύο από τους στενούς συμμάχους της Ουάσινγκτον, "προκαλεί ανησυχία" στην κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αποδέχθηκε σήμερα στη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ.
"Ανησυχούμε, στην Ουάσινγκτον, εξαιτίας της παρούσας κατάστασης στη διμερή αυτή σχέση", την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση δραστηριοποιείται και στα δύο αυτά κράτη ευνοώντας "την αποκλιμάκωση" και "την αποφυγή του κλίματος σύγκρουσης και στο μέλλον", ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Για το ίδιο θέμα είχαν διαβουλεύσεις στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Χίλαρι Κλίντον και Αχμετ Νταβούτογλου, θύμισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιβεβαιώνοντας συγχρόνως και τις "τακτικές διαβουλεύσεις Ισραήλ και ΗΠΑ".
Η Ουάσινγκτον ανησυχεί ιδίως, για το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει για το ΝΑΤΟ ένα κλίμα σύγκρουσης στις σχέσεις Τελ Αβίβ-Αγκυρας.

Σήμερα, αναφορικά με τη δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ότι "το Ισραήλ είναι ένα κακομαθημένο παιδί", ισραηλινή μη κατονομαζόμενη επίσημη πηγή αντέτεινε ότι, "δεν επιθυμούμε και νέα επιδείνωση των σχέσεών μας με την Τουρκία".
Μ.Ι. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.