30/9/11

Τα πρώτα απτά αποτελέσματα της πολιτικής μηδενικών προβλημάτων: Η Συρία πάγωσε τις εισαγωγές από Τουρκία

Η φωτογραφία από τις -όχι και πολύ- παλιές καλές ημέρες των μηδενικών προβλημάτων, τότε που ο Νταβούτογλου έχτιζε το νεοοθωμανικό όνειρο!
Η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Συρίας, που ξεκίνησε από τη στιγμή που η Τουρκία συντονίστηκε απολύτως με την πολιτική των ΗΠΑ στο ζήτημα της εξέγερσης στη Συρία, έφθασε σε τέτοιο σημείο, που υποχρέωσε την κυβέρνηση της Δαμασκού να πάρει τέτοια μέτρα από τις 25 Σεπτεμβρίου, που στην ουσία οδηγούν στο πάγωμα τις εισαγωγές από την Τουρκία .
Το θέμα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Άγκυρα, αφού το πάγωμα θα σημάνει απώλεια 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την τουρκική εξαγωγική βιομηχανία (τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη Συρία ήταν 1,2 δις).
Από την άλλη πλευρά, σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του Άσαντ βρίσκεται σε διάλογο με σημαντικά στελέχη του ΡΚΚ, για επαναδραστηριοποίηση των ισχυρών δεσμών που διατηρούσε η Δαμασκός με το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα, δεσμοί που αδρανοποιήθηκαν με την απέλαση του Οτζαλάν από τη Συρία, το 1998.

3 σχόλια:

  1. Τεραστιες και συνεχεις-σερι οι αποτυχιες της τουρκιας στην εξωτερικη της πολιτικη.Η φουσκα ειναι ο νταβουτογλου η φουσκα ειναι οι αποτυχιες και τις εχω αναλυσει παλαιοτερα σαν αλλαγη χεριων στην τουρκια σε ολα ακομα και στα εθνικα τους δηθεν θεματα.
    εχω την εντυπωση οτι κατι πολυ σοβαρο εξελεισεται στην γειτονα εις βαρος κεμαλικων και κυριως εθνοτικων τουρκων.κατι σαν να σπαει ενα αποστημα με την συμβολη και νταβουτογλου+ερντογκαν.προς "καπου"παει αυτη η υποθεση...Τωρα χρειαζομαστε διακυβερνηση με Γνωστες-Χαρισματικους-Δικτυωμενους
    και οχι ασημαντους.Οι ευκαιριες καθε 50 χρονια περνανε απο μπροστα μας και εχω την εντυπωση οτι κατι
    πολυ προχωρημενο ειναι σε τροχια και ψαχνει να προσγηωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sterg

    Να τα βλέπουν αυτά όσοι θαύμαζαν τον Νταβούτογλου και τους χειρισμούς του στην εξωτερική πολιτική,και όταν λέγαμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα μας λέγανε και μικρόψυχους.

    Η καταστροφή τους θα είναι και τίποτα παραπάνω.

    Όσο για την Ελλάδα,πιστεύω ότι σύντομα έρχεται μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος αλλά στο τέλος αυτής της ιστορίας θα βγεί με το μεγαλύτερο κέρδος απο όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε βαρυέσαι εμείς είμαστ' εδώ. Ζαρζαβατικά, βιομηχανικά, σήριαλς, ψάρια, σκόρδια, όσπρια, τα πάντα. Σιγά τη Συρία τώρα... Ε Γιωργάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.