28/9/11

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει ως κράτος, μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε στο ευρωκοινοβούλιο ο Στέφαν Φούλε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει ως κράτος, μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε στο ευρωκοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για τις εντάσεις Κύπρου-Τουρκίας, ο αρμόδιος για την διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος Στέφαν Φούλε.Εκφράζοντας τη βαθειά του ανησυχία για την κλιμάκωση των εντάσεων από την πλευρά της Τουρκίας, ο Επίτροπος κατέστησε απολύτως σαφές ότι η ΕΕ δεν μπορεί να δεχθεί να χρησιμοποιούνται απειλές μεταξύ γειτόνων.
Όπως ανέφερε, η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες για εξορύξεις υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της και κάλεσε την Τουρκία να εργασθεί για το σκοπό της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή.http://www.astra.com.cy/index.php?pageaction=ast&modid=ShowArticle&artid=14025&sctid=1&catid=1

Καταδικάζει η Ε.Ε. την τουρκική προκλητικότητα

Το «νόμιμο δικαίωμα» της Κύπρου να συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες, για εξορύξεις υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της διακήρυξε ο αρμόδιος για την διεύρυνση της Ε.Ε επίτροπος Στέφαν Φούλε. "Καταδικάζουμε κάθε δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τη φιλική διευθέτηση τέτοιων διαφορών και διακηρύσσουμε ότι η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες, για εξορύξεις υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της. Η Τουρκία θα πρέπει και εκείνη να εργασθεί, για τον σκοπό της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή και έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει από τη συνεργασία με την Ε. Ε, παρά με τη δημιουργία εντάσεων" δήλωσε, μιλώντας και για λογαριασμό της παριστάμενης 'Υπατης Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Κάθριν 'Αστον, ο Στέφαν Φούλε.

Πρόσθεσε δε, κατά τη συζήτηση για τις εντάσεις Κύπρου-Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ότι η Ευρωπαϊκή 'Ενωση αναγνωρίζει, ως κράτος, μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μάλιστα εξέφρασε τη βαθειά του ανησυχία για την κλιμάκωση των εντάσεων από την πλευρά της Τουρκίας και κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να δεχθεί να χρησιμοποιούνται απειλές, μεταξύ γειτόνων.

Νωρίτερα στην αρχή της συζήτησης, η Κάθριν'Αστον είπε πως είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης να κατευνάσει τις εντάσεις και να πείσει την Τουρκία να προσυπογράψει τους στόχους, που θα την οδηγήσουν στην πλήρη ένταξη της στην Ε.Ε. και απέδωσε, την κλιμάκωση των τουρκικών εντάσεων, στην εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=313592

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.