9/9/11

Απόσπαση Ευρωπαίων υπαλλήλων στην Ελλάδα προτείνει Γερμανός επίτροπος

Αν είναι να μας απαλλάξουν από τα κομματικά κατακάθια και τους εγκάθετους κομματικών και άλλων συμφερόντων που έχουν καταλάβει το ελληνικό κράτος, καλώς να ορίσουν.
Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής
Απόσπαση εξειδικευμένων υπαλλήλων από άλλες χώρες της ΕΕ στην Ελλάδα προκειμένου να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της εισπρακτικής δεινότητας του ελληνικού κράτους προτείνει ο Γερμανός επίτροπος για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα εξειδικευμένα στελέχη από τις άλλες χώρες της ΕΕ.
«Όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος.
Τάσσεται παράλληλα κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση που διαθέτει. Οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση να εισπράξουν τους οφειλόμενους στο κράτος φόρους και να προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας, υπογραμμίζει.
Ο Γκίντερ Έτινγκερ προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ. Μια τέτοια προοπτική, όπως εκτιμά, θα απέτρεπε τη συσσώρευση χρέους και ελλειμμάτων.
Δηλώνει ακόμη ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να κυματίζουν μεσίστιες στα κτήρια της ΕΕ.
Πηγή: Deutsche Welle, Nαυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Σάββα

    Άν το παρακάτω έχει προστεθεί απο εσένα:Αν είναι να μας απαλλάξουν από τα κομματικά κατακάθια και τους εγκάθετους κομματικών και άλλων συμφερόντων που έχουν καταλάβει το ελληνικό κράτος, καλώς να ορίσουν.

    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω,δεν τους έχουμε καμία απολύτως ανάγκη,απο εδώ και πέρα αναλαμβάνει ο λαός.

    Καλύτερα να το διορθώσεις γιατί αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας,σε μια εποχή που ο Ινφογνώμων βάλεται συστηματικά.

    Φιλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η πρόταση γράφτηκε καθ' υπερβολή, για να τονιστεί η τραγική κατάσταση της κομματοκρατίας στην Ελλάδα.
    Όσο για το βάλλεται πανταχόθεν, δεν μπορεί να τους έχεις όλους φίλους σ' αυτή τη ζωή.
    Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα

    Καλύτερα είναι πάντως που υπάρχει το διευκρινιστικό σχόλιο,δεν γνωρίζω αν το αντιλαμβάνονται όλοι αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που αντιλαμβάνονται όποτε τους βολεύει και δυστυχώς έχουν τη δύναμη να δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις.

    Απο αγάπη στο ιστολόγιο και εκτίμηση στα πρόσωπα όλων όσων μας προσφέρεται τόσο καιρό ποιοτική ενημέρωση τα αναφέρω αυτά.

    Καλή δύναμη για τις ακόμη πιο δύσκολες ημέρες που έρχοντε,πρός όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχει δικαιο ο χριστος στην παρατηρησης του !!! και εγω ξιαφνιαστηκα οτ αν το διαβασα !! και ετσι θελησα να σχολιασω!! Το χολιο αν μου επιτρεπετε ειναι σε πληρη ανα ντιστοιχεια με την φωτογραφια στο προφιλ !!! ευχαριστω για την φιλοξενια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "...οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να κυματίζουν μεσίστιες στα κτήρια της ΕΕ."

    Λάθος. Το ορθό θα ήταν: "...οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να κυματίζουν μεσίστιες στα κτήρια της πατρίδας τους, όσο βρίσκονται υπό το μνημόνιο". Και ούτε καν μεσίστιες. Με τόση εκχώρηση κυριαρχίας, πόσα εκατοστά από το έδαφος θα έπρεπε να κυματίζουν;

    Χρήστος Χατζησαββίδης (3:29μμ):"...σε μια εποχή που ο Ινφογνώμων βάλεται συστηματικά."

    Χρήστο μια διαφωνία. Προσωπικά βρίσκω πιο αρνητικό να χαϊδεύεται συστηματικά ο Ινφογνώμων παρά να βάλλεται συστηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.